St. Johnstone – Galatasaray: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 11.
St. Johnstone
Teljesítmény:
D D D D N
  • McDiarmid Park
  • Augusztus 12. 20:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Galatasaray
Teljesítmény:
D V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A dolgos hétfőt egy visszafogottabb kedd követte tippek terén, de a mai napot ismét megnyomjuk. Vár még ránk két Európa-liga meccs, foglalkozni kell a hétvégével, hiszen minden nagy bajnokság útnak indul, és a pénteki találkozókat már most górcső alá vesszük. Lesznek összefoglalók és egyéb nyalánkságok.

De ha időrendben haladunk, akkor illik az EL-lel kezdeni, első tippünk is innen érkezik, a St. Johnstone – Galatasaray találkozóval indítunk.

A döntetlenkirály az első mérkőzésen sem okozott csalódást ebből a szempontból, Callum Davidson együttese a jól megszokott ikszes eredményt rakta le az asztalra, a Galata ideiglenes stadionjában nem tudott nyerni, ami egy jó alap lehet a skótok számára a visszavágón.

Merthogy ez a Galata erőteljesen szenved. Szenvedett a PSV ellen is, és szenvedett a St. Johnstone ellen is.

Bánhatják az eltékozolt lehetőséget Skóciában, fél órán keresztül emberelőnyben játszhattak, Fernando Muslera a PSV elleni hibái után most sem bírt magával, ezúttal egy piros lapot és egy tizenegyest csinált magának, illetve az ellenfélnek.

Megint elmondjuk, hogy mindezektől függetlenül őket tartják favoritnak. Megint elmondjuk, hogy szerintünk ez nem feltétlenül fedi a valóságot.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Galatasaray – St. Johnstone: 1-1

G.: Boey ill. Kerr

Bíztunk a Galatában, megmondjuk őszintén, illetve ti is olvashattátok a tippünkben, az ő győzelmükre fogadtunk és vártuk, hogy a PSV elleni katasztrófa után egy jobb arcukat mutassák fanatikusaiknak. A játék jobb volt, az eredmény nem.

A kezdőcsapatok:

Galatasaray:

Muslera – Boey, Lyuindama, Marcao, van Aanholt – Kara, Antalyali – Akturkoglu, Kutlu, Babel – Mostafa Mohamed

St. Johnstone:

Clark – Kerr, Gordon, McCart – Rooney, McCann, Davidson, Wotherspoon, Devine – O’Halloran, Kane

Fatih Terim újabb esélyt adott a PSV elleni mérkőzésen gyengén futballozó Mostafa Mohamednek, miközben olyan csatárok ültek a kispadon, mint Radamel Falcao vagy Mbaye Diagne. Utóbbi ráadásul gólt is szerzett, így padoztatását nem feltétlenül értettük.

De voltak még érdekes húzások, Emre Kilinc szintén kiszorult, ahogy Arda Turan is, Sofiane Feghouli is tudott volna segíteni. De hát, utólag, feltételes módban a legkönnyebb okosnak lenni.

A St. Johnstone kezdőjében nem volt meglepetés, az új fiú, Reece Devine a kezdőben kapott helyet, ez volt talán az egyetlen kérdés Davidsonnál.

Rendkívül megilletődötten kezdett neki a meccsnek a vendég együttes, ha 15 perc után 3-0-t mutatott volna az eredményjelző, egy szót sem szólhattak volna Chris Kane-ék. A Galata támadásait nem tudták megszűrni, nyugodtan, szépen és okosan járatták a törökök a labdát, ennek köszönhetően pedig már a harmadik percben hatalmas ziccerbe került Mostafa Mohamed. A 25 esztendős támadó öt méterről bombázott fölé. Öt perccel később ő készített le lövésre egy labdát, Muhammed Kerem Akturkoglu meg szétbombázta a jobboldali kapufát.

Negyedóra elteltével fejjel is veszélyeztettek, egy szöglet után Marcao fejesét hárította Clark.

Nem teljesen, de egy kicsit ezután fellélegezhetett a St. Johnstone együttese, kicsit kijöttek a szorításból, Davidson egy lövésig is eljutott, ami nem okozott problémát Muslerának.

A játékkal nem volt tehát gond török oldalról, a gólszerzéssel azonban még mindig… Fatih Terim nem is volt elégedett, hármat is cserélt a szünetben. Az egész balszárny, a holland kontingens cserére került, valamint Mbaye Diagne is pályára lépett.

Negyedórán keresztül ismét a Galata dominált, majd érkezett a most már menetrendszerűnek mondható Muslera-baki. Itt nem csak ő volt a ludas, Aytac Kara adott haza úgy egy labdát, hogy arra Chris Kane csapott le. Az indítás viszont hosszú volt, így az uruguayinak csak annyi dolga lett volna, hogy felkapja a játékszert. Érthetetlen, amit tett, valahogy a térdéről tovább pattant a labda, így lerántotta Kane-t a gólt megelőzendő… Piros lap lett a jutalma.

És egy kapott gól, a hibázó Kara helyére beálló Berk Balaban nem tudta hárítani a csapatkapitány, Jason Kerr büntetőjét.

A gól felrázta egy kicsit a Galatát, és másfél perccel később az egész mérkőzésen aktív Sacha Boey révén sikerült is egyenlíteni.

Berk Balaban megirigyelte a rossz döntéseket társától, mert a 65. percben irtózatos nagyot bakizott. Szeretett volna kifedezni egy hosszú indítást, ám Stevie May elrabolta előle a labdát, kapura ívelt, és gól is lett volna, ha nincs ott Marcao.

Az emberhátrány ellenére aktívabb maradt a török együttes, Diagne és Luyindama is közel járt a gólhoz, ám végül maradt az 1-1-es döntetlen. Ebben több volt…

Előző meccs eredménye
2021.08.05.Európa-liga
galatasaray
1:1
st johnstone
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Hát, Fernando Muslera játékára biztosan nem számíthat Terim, így Berk Balabannal fog kezdődni a törökök kezdő tizenegye. Babelt már a félidőben lekapta a mester van Aanholttal és Mostafa Mohameddel együtt, szerintünk a visszavágón sem gondol rájuk kezdőként. Babel szerintünk nem játszott rosszul, Mostafa Mohamednek viszont látványosan nem megy a játék, Mbaye Diagne jobb alternatíva.

A St. Johnstone-nál a gólszerző, Jason Kerr volt kénytelen kihagyni a hétvégi, Motherwell elleni bajnoki mérkőzést, őt a 19 esztendős Hayden Müller helyettesítette, aki begyűjthette a dicséreteket a meccs után, mert nagyszerűen játszott. Amennyiben viszont Kerr felépül holnapra, úgy biztosan ő játszik majd.

Amúgy a bajnoki mérkőzésen a slágereredmény, azaz döntetlen született, így már zsinórban negyedszer ikszeltek a szentek.

A helyzetek kialakításával a Fatih Terim stadionban nem volt probléma, viszont arról – az adott játékoson kívül – senki nem tehet, ha minden egyes ziccer mellé/fölé megy, kapufa lesz, stb…

Ez akár egy könnyed meccs is lehetett volna, hiszen negyedóra alatt három hatalmas helyzet maradt ki.

Véleményünk szerint a visszavágón már tényleg nem lesz kegyelem. A St. Johnstone ugyanazt a játékot fogja játszani, ahogy a Galata is. Kellemetlenül letámadnak, gyorsan járatják a labdát, gyors akciókat vezetnek, és bíznak benne, hogy az elől levő játékosok gólt, gólokat szereznek.

Nem változott részünkről semmi: Továbbra is a Galatát tartjuk jobb csapatnak, győzelmet, egyúttal továbbjutást várunk tőlük. És nem szűkösen, bízunk abban, hogy végre kijön számukra a lépés, és a helyzeteiket gólra is tudják váltani. Így a vendégek győzelme mellett mi megrakjuk azt is, hogy a találkozón 2,5 gólnál több születik. Bár bevalljuk, már egy picit félünk megbízni a törökökben… Túl sokszor csalódtunk bennük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső