Strasbourg – Metz: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 16.
Strasbourg
Teljesítmény:
V N D V V
  • Stade de la Meinau
  • Szeptember 17. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Metz
Teljesítmény:
V D D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hétközi őrületnek még nincs vége, a Bajnokok Ligája után ma Európa-liga meccseket rendeznek, holnap viszont már kezdődnek a hétvégi bajnoki meccsek. Öt meccset hoztunk, mindegyik nagy bajnokságból egyet-egyet, holnap pedig a szombat-vasárnapi meccsekbe vetjük bele magunkat. És még mindig nem lesz vége, hétközi bajnokikat rendeznek a jövő hét elején és közepén. Nem fogunk unatkozni…

Elsőként Franciaországba ugrunk el, ahol a Strasbourg – Metz mérkőzést fogják lejátszani este 9 órától. Túlzás lenne azt állítani, hogy csapataink jól kezdték volna a bajnokságot, a Strasbourg a 15., a Metz pedig a 17. helyen áll. Rájuk férne egy kis önbizalomnövelés, merthogy ez bizony nagyon gyenge rajt, öt forduló alatt a hazaiak csak egyszer nyertek, míg a Metz még mindig nyeretlen.

Vajon kinek fog sikerülni? A bukik szerint a hazaiak jóval esélyesebbek. És szerintünk is. Lássuk, hogy miért!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Lyon – Strasbourg: 3-1

G.: Demberel, Denayer, Paqueta ill. Diallo

Sok esélyt nem adtak meccs előtt a Strasbourgnak, még akkor sem, ha a Peter Bosz által irányított Lyon sem kezdte fényesen a Ligue 1 új idényét. A végeredmény alapján elmondhatjuk, hogy nem is volt miért félnie a hazai drukkereknek, kedvenceik magabiztosan léptek túl vendégeiken.

A kezdők:

Olympique Lyon:

Lopes – Gusto, Denayer, Diomande, Emerson – Guimaraes, Mendes – Shaqiri, Aouar, Toko Ekambi – Dembele

Strasbourg:

Sels – Guilbert, Djiku, Perrin, Le Marchand, Caci – Thomasson – Prcic, Bellegarde – Gameiro, Ajorque

Frenetikus hangulat meg egy kis pirotechnika várta a pályára lépő játékosokat, akik igyekeztek kiszolgálni a szurkolóikat. Moussa Dembele hamar tett is érte, hogy felrobbanjon az aréna. A nyolcadik percben Guimaraes hosszú indítását vette mellre az Atletico Madridot is megjárt támadó, majd estében, gyönyörűen lőtte keresztbe a labdát, amely a bal felsőben kötött ki.

Teljesen nem nyugodhattak meg a hazaiak, mert a Strasbourg nem roppant össze a korai góltól. Igaz, helyzetig nem jutottak el, egyszer jártak hozzá közel, de akkor Kevin Gameirotól az utolsó pillanatban elvették a játékszert.

A második félidő elejét megint megnyomta a Lyon, igazi helyzet egy adódott, akkor Sels ütötte ki Toko Ekambi középre lőtt labdáját. A 64. percben viszont a strasbourgi kapus sem tudott mit kezdeni Jason Denayer fejesével. A középső védő egy szabadrúgás miatt húzódott fel, amelyet az új igazolás, Xerdan Shaqiri ívelt be, szépen fejelt a védők gyűrűjében a jobb sarokba.

A második gól sok kérdést megválaszolt, jött egy 20 perces periódus, amikor nem igazán történt semmi a meccsen, a 87. percben viszont újra beköszöntek a hazaiak, Lucas Paqueta tekert a jobb alsóba.

A Strasbourg ugyan üres kézzel tért haza, de szépíteni azért még tudtak, Habibou Diallo a hosszabbítás legvégén értékesített egy büntetőt, ami igazán már semmit sem számított.

Nem igazán volt kérdés a meccsen, hogy melyik a jobb csapat…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.14.Ligue 1
metz
1:2
strasbourg
Ligue 1
2020.12.13.Ligue 1
strasbourg
2:2
metz
Ligue 1
2020.08.15.Barátságos Mérkőzés
metz
3:2
strasbourg
Barátságos Mérkőzés
2020.01.11.Ligue 1
metz
1:0
strasbourg
Ligue 1
2019.08.11.Ligue 1
strasbourg
1:1
metz
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Metz – Troyes: 0-2

G.: Rodrigues, Chavalerin

A tavalyi évben a Metz a tizedik helyen végzett, mondhatni, stabil kis középcsapat vált belőlük. Viszont, ha a mostani szereplésüket nézzük, akkor ez idén csak álom marad, és inkább a kiesés ellen fognak küzdeni. Nyilván be lehet ragadni egy bajnokság elején, de előbb-utóbb abból ki kell jönni. Az pedig nem járja, hogy az egyik újonc a saját pályádon intézzen el. Márpedig a Metz együttesével ez történt.

A kezdők:

Metz:

Oukidja – Bronn, Kouyate, Udol – Centonze, Maiga, Pajot, Delaine – Gueye, Sarr – Niane

Troyes:

Gallon – Kabore, Azamoum, Giraudon, Salmier, Biancone – Ripart, Kouame, Tardieu, Chavalerin – Touzghar

Minden máshogy alakult volna, ha Pape Sarr 15. perces lövése nem a felsőlécen csattan, vagy ha ott csattan, akkor nem kifelé, hanem befelé pattan. De nem így történt. Ez a Metz helyzet volt a legnagyobb az első félidőben.

A Metz konkrétan lefocizta az első félidőben az újoncot, 14-szer próbáltak meg gólt szerezni, ám ebből csak 2 találta el a kaput. Lőttek távolról és közelről, de csak nem akart sikerülni. A nagy számok törvénye alapján előbb agy utóbb egy csak bemegy – gondolhatták a hazai drukkerek, de nem nekik lett igazuk.

Merthogy a lapjárás a második félidőre megfordult és úgy tűnt, a Metz ellőtte az összes puskaporát az első játékrészben.

A Troyes pedig kevés helyzetével is jól sáfárkodott. Az 50. percre ugrott az óra, amikor Chavalerin a tizenhatos bal sarkáról középre ívelt, ott üresen érkezett Gerson Rodrigues, és kapásból, belsővel helyezett a léc alá.

További helyzetekben nem bővelkedett a mérkőzés, a kapuhoz legközelebb ismét a Troyes csapata jutott, Dingome kiugratásával a korábban gólpasszt adó Xavier Chavalerin lódult meg, és irtózatos erővel lőtt a hálóba. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, az újonc első győzelmét aratta egy nem könnyű pályán.

Összefoglalás

A bevezetőben azt említettem, hogy a fogadóirodák a Strasbourg mellett tették le a voksukat, illetve mi is. Bár nem annyira egyértelmű a meccs, mint ahogy azt ők mondják, nekünk is vannak ellenérzéseink. Egyik együttes sincs jó formában, de a hazaiak legalább elmondhatják magukról, hogy már nyertek ebben az idényben.

Egymás elleni mérkőzéseik után nem lettünk okosabbak, tavaly idegenben a Strasbourg nyert, hazai pályán viszont 2-2-re végeztek a felek. Sőt, egészen régre kell visszamenni, ha hazai győzelemmel akarunk találkozni. A 2006/07-es idényben tudták utoljára a Metz együttesét megverni saját környezetben. Az pedig nem most volt.

A hazaiaktól Ibrahima Sissoko mindenképp hiányozni fog, valamint Moise Sahi és Lebo Mothiba szintén. Két játékos viszont visszatérhet: Jean-Eudes Aholou és Karol Fila is bevethető, előbbi sérült volt, utóbbi eltiltott.

A Metznél láthattuk Pape Sarrt, akit az átigazolási időszak végén a Tottenham szerződtetett, ám erre az idényre kölcsönadták egykori együttesének. Mindenképp kezdeni fog, talán ő lehet az, aki megindíthatja majd a csapatot a gödörből kifelé.

Aki viszont biztosan nem lesz pályán az Farid Boulaya és Opa Nguette, míg Kevin N’Doramra és Manuel Cabit-ra még hosszú ideig nem számíthatnak.

Az elmúlt három meccsükön mindig 2,5 gól fölé kerültek, mindkettejük védelme gyengélkedik, így bátorkodunk egy BTTS-sel nyitni, és inkább ejtjük a strasbourgi győzelmet. Ha vannak kétségek, akkor nem szabad görcsösen ragaszkodni az elképzeléshez, sosem vezet jóra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső