Spezia – Sampdoria: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 10.
Spezia
Teljesítmény:
N V V V D
  • Stadio Dino Manuzzi
  • Január 11. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Sampdoria
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Remélem, mindenki hétvégéje remekül telt, illetve telik. Az enyém nem annyira, mert azt hiszem egy kisebb hullámvölgybe kerültem, ahonnan minél hamarabb jó lenne kijönni. Az elmúlt napok meccsei nem az én elképzelésem szerint alakultak és ezért elnézést, minél előbb próbálom ezt feledtetni. Épp ezért a jövő hét eleji meccsekre már ma összehoztam a tippeket, amiket meg is osztanék veletek. Aztán reméljük, hogy ezt a rossz sorozatot hamar le tudjuk zárni.

Mai első meccsünk a Spezia – Sampdoria találkozó lesz, azon két csapaté, akik a múltheti forduló legnagyobb meglepetését okozták. Egyikük hazai pályán intézte el az Intert, a másik pedig idegenben a Napolit. Mindkettő óriási szó, pláne, ha tudjuk azt is, hogy alakult ki a végeredmény. Kellett hozzá nagy adag szerencse, de egy győzelmet soha nem kell megmagyarázni.

Tudja folytatni a Spezia ott, ahol abbahagyta? Vagy őket is bedarálja Claudio Ranieri együttese? Egy dolgot ne feledjünk: Hazai pályán még nem nyert meccset a Spezia, mióta elindult a szezon…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Napoli – Spezia

A Napoli teljesítménye eléggé hullámzó az utóbbi időben, mégsem gondolt senki arra, hogy itt, ezen az estén veszélyben lenne a három pont sorsa. Pedig veszélyben volt, holott a meccs úgy indult, ahogy azt elvárták a nápolyi szurkolók: Hazai helyzetekkel.

Lozano centerezése után Lorenzo Insigne ajtó-ablak ziccerbe került, de rettenetesen rosszul találta el a labdát, ami így méterekkel kerülte el a kaput. Az olasz egyébként nincs jó formában, az utóbbi időben helyzetek tömkelegét puskázta el, betalálni is csak tizenegyesből tudott, és ez már látszik is rajta, egyre görcsösebb.

A nagy helyzetet egy még nagyobb követte, Provedel bizonytalansága után Lozano szerezte meg tőle a labdát, és onnantól kezdve háromszor is betalálhattak volna a hazaiak, de a kapus és két védő segítségével mindhárom alkalommal megúszták. Igazi tűzijáték volt, mégis maradt a 0-0.

A meccs képe egyértelműen kirajzolódik abból, hogy a Spezia szinte alig lépte át a félpáyát, a Napoli pedig hétszer is eltalálta a kaput. Ám gól nem született.

Az 53. percben aztán beállt Andrea Petagna, aki öt perccel később öt méterre a kaputól kapott labdát, nem szórakozott vele kapásból rálőtte Lozano beadását. Mivel Provedel kimozdult, így a rövid sarok üres maradt, ez lett a Spezia veszte.

A vendégek egyenlítése gyakorlatilag a semmiből jött, Mariani játékvezető Fabian Ruizt látta szabálytalannak a tizenhatoson belül, Nzola pedig a 68. percben be is lőtte a tizenegyest.

A 77. percben aztán bajba került a Spezia, Ismajli kapta meg a második sárga lapját, miután tarkón vágta felugrás közben Petagnát. A győzelmet mégsem az emberelőnyben játszó Napoli, hanem a tíz emberrel küzdő Spezia szerezte meg, a 82. percben – a felázott, de ragacsos, sáros talajnak köszönhetően – Pobega belőtte a vendégek győztes gólját.

Két hónap után tudott újra nyerni a Spezia, de ehhez az is kellett, hogy a hazaiak a kapu előtt ennyire gyengén muzsikáltak.

Előző meccs eredménye
2019.08.07.Barátságos Mérkőzés
spezia
3:5
sampdoria
Barátságos Mérkőzés
2018.09.08.Barátságos Mérkőzés
spezia
2:1
sampdoria
Barátságos Mérkőzés
2011.12.30.Barátságos Mérkőzés
spezia
2:4
sampdoria
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sampdoria – Inter

Hasonlóan járt a bajnoki címre pályázó Inter is, Antonio Conte együttese tizenegy bajnoki meccs óta mondhatta el magát veretlennek, a veterán Claudio Ranieri azonban megálljt parancsolt nekik.

Ez a meccs is szépen indult, vagy inkább indulhatott volna, mert az első percekben már kapu elé szorították a hazaiakat Lautaro Martinezék. Skriniar lövése nem sokkal kerülte el a kaput, de abból az esetből aztán tizenegyes született, kezezés történt a tizenhatoson belül. Alexis Sánchez a jobb alsó sarkot választotta, de Audero bravúrral védett, majd még a kipattanónál is szerencséjük volt, Ashley Young lövése a kapufán csattant.

A másik oldalon is volt egy tizenegyes-gyanús szitu, de ott végül a játékvezető helyesen csak szabadrúgást ítélt, Lautaro kezezése kívül történt. A 23. percben viszont már az ötös magasságában kezezett az Inter játékosa, így büntetőt kaptak a vendégek is. Antonio Candreva, az egykori Inter játékos Alexisszel szemben nem hibázott, 0-1.

És ha ez nem lett volna elég, a 38. percben Keita Baldé megduplázta ezt az előnyt, kétgólos vezetéssel fordult a Sampdoria.

Ahogy arra számítani lehetett, az Inter ment előre, ahogy csak szusszal bírták, de Audero szabályosan falat húzott fel a kapuja elé. Egyszer sikerült őt mattolni, egy szöglet után Stefan de Vrij bólintott a bal alsóba.

Többre azonban nem futotta az Intertől, így hosszú idő után újra üres kézzel kellett a pályáról levonulniuk.

Összefoglalás

Rengeteg sérült játékos van a Speziánál. Alapból erősebb csapatnak gondolom a Sampdoriát, hát még így, hogy öt fontos játékos hiányozni fog a hazaiaktól. Ismajli ugyebár a kiállítás miatt nem játszhat, a bolgár Galabinov jól kezdte a szezont, aztán megsérült, mellettük pedig Bastoni, Mattiello és Jeroen Zoet nem szerepelhet.

A másik oldalon Ferrari, Silva és Gabbiadini van hasonló cipőben, más hiányzóval nem kell számolnia Ranierinek.

Ez lesz az első tétmeccs a két csapat között, eddig csak három barátságos meccset játszottak, amiből kettőt a Samp, egyet pedig a Spezia nyert meg.

Sokan azért érvelnek a Spezia mellett, mert nagy önbizalmat adott nekik a Napoli elleni győzelem. És ez bizonyára így is van, még ha egy hatalmas adag szerencse is kellett hozzá. Na, de kérdezem én: A Samp játékosaival nem ugyanez a helyzet? Ők egy – szerintem – még jobb csapatot győztek le. És igen, ott is kellett a szerencse, no meg Audero védései.

Két csapat van már csak, akik hazai pályán nyeretlenek, a Torino és Spezia. A mi csapatunk háromszor ikszelt és ötször vereséggel távozott a pályáról.

Lehet, butaság némelyik szakíróval szembe menni, mégis megteszem. Szerintem a Samp az esélyesebb, és ha szűken is, de meg fogják nyerni a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső