St. Etienne – Reims: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 18.
St. Etienne
Teljesítmény:
N V N D N
  • Stade Geoffroy Guichard
  • Február 20. 13:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Reims
Teljesítmény:
D V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két angol meccs után térjünk át a francia első osztályú bajnokságra, ahol szombaton két meccset fognak játszani, mi ezek közül a St. Etienne – Reims mérkőzést választottuk. Nem biztos, hogy a forduló legizgalmasabb meccse – nem, egyáltalán nem az -, de a St. Etienne remek formába került, és reményeink szerint ez a Reims ellen sem fog kifulladni.

Mindenesetre necces a találkozó, két középcsapat, nagyjából hasonló erők csatája lesz, ugyanannyi (29) pontot gyűjtöttek mindketten… De a vendégek az utolsó három meccsükön képtelenek voltak nyerni, ergo leszállóívben van a forma (két győzelem után vereség, döntetlen, majd újra vereség), a zöldeknél meg pont ennek a fordítottja.

Az utolsó öt meccs alapján a hazaiak a tabella hatodik helyét foglalnák el.

Gólokban nem volt gazdag ez az 5-5 meccs a feleknek, így akár másfelé is elindulhatunk.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Rennes – St. Etienne

A Rennes megint hullámvölgyben, csakúgy, mint amikor még a BL-ben szerepeltek. Nem akarnak összejönni a dolgok, a kupában az Angers jelentette a megállót, most meg simán kikaptak a St. Etienne ellen hazai pályán. Már csak egy pontra van tőlük a Marseille – Lens duó, veszélybe került az Európa Konferencia Liga indulásuk.

Azok után, hogy tavaly majdnem kiesett a St. Etienne, egy középmezőnybeli helyezésnek már örülne mindenki, szurkolótól vezetőig.

Jó úton haladnak, pedig adta magát, hogy ezt a meccset elveszítik. Mi is úgy gondoltuk.

De már az elejétől kezdve letámadtak, Denis Bounga kétszer is próbára tette a Rennes kapusát, először a Rennes hálóőre nyert, másodszor viszont már a szélső győzedelmeskedett. Ez a 27. perc eseménye volt, és nagyon nem is történt más a lefújásig.

A fordulást követően Guirassy előtt adódott egyenlítési lehetőség, a csatár elől azonban felszedte a labdát a kivetődő Moulin.

És a kihagyott lehetőség megbosszulta magát, a Rennes megint fent ragadt, a hátul maradt játékosok össze-vissza helyezkedtek, táptalajt adva egy jó kis kontrára. Abi könyörgött a labdáért, de nem ő kapta, hanem Nordin, begyalogolt a tizenhatoson belülre, majd Gomis mellett kilőtte a jobb alsót.

A hajrában még Moulinnek akadt egyszer dolga, némi nehézségek árán meg tudta szelidíteni a Rennes játékosának távoli kísérletét, de több nem volt a meccsben.

Végül is simán, magabiztosan nyertek a vendégek, a Rennes ismét gyengén futballozott.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.09.Ligue 1
reims
3:1
st etienne
Ligue 1
2020.02.23.Ligue 1
st etienne
1:1
reims
Ligue 1
2019.12.08.Ligue 1
reims
3:1
st etienne
Ligue 1
2019.04.21.Ligue 1
reims
0:2
st etienne
Ligue 1
2018.11.10.Ligue 1
st etienne
2:0
reims
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Reims – Lens

Meglehetősen veszélyesen, és jól futballozik a Lens együttese, ami újoncként hatalmas teljesítmény. Bőven van esélyük az új kupa első szezonjára, ami jövőre indul, már csak két pontra vannak a Rennes-től.

Ahhoz azonban, hogy ezt elérjék az olyan pályákon, mint az Auguste-Delaune nyerni kell. Na jó, nem, ez így nem állja meg a helyét. A Lens bőven túlteljesít, ha csak a 9. vagy 10. helyen végeznek, már elégedettek lesznek. Csak ismeritek, hogy szól a mondás: Evés közben jön meg az étvágy…

Sokkal jobban kezdett a tabellán hátrébb helyezkedő Reims, a 13. percben gólt is szereztek. Egy gyors támadás végén Dia – a házigólkirály – kapott remek labdát, lövését Leca kiütötte, de pechére pont Zeneli elé, aki bebólintotta a lasztit.

Kicsivel később Cafaro távoli kísérletét kellett hatástalanítani Lecának, majd dolga akadt a Reims védelmének is. Először még megúszták, másodszor viszont összehoztak egy büntetőt. A szenvedő fél Haidara volt, őt talpalta le Ghislain Konan. Durva szabálytalanság volt, már-már barbár szabálytalanság. Elnézést.

Mindegy, jöhetett a tizenegyes, amit a büntető-specialista, Gael Kakuta végzett el. És hagyott ki. Rajkovics ugyan elugrott balra, de Kakuta nagyon fölé emelt.

Egy óra játék után jött össze az egyenlítő gól, szerzője Sotoca volt, de az érdem legalább annyira a gólpasszt adó Claussé, két embert kicselezve, lefutva vitte az alapvonalig a labdát, majd a visszagurítás után jött Sotoca.

Négy perccel később újabb gólt rúgott a Lens, Banza viszont lesen tartózkodott, emiatt nem vette át a vezetést a vendégcsapat. Említsük meg, mekkora baromi nagyot mentett Rajkovics Banza lesgólja előtt…

Volt bőven esélye a Lens-nak, hogy megnyerje a találkozót, azonban az égiek összeesküdtek ellenük, meg kellett elégedniük egyetlen ponttal.

Összefoglalás

A forma, a mutatott játék, a keret erőssége azt mutatja, hogy a St. Etienne le fogja hozni győzelemmel ezt a meccset. Nincs sérültjük – új sérültjük -, míg a Reims kezdő hátvédje, Yunis Abdelhamid kidőlt a sorból.

Nem jutott sok siker az egymás elleni meccseken a hazaiaknak, általában a Reims megkaparintotta a három pontot, ha nem, akkor döntetlennel végeztek. Az örökmérleg viszont a zöldek pártján áll: Hatszor nyertek ők, háromszor a Reims és volt még öt döntetlen is.

A Reims utolsó öt meccse egyaránt 2,5-nél kevesebb gólt hozott, hármat lőttek, kettőt kaptak. Nem túl izmos eredmény… Pedig Diának jól ment ősszel, Zenelinek is, Cafaronak is…

A St. Etienne sem kényezteti ebből a szempontból a szurkolóit, de azért ők most beindultak. A Rennes elleni győzelemre nem sokan számítottak, a Reims pedig ennél azért könnyebb ellenfél lehet.

Nem húzom az időt, két tippel jövök most: Az egyik a hazaiak győzelme lenne, a másik pedig – folytatva az eddigi szériát – az, hogy nem lesz annyira sok gól a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső