St. Etienne – Lorient: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 26.
St. Etienne
Teljesítmény:
V V V N D
  • Stade Geoffroy Guichard
  • Augusztus 30. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lorient
Teljesítmény:
N D D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap egész jó kis napja lesz azoknak, akik szeretik a Ligue 1 küzdelmeit, ugyanis szám szerint hét mérkőzést bonyolítanak le azon a napon, amikor az Úr megpihent. Közülük most a St. Etienne – Lorient találkozó kerül górcső alá, a sok mérkőzés sok lehetőséget jelent, egy ilyen meccset pedig nem hagyhatunk veszni.

Kiszámíthatatlanságból jeles a francia bajnokság, így ezúttal is óvatosan kell bánni a fogadásunkkal, így arra kérnék mindenkit, legfeljebb a bankroll 1 százalékával rakosgassa az első fordulók francia tippjeit, mert különben nagyon gyorsan bele lehet csúszni egy nullázásba. Nekem pedig nem ez a célom, épp az ellenkezője!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

St. Etienne

Nagyon érdekes szezonon van túl a St. Etienne, hiszen a 2018/2019-es idényben a negyedik helyen végeztek, majd tavaly majdnem kiestek az első osztályból. Nem egyedi eset, hogy egy kisebb költségvetésű csapat egy sikeres szezon után nem bírja a sorozatterhelést, nem tudja kellően megerősíteni a csapatot, gondoljatok csak bele, mi történt az Espanyollal. Ősszel és tavasszal Európa Liga, majd nyáron búcsú a La Ligától.

Ezt most megúszta a St. Etienne, de muszáj lesz újból felépíteni saját magát, hogy idén már nem kerüljenek veszélybe.

Ehhez képest a keret megerősítése nem igazán megy, eddig ugyanis öt játékos érkezett a csapathoz, de talán egy embert tudnék megnevezni, aki kapásból segítségére tud lenni Claude Puelnek. Ő nem más, mint Timothee Kolodziejczak, aki a Lyonban kezdte pályafutását, játszott a Nice-ben, a Sevillában és a Borussia Mönchengladbachban is, de a mexikói Tigresből érkezett. Igazából ő sem kifejezetten új igazolásnak számít, hiszen az előző két szezont kölcsönben már itt töltötte.

Rajta kívül igazi erősítés nincs, esetleg még a PSG-től érkező 18 esztendős Adil Aouchiche-t lehet megemlíteni. Nem ügyetlen fiú, de nagy élvonalbeli tapasztalata nincs, főként kupameccseken vetették be Tuchelék az alacsonyabb ligás csapatok ellen, a Ligue 1-ben egy mérkőzést játszott.

Szóval kétséges, hogy mi is lesz a sorsa idén ennek a csapatnak, de az eddig látott jelek nem túlságosan biztatóak.

Előző 5 meccs eredménye
2017.02.12.Ligue 1
st etienne
4:0
lorient
Ligue 1
2016.12.17.Ligue 1
lorient
2:1
st etienne
Ligue 1
2016.04.24.Ligue 1
st etienne
2:0
lorient
Ligue 1
2015.08.23.Ligue 1
lorient
0:1
st etienne
Ligue 1
2015.03.08.Ligue 1
st etienne
2:0
lorient
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lorient – Strasbourg

Itt már tudok egy kis összefoglalóval szolgálni, hiszen a Lorient lejátszotta első mérkőzését a múlt hét végén. Nem is akármilyen mérkőzést, a Strasbourg elleni meccsen három gólt is berámoltak a vendégeknek, szurkolóik legnagyobb örömére. Igen, szurkolóik szeme láttára, hiszen Franciaországban ha korlátozott számban is, de újra lehetnek nézők.

A meccs első félideje mondjuk sok örömöt nem tartogatott a Lorient drukkereinek, gyakorlatilag maccsuk sem volt, míg a Strasbourg négy alkalommal is eljutott Nardi kapujáig. Ebből a négy lehetőségből pedig egyet gólra is tudtak váltani Chahiri révén, bár itt inkább Ajorque munkáját kell dicsérni, aki a gólpasszt adta a szélsőnek.

A fordulást követően aztán gyökeres változás állt be és egy teljesen kicserélődött Lorient lépett pályára.

Míg a Strasbourg összesen háromszor próbálkozott kapura lövéssel (sikertelenül), addig a hazaiak kilencszer vették célba Kawashima kapuját és hétszer el is találták azt. A hab a tortán pedig az volt, hogy ebből a hét alkalomból háromszor a japán kapus sem tudott segíteni.

Előbb Boisgard beadását fejelte közelről a hálóba Wissa, majd Grbicet buktatták a tizenhatoson belül, a bíró pedig a tizenegyespontra mutatott. A sértett úgy gondolta, ha már kiharcolta, akkor be is lövi, gondolatait pedig tettek követték, 2-1-re vezetett immár a Lorient.

A slusszpoén a meccs legvégén jött. Hamel a gólszerző Grbicet váltotta a 85. percben, majd ő volt az, aki a 87. percben pontot tett a találkozó végére, miután egy kipattanót kotort a kapuba.

Többet tett a győzelemért a hazai csapat, megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

Összefoglalás

A Lorient idén került vissza hosszú idő után a Ligue 1-be, így a két csapat utolsó közös meccséhez 2017-ig kell visszalapozni a történelemkönyvekben. Valljuk be, ez már nem mérvadó, de azért egy mondatot megérdemel: Akkor 4-0-ra diadalmaskodott a St. Etienne.

Újoncként mindig jó győzelemmel nyitni, a kezdeti megilletődöttséget ilyenkor felváltja a dac és a magabiztosság, ami elindíthat egy kis csapatot a jó úton. Most is látok esélyt a pontszerzésükre, de egyelőre sötét lóként legelnek a Ligue 1 mezőnyében.

Jobbnak látom, ha a gólok számát tippelem meg, ami jó eséllyel 2,5 gól alatt lesz, tekintve, hogy a Lorient egyébként milyen teljesítményt nyújtott a tavalyi szezonban, idegenben, a St. Etienne pedig amúgy sem az a csapat, aki megszórja ellenfeleit.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső