St. Etienne – Strasbourg: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 08.
St. Etienne
Teljesítmény:
N V V V N
  • Stade Geoffroy Guichard
  • Szeptember 12. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Strasbourg
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két angol tipp után váltsunk országot és ugorjunk át Franciaországba, ahol a Ligue 1 már javában zajlik. Ezúttal a St. Etienne – Lorient találkozót választottam a szombati meccsek közül, amely fogadási szempontból jónak ígérkezik, hiszen a találkozó kimenetele mellett jó esély van eltalálni a gólok számát is. Dupla esély, amelyet megpróbálunk kihasználni, de előtte nézzük meg, milyen meccsük volt a válogatott szünet előtt!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

St. Etienne – Lorient

Rettenetesen gyenge szezonon van túl a St. Etienne, amely lehet, hogy nagy bajban lett volna, ha nem szakítják félbe a bajnokságot. Nem álltak messze a kieséstől, holott előtte élcsapatnak számítottak. Nem PSG-szintű élcsapatnak, de ott ólálkodtak az első hatban. A szurkolók azt remélhették, hogy ilyen szörnyűségből eleget láttak, és csapatuk főnixmadárként újjáéled a 2020/2021-es szezonra, ennek első lépését pedig megtették.

Anno én adtam egy tippet erre a meccsre, mégpedig azt, hogy 2,5 gól alatt végeznek a csapatok. Szerencsére bejött, ugyanis a zöldmezes hazaiak „csak” 2-0-ra verték a Lorient gárdáját. De hogy is alakult a mérkőzés?

A 19. percben bombagóllal indult a meccs, ahol Nordint, Hamoumát és a kapust Moulint is dicsérni lehet. Egy óriási Moulin kidobással iramodott meg Nordin, egészen a tizenhatosig vezette a labdát, majd keresztbe passzolt az érkező Hamoumának, aki egy csel után kilőtte a jobb felső sarkot. Gyönyörű szép találat volt és az egész támadás lezajlott vagy 10 másodperc alatt.

Az első félidőben még volt egy nagy St. Etienne lehetőség, ahol egy távoli lövést védett Nardi, majd a kipattanót Bounga mellé lőtte.

A fordulás után szinte azonnal újra betaláltak a hazaiak, a szereposztás pedig ugyanaz volt: Nordin passzolt Hamouma elé, ő pedig a kapus mellett hálóba gurított. Ez kevésbé volt látványos gól, ettől függetlenül szép volt, nem utolsó sorban pedig nagyon fontos és megnyugtatót.

A Loreint-nek 2-0 után volt lehetősége szépíteni, de Mendes beadásáról centikkel lemaradt Hamel.

Többet támadtak a hazaiak, lehetett volna ez nagyobb gólkülönbségű győzelem is, de szerencsére több gól nem esett. Ez nekik is jó volt, nekem is. Mindenki nyert. Kivéve a Lorient csapatát.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.21.Ligue 1
strasbourg
2:1
st etienne
Ligue 1
2019.02.13.Ligue 1
st etienne
2:1
strasbourg
Ligue 1
2018.08.19.Ligue 1
strasbourg
1:1
st etienne
Ligue 1
2018.04.14.Ligue 1
strasbourg
0:1
st etienne
Ligue 1
2017.11.24.Ligue 1
st etienne
2:2
strasbourg
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Strasbourg – Nice

Két meccs, két vereség. Így áll jelenleg a Strasbourg. Az első fordulóban az újonc Lorient 0-1-ről fordítva 3-1-re nyert, most pedig következtek a nizzaiak. A tippem ugyanaz volt, mint a fenti meccsen, vagyishogy 2,5 gól alatt végeznek. Ez is jött.

A Nice első meccsén Gouiri volt a hős, most pedig Kasper Dolberg, mindketten duplázni tudtak az első illetve a második fordulóban. Pedig a meccs eleje a Strasbourgról szólt, két lehetőségük is volt gólszerzésre, egy buta védelmi hiba után mégis a Nice szerzett vezetést.

A Strasbourg az első meccsén is összehozott egy tizenegyest, ez a „bravúr” pedig most is sikerült, ezúttal Koné szabálytalankodott, elkésett belépője nyomán jöhettek a vendégek egy büntetővel. Amit Kasper Dolberg magabiztosan értékesített, így a szünetre a vendégek egygólos előnnyel vonulhattak.

A második félidőben is egy gól volt, amelytől a hazaiak feladták a küzdelmet: Gouiri indította Dolberget, de egy hazai lábon irányt változtatott a labda, amely pont így lett jó a dánnak. Az elvetődő kapus felett okosan, higgadtan és könnyedén átlöbbölte a labdát, ezzel pedig el is döntötte a három pont sorsát.

Korai lenne ítéletet mondani a Strasbourg felett, de eddig nem túl meggyőző, amit mutatnak.

Összefoglalás

A két csapat örökmérlege nagyon kiegyenlített: 7 St. Etienne győzelem, 7 döntetlen és 9 strasbourgi siker. A legutóbbi találkozóik is vegyes képet mutattak, hiszen legutoljára a Strasbourg diadalmaskodott 2-1-re. Nem meglepő ez, ahogy már írtam róla, a St. Etienne tavalyi szezonja kész katasztrófa volt.

Most viszont jobban áll a szénájuk, de egy meccs alapján megint csak botorság ilyet kijelenteni. Maradjunk annyiban, hogy a kezdés biztató volt, egy rossz formában levő Strasbourg pedig hozható ellenfél, pláne hazai pályán.

Ott, ahol az utolsó három mérkőzésen nem sikerült nyerni a Strasbourgnak, utoljára 2006-ban tudtak nyerni a Stade Geofford Guichardban. Oké, jó ideig nem is játszottak egymás ellen.

Az jó felmérő lehet számunkra, hogy mindketten játszottak már a Lorient csapatával, a St. Etienne ugyebár verte őket, míg a Strasbourg 1-0-s vezetés után totálisan összeomlott, a vége pedig a már ismert 3-1 lett.

Ebből ki lehet indulni, jól mutatja, melyik csapat milyen formában indította a bajnokságot.

Magam részéről ez most sima St. Etienne siker, hiszen a Strasbourg mindkét bajnoki meccse rosszul sült el. A válogatott szünetben egyébként a frissen Bundesligába jutott VfB Stuttgarttal is játszottak, 4-2-re kikaptak. Biztató, hogy két gólt is szereztek, de a négy kapott gól bizony kétségbeejtő. Még akkor is, ha csak egy barátságos meccsről van szó.

Foglaljuk össze az összefoglalót: Magabiztos hazai sikert várok, amely kimerülhet egy 1-2 gólos győzelemben. Amennyiben féken tudják tartani a Strasbourgot és nem hibáznak hátul, úgy valószínűnek tűnik a 2,5 gól alatti eredmény, de most jobban bízom a találkozó kimenetelében, mint a gólok számában, ugyanis ez a strasbourgi védelem nem a legélesebb mostanság.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső