Stade Brest – PSG: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 18.
Stade Brest
Teljesítmény:
D D V N V
  • Stade Francis le Ble
  • Augusztus 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
PSG
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Érdekes meccsnek tűnik péntekről a Stade Brest – PSG találkozó, de nem, nem azért, mert ezen a meccsen fog bemutatkozni Lionel Messi a párizsiaknál. Arra majd csak a Reims ellen kerül sor, addig a hatszoros aranylabdás játékos megpróbálja utolérni magát, hiszen július közepén lépett utoljára pályára, egy ideig pedig csapata sem volt, így az edzéseket sem látogathatta.

Épp ma írtunk cikket arról, hogy Messi érkezése miatt Kylian Mbappé akár már idén távozhat. Nos, úgy tűnik, hogy végül sikerült meggyőzni a maradásról a francia támadót, a madridi ügyekben általában jól értesült Cadena SER szerint Mbappé marad, kitölti a szerződését, majd tervei szerint csatlakozik a Királyi Gárdához. Ez a blancóknak rossz hír, Párizsban viszont… Ott bizonyára nagyon örülnek, összeállhat egy Mbappé, Neymar, Messi hármas.

És aztán akkor nemcsak a Ligue 1 csapatai, de Európa legjobbjai is félhetnek majd. Most még nincs Messi, de a múlt meccseiből kiindulva reszkethet a Stade Brest.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Stade Brest – Rennes

Michel Der Zakarian mester első tétmeccsén az Olympique Lyon ellen ikszelt, most pedig a Stade Rennes együttese következett hazai pályán. Az örmény edző kezdőként bennük bízott:

Bizot – Pierre-Gabriel, Chardonnet, Brassier, Uronen – Mbock, Magnetti – Honorat, Faivre, Cardona – Mounie

Nem indult jól a mérkőzés a Brest számára, csak annak köszönhetik, hogy nem kaptak gólt, hogy Jeremy Doku – aki a Liverpool ajánlatát utasította vissza a nyáron – három méterre az üres kaputól mellé lőtt egy ordító ziccert. Ezt látva valószínűleg Jürgen Klopp is megkönnyebbült. Persze, csak viccelünk, nagy tehetség a belga…

A helyzetet követően a hazaiak átvették az irányítást, Franck Honorat kapáslövése után pedig az egész stadion talpra ugrott, de Gomis leért a rövid alsóra és szögletre mentett.

Maradt támadásban a Brest, Steve Mounie pedig 14 méterről fejelt kapufát, végül ezt is megúszták a vendégek. A visszajátszásból látszott, hogy Gomis ezt is védte, ujjheggyel tolta a jobboldali kapufára a labdát.

A második félidő elején és közepén mindkét oldal előtt adódott helyzet, Doku szólója végén Bizot védett, míg Mounie újabb próbálkozását Gomis hárította. Bruno Génésio a 76. percben váltott, beküldte Eduardo Camavingát és Sehrou Guirassyt, aki tavaly az egyik leggólerősebb játékosa volt a Rennes-nek. Meg is hálálta a bizalmat a csatár, a 84. percben az ő fejesével a vendégeknél volt az előny.

De a Brest nem adta fel, és a 91. percben Jeremy Le Douaron góljával pontot mentettek. Két meccs, két pont, két felsőházas csapat ellen. Jöhet a harmadik pontocska?

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.23.Ligue 1
brest
0:2
psg
Ligue 1
2021.03.06.Francia Kupa
brest
0:3
psg
Francia Kupa
2021.01.09.Ligue 1
psg
3:0
brest
Ligue 1
2019.11.09.Ligue 1
brest
1:2
psg
Ligue 1
2014.01.08.Francia Kupa
brest
2:5
psg
Francia Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSG – Strasbourg

Mauricio Pochettinonak a sérültek mellett a Copa Americán és az Európa-bajnokságon részt vett játékosokat is nélkülöznie kellett, ettől függetlenül sikerült egy nagyon erős kezdőt küldenie a Parc des Princes gyepére:

Keylor Navas – Hakimi, Kehrer, Kimpembe, Diallo – Dina, Herrera, Wijnaldum – Draxler, Icardi, Mbappé

A felmerült pletykák miatt Kylian Mbappét nem fogadta jól a közönség, kifütyülték a távozóban levő csatárt. A mostani meccsen meg majd éltetik, ha valóban marad.

A kezdés előtt egyébként egy pódiumra felállt az összes új igazolás, nagyon furcsa volt látni, hogy Sergio Ramos és Lionel Messi egymást ölelve, majd egymással nevetve beszélgetve vonulnak le a pályáról. Értjük mi, hogy csak ellenfelek voltak, nem ellenségek, de amit ők ketten rendre bemutattak egy-egy El Clasicon… Hát, nem gondoltuk volna, hogy valaha ilyen jeleneteknek leszünk szemtanúi.

A meccset rendkívül rosszul kezdte a Strasbourg, fél óra elteltével már 3-0-t mutatott az eredményjelző. Mauro Icardi szerezte a párizsiak első gólját a 3. percben, szép fejes volt, nagyon is szép, ám az nagy rejtély, hogy erre a beadásra miért indult el a kapujából Sels. A 27. percben Ludovic Ajorque, a vendégek támadója is kapuba talált, ám ezúttal a rosszba. Kylian Mbappé szédítette meg védőjét egy csellel, lövése irányt változtatott a csatár testén, és az eldőlő Sels mellett a kapuba vágódott a második találat.

Aztán gyorsan jött a harmadik, amit Julian Draxler rúgott, Kylian Mbappé adta ismét a gólpasszt.

A fordulás után a Párizs kissé – nagyon – visszavett, ez pedig lehetőséget teremtett a Strasbourgnak a zárkózásra. És ők éltek is vele. A tavalyi évet még Valenciában töltő Kevin Gameiro szépített az 53. percben, majd Ludovic Ajorque az ellenfél kapuját is bevette, 3-2.

Az egyenlítés azonban nem sikerült, ismét Mbappé volt a főszerepben, passzát Pablo Sarabia egy lépésről értékesítette. Három gólban vállalt főszerepet a csodacsatár, aki kifütyülte, a meccs után már bánta.

Összefoglalás

Lehetséges, bolondnak gondoltok minket, amiért egy Brest – PSG meccsről írunk tippet, de mi látunk ebben a találkozóban értéket. No nem a meccs kimenetelében. A Brest masszív kis csapat, ám a PSG ezt a szezont remekül kezdte, ennél csak erősebbek lesznek, a játékosok folyamatosan szivárognak vissza pihenőjükből.

Az elmúlt években nem jutott sok babér a csapatnak, a PSG állandóan elgyepálta őket, az utolsó öt meccsből ötször nyertek, ebből ráadásul négyszer idegenben. És szinte mindig több góllal.

Ha Mbappé valóban közli maradási szándékát idénre, akkor még nagyobb elánnal fog küzdeni, mint eddig, és láthattuk a Strasbourg ellen, hogy milyen, amikor ő nagyon akar.

A mi tippünk most a gólokra fókuszál. Az over 2,5 volt az alapötlet, ami kiegészítőnek tökéletes, illetve hát a kicsit is becsülni kell, a bátrabbak pedig bepróbálkozhatnak az over 3,5-tel is, ami már majdnem kétszeres oddsot jelent.

Idrisse Gueye felépült, valamint a tavaly súlyos sérülést szenvedő Juan Bernat gyógyulása is jól halad.

Sergio Ramos ezen a meccsen sem mutatkozhat be, ahogy Dagba játékára sem mutatkozik sok esély. Messit már megbeszéltük, a brazilok meg?! Lehet, hogy még kapnak egy kis pihenőt, láthatóan a többiek is boldogulnak a feladatokkal.

A Brestnél amiatt aggódtak, hogy Jere Uronen tudja-e majd vállalni a játékot, miután a Rennes ellen kapott egyet a bokájára. A finn azóta már edzett, minden bizonnyal játszhat is. Új sérültje nincs az együttesnek, Paul Lasne és Sébastien Cibois már régebb óta (április, illetve július) egy komoly sérüléssel. Egyiküknek a keresztszalagja, másiknak az achillese szakadt el.

Nem látjuk, hogy a Brest kapuba találna, de a Lyon ellen fel tudták törni a párizsi reteszt. Nekünk az csak jó, ha ők is kiveszik a részüket a gólgyártásból, mert mi megpróbálkozunk az over 3,5-tel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső