St. Etienne – Nimes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 18.
St. Etienne
Teljesítmény:
N D D D V
  • Stade Geoffroy Guichard
  • December 20. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Nimes
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai utolsó két tippünk Franciaországból érkezik, a St. Etienne – Nimes meccsel kezdünk, majd befejezésként jön a forduló nagy rangadója, a Lille – PSG. Nehéz fókuszálni erre a találkozóra, amikor egy olyan mérkőzés is lesz a hétvégén, mint az utolsó tippünk, de tegyünk egy próbát, ugyanis van fantázia, lehetőség ebben a meccsben, nem is kevés.

Túlzás lenne azt állítani, hogy élcsapatok meccse ez, a St. Etienne a 14., míg a Nimes az utolsó előtti, 19. pozíciót foglalja el. Volt egy időszak, amikor nagyon nem ment a hazaiaknak, zsinórban hét bajnokit is elbuktak, de most mintha bepöccent volna az a motor, négy meccs óta nem találtak legyőzőre, három döntetlen és egy győzelem a mérlegük.

A Nimes viszont valóban katasztrofális, az utolsó előtti hely még hízelgő, náluk rosszabbul csak a Dijon szerepel, de a pontok számát illetően csak két egységgel járnak előttük. Ők kapták a bajnokságban a legtöbb gólt, szóval a védelmüket nem lehet a legjobbak között említeni.

Kezdjünk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bordeaux – St. Etienne

A mérkőzést megelőzően a bukik úgy gondolták, hogy valamelyest a hazaiak esélyesebbek, a tabellán elfoglalt helyezésük alapján meg úgy tűnt, két hasonló képességű csapat fog egymásnak esni a francia első osztályú bajnokság 15. fordulójában.

Van benne valami, nem látok sok különbséget én sem a két együttes között, ezúttal a St. Etienne-nek jött ki a lépés. Ők szereztek vezetést negyed óra elteltével, méghozzá egy hatalmas góllal. Egy gyönyörűen felépített támadás végén Nordin tekert a jobb felsőbe. Az egész akció nagyon rendben volt, lábról lábra járt a labda, egy kis cselezgetés is belefért, a végén a lövésre pedig csak csettinteni lehetett.

Az öröm azonban nem tartott sokáig, nem egészen tíz perccel később Hwang egyenlített. Egy hosszú indítást kapott a dél-koreai, már a labdaátvétellel megverte a védőjét, majd a rövid sarokba lőtt. Az azonban nagyon jó kérdés, hogy a vendégek kapusa miért nem fogta a rövid oldalt. Talán egy passzra számított, mindenesetre ezt nagyon elmérte, teljesen szabad volt az a sarok, ahová végül Hwang ellőtte a labdát.

Még a félidő vége előtt fordíthattak volna a hazaiak, Sabaly csavarása majdnem olyan jól sikerült, mint a másik oldalon Nordiné. De csak majdnem, a balhátvéd a kapufát találta el.

Az első félidő kiegyenlített játéka a folytatásban tova szállt, a St. Etienne uralta a második játékrész minden egyes mozzanatát, és bár 11 alkalommal kísérelték meg a gólszerzést, a 11 alkalomból csak kettőször sikerült eltalálni a kaput. Az egyikből viszont így is gól született, és ez bizony versenyre kel Nordin találatával. Neyou a 75. percben irtózatos nagy gólt rúgott kapásból a Bordeaux kapujába, ezzel pedig meg is nyerte a mérkőzést a csapatának.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.Ligue 1
st etienne
2:1
nimes
Ligue 1
2019.12.18.Francia Ligakupa
nimes
1:2
st etienne
Francia Ligakupa
2019.09.29.Ligue 1
nimes
0:1
st etienne
Ligue 1
2019.04.01.Ligue 1
st etienne
2:1
nimes
Ligue 1
2018.11.27.Francia Ligakupa
nimes
4:2
st etienne
Francia Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nimes – Nice

A fogadóirodák ezen a találkozón azért egyértelműbben jelezték, számukra ki a találkozó favoritja. Természetesen a Nice, akik bár már nem számítanak élcsapatnak, de a Nimes-nél jelentősen erősebb kerettel rendelkeznek. Ez pedig ki is jött, bár az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét. Mindkét félidő rettentően kiegyenlített játékot hozott, és a Nimes bizony nem adta könnyen magát, 15-ször próbálkoztak meg a gólszerzéssel, eggyel többször, mint a Nice.

A vendégek helyzetkihasználása viszont sokkal jobb volt, valamint azt se feledjük, hogy tőlük az 57. percben kiszórtak egy embert, ami azért nagyban befolyásolta ezt az imént említett statisztikát.

Az első félidő egyébként gólt nem, de két hatalmas Nice-lehetőséget hozott magával. Előbb Guiri lőtt mellé ajtó-ablak ziccerben, majd Reine-Adelaide lövését hárította Reynet.

A másik oldalon is volt egy lehetőség, Eliasson csavarása nem sokkal tévesztett célt.

A szünet után jött tehát a kiállítás, Morgan Schneiderlin kapta meg második sárgáját, de ez a piros lap inkább a hazaiakat zavarta meg, a Nice ugyanúgy ment előre tovább. Egy kapufa és egy hatalmas lehetőség után végül a gól is összejött, a csereként beállt Ndoye szerezte meg a vendégek számára a vezetést.

A mérkőzés hosszabbításában pedig bebiztosították a győzelmüket, Reine-Adelaide döntötte el a találkozót.

Az emberhátrány ellenére nagyot ment a Nice, de ha a másik oldalról nézzük, jól mutatja a Nimes erejét, hogy még emberelőnyben sem tudtak gólt lőni egy középcsapatnak…

Összefoglalás

Elmondok nektek egy titkot: Nem tartom annyira jó csapatnak a St. Etienne gárdáját. Azt gondolom, hogy ha a középmezőnyben végeznek, akkor már boldogok lehetnek. És nem, nem az idei vesszőfutásuk miatt, már tavaly is épphogy megúszták a kiesést.

Most viszont elég jól mennek, egész jó eredményeket hoznak, a Nimes-nél pedig mindenképp erősebbek. Továbbra is fenntartom, hogy egy középcsapatot emberelőnyben illik megverni. Továbbra is fenntartom, hogy egy középcsapattól emberelőnyben nem illik két gólt kapni.

Szóval, ha valaki győzhet ezen a találkozón, az a St. Etienne lehet. Bár, idegenben két erősebb ellenfelet is legyőzött a Nimes, teljesen biztosan nem állítható, hogy a zöldek megnyerik a találkozót, de… A körülmények ezt mutatják.

Az sem tántorít el a véleményemtől, hogy a St. Etienne hazai pályán öt meccse nyeretlen, véleményem szerint ez a sorozat most meg fog szakadni!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső