St. Etienne – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 19.
St. Etienne
Teljesítmény:
D D V V V
  • Stade Geoffroy Guichard
  • Augusztus 21. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lille
Teljesítmény:
V D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Különleges mérkőzésen van túl a Ligue 1 címvédője. Mesterük a nyáron lelépett, és a NIce-nél vállalt munkát, most ellenfélként tért vissza a Pierre-Mauroy stadionba. És ebben a visszatérésben nem volt köszönet. Christophe Galtier feltörekvő együttese 4-0-s győzelmet aratott, két fordulót követően a regnáló bajnok nyeretlen, egy pontjuk van, gólarányuk pedig 3-7.

Nem a legjobb kezdés Jocelyn Gourvennectől, a PSG megerősödött, a csapat pedig egyelőre csak keresi önmagát.

Pedig nagy változások nem álltak be a csapatnál. De erről részletesen majd lejjebb.

A hazai együttes, a St. Etienne csak egy fokkal kezdett jobban: Nekik két pontjuk van. Alapjáraton azt mondanánk, hogy a Lille ezt a találkozót könnyűszerrel fogja hozni. Ám a Nizza elleni pofon, az első fordulóban játszott 3-3-as eredmény a Metz ellen elgondolkodtatott bennünket.

Megpróbáljuk a lehető legtöbb releváns információt begyűjteni, mielőtt döntenénk a mérkőzéssel kapcsolatban.

Kezdődjön a St. Etienne – Lille mérkőzés előzetese!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lens – St. Etienne: 2-2

G.: Ganago, Fofana ill. Khazri, Bouanga

Az előző, Lorient elleni mérkőzésen Claude Puel egy védekezőbb felfogású csapatot küldött pályára, a Lens ellen viszont átálltak 4-3-3-ra apróbb változtatásokkal:

Green – Macon, Sow, Moukoudi, Kolodziejczak – Camara, Neyou, Youssouf – Hamouma, Khazri, Bouanga

Az első kezdőből kikerült többek között Abi, Aouchiche, valamint Nade is.

Támadóbb formációban muszáj is támadólag fellépni, és a St. Etienne pontosan ezt tette, egy perc telt el a meccsből, amikor egy rossz bedobásra csaptak le a vendégek, a labda Wahbi Khazri elé került, aki könyörtelenül kilőtte a bal alsót. A támadó már az első fordulóban is betalált, jól megy neki a játék.

A hazaiak ezt követően összeszedték magukat, de a támadásokat a St. Etienne sem adta fel. Ettől függetlenül több lövése volt a félidőben a Lensnak, ők birtokolták többet a labdát, és fél óra elteltével megérdemelten egyenlítettek ki. Egészen pontosan a 36. percben jártunk, amikor Clauss jobboldali beadására Igniatius Ganago robbant be, felemelkedett, és szépen csúsztatott a hosszúba.

A második félidő eleje ismét a vendégeknek sikerült jobban, az 52. percben Denis Bouanga szerzett pimasz gólt, Kolodziejczak indítása után védőjét egy lövőcsellel becsapta, majd a lövést visszahúzta a rövidbe. Szegény Leca nem is tudott ezzel az egésszel mit kezdeni.

A St. Etienne-nek volt esélye lezárni a találkozót, egy remekbeszabott Khazri sarkazás után került gólhelyzetbe ismételten Bouanga, és bár Lecát még át tudta játszani, a gólvonal előtt strázsáló védő, Gradit már nagy falatnak bizonyult, menteni tudtak a hazaiak.

Ez a kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát. A találkozó 77. percében Seko Fofana elé tették le a labdát, a belső középpályás pedig nagyon okosan csavart a jobb alsóba.

Sőt végül még az egy pontnak is örülhettek a vendégek, mert Seko Fofanának megjött a lövőkedve, valamint Cheick Oumar Doucoure is próbára tette Green kapust, aki viszont mindkét esetben gyönyörűen védte a távoli bombákat.

Mind a Lens, mind a St. Etienne megérdemelte volna a győzelmet, igazságtalan lett volna, ha bármelyikük is vereséget szenved.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.16.Ligue 1
lille
0:0
st etienne
Ligue 1
2020.11.29.Ligue 1
st etienne
1:1
lille
Ligue 1
2019.08.28.Ligue 1
lille
3:0
st etienne
Ligue 1
2019.03.10.Ligue 1
st etienne
0:1
lille
Ligue 1
2018.10.06.Ligue 1
lille
3:1
st etienne
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Nice: 0-4

G.: Dolberg (2), Boudaoui, Gouiri

Azt már korábban tudni lehetett, hogy Christoph Galtier a szezon végén távozik, azt is lehetett tudni, hogy Nizza lesz az új állomás. Nagyratörő terveket dédelgetnek az Azúr-partnál, ennek megfelelően igazoltak. De nem ám csak úgy bele a vakvilágba, számtalan nagy tehetséget sikerült megkaparintani a nyári szünet alatt.

A Lille viszont három alapjátékosát is elvesztette, és nem igazán történt pótlás… Mike Maignan az AC Milanhoz szerződött, Boubakary Soumarét a Leicester vásárolta meg, Luis Araujó meg kisebb meglepetésre az Atlanta Unitedhoz távozott. Jocelyn Gourvennec az alábbi tizenegyet látta a legerősebbnek:

Jardim – Celik, Botman, Fonte, Mandava – Weah, Benjamin André, Yazici, Bamba – Ikone, Yilmaz

A meccs előtt a szurkolók nagyon sportszerűen megtapsolták volt vezetőedzőjüket, de valószínűleg bő másfél órával később azért egy picikét haragudtak rá. Merthogy a Nice gyakorlatilag leradírozta a bajnokcsapatot a pályáról.

Itt sem kellett egy percnél több a vezető gól megszerzéséhez. Ebben a történetben szegény Jardim volt az áldozat, aki hiába védett kétszer is óriási bravúrral, harmadszor már neki sem sikerült odaérnie Kasper Dolberg lövésére. A védők pedig ezt lényegében végignézték.

A hamar kapott góltól sokkos állapotban levő hazaiak négy perc múlva megkapták a következő találatot. Ezt most Hichem Boudaoui szerezte, a Lille védelme ezt is frankón összehozta.

A Lille csak egy távoli – és nem túl erős – Burak Yilmaz lövést tudott felmutatni, Dolberg meg majdnem duplázott, de a felsőléc útját állta ezen törekvésében. A kipattanót a dán még megpróbálta kapura húzni, de egy hazai játékoson egyik testrészén megpattant a labda. A játékost Benjamin Andrénak, a testrészt pedig kéznek hívják, így tizenegyessel jöttek a vendégek. Amine Gouiri meg berúgta, 0-3.

A második félidő közepén jött a kegyelemdöfés, a kölyökképű Dolberg megint kihasználta, hogy a Lille védelme még szabin van, 0-4, ez is lett a vége.

Összefoglalás

Elnézve ezt a védelmet azonnal megszületett a tippünk csírája. Két meccs, hét kapott gól, és micsoda gólok ezek?! Mintha egy teljesen más Lille-t látnánk, a védelmet tekintve mindenképp. Ez a csapat tavaly alig kapott gólt, konkrétan az egész szezonban (azaz 38 forduló alatt) 23-at. Náluk kevesebbszer senki nem kapitulált.

Gourvennec feladata elsősorban tehát az, hogy a védelmet fejben összeszedje, mert ennek így nem lesz jó vége. Egy-két új arc sem ártana, főleg a támadó szekcióban, mert bár Burak Yilmaz tavaly a hátán cipelte a csapatot, de ő is csak öregszik. Ikone jó lehet, viszont Jonathan David… Nekünk ő már tavaly sem tetszett annyira.

A St. Etienne mellett szól, hogy nagy küzdők, nem adták fel a Lorient ellen, a Lens ellen pedig kétszer is vezetést tudtak szerezni. Aouchiche nekünk hiányzott a kezdőből, de az élet végül Claude Puelt igazolta.

A vendégektől csak Renato Sanches fog hiányozni, a zöldeknél pedig Aimen Moueffek.

A múltat kémlelve elég vegyes képet kapunk. Az elmúlt években kétszer a St. Etienne, kétszer pedig a Lille nyert, utolsó meccsüknek 1-1-es döntetlen lett a vége. Tíz meccsből négy ért véget over 2,5-lel, ez elég hektikus, inkább kihagynánk, még ha hajlunk rá, akkor is.

Hogy mikor sikerül összeszedni magát a Lille-nek nagy kérdés, talán már most szombaton. De nem mernénk megkockáztatni egy esetleges vendég tippet. Inkább azt, hogy a kapujukat a St. Etienne is beveszi. És a válasszal ők sem maradnak adósak. Magyarul mindkét fél gólt szerez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső