Strömsgodset – Viking: Fogadási Tippek és Eliteserien Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 26.
Strömsgodset
Teljesítmény:
D N N N D
  • Nya Parken
  • Május 28. 18:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Viking
Teljesítmény:
D D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A norvégoknál egész jól alakultak a meccseink, lényegében hat találkozóról írtunk, amiből ötöt játszottak le. A Kristiansund – Tromsö találkozó elmaradt, mivel az egész hazai csapat megbetegedett – arra nem tértek ki, hogy ez most covid vagy valami más, mindössze annyit mondtak, hogy lázzal és szárazköhögéssel jár.

Az egyik bukó tippünket épp a Strömsgodset hozta, mivel pontot hoztak el a Bodö/Glimt otthonából. Nem gondoltuk volna…

A gárda továbbra is halad az élboly után, eddigi szereplésük kiválónak mondható.

Ennek az élbolynak tagja a Viking, amely szintén nem úgy játszott, ahogy azt mi elvártuk volna. A Ham-Kam elleni találkozót nyerni kellett volna, mégsem jött össze, mindössze egy pontot szereztek, így a győztes Lilleström meg tudott lógni.

Most kéne javítani a Vikingnek, de a Strömsgodset nem csak idegenben hozza a stabil teljesítményt, hanem otthon is. Nem is meglepő, hogy a bukmékerek megadják a lehetőséget a hazai sikerre. Mert bár a vendégek a favoritok a Strömsgodset – Viking találkozón, jó magas szorzóval adják Enkerudék győzelmét.

Strömsgodset

Remek hangulatú, gólgazdag mérkőzést játszott egymással tegnap este a Bodö/Glimt és a Strömsgodset. A mérkőzésen már négy perc elteltével vezetést szerzett a címvédő, Amahl William Pellegrino egy kiugratás végén talált a hálóba, góljának viszont egyáltalán nem örült. Korábban a Strömsgodset volt az, amelyik lehetőséget adott neki először az élvonalban.

A hazaiak még az első félidőben megduplázták az előnyüket, Brede Moe volt eredményes fejjel. Minden adott volt egy sima győzelemhez, ám a Bodö kapusa tett róla, hogy még ne zárják le a találkozót. Egy hazaadást követően a hazaiak kapusa nem egyből elrúgta a labdát, hanem dajkálni kezdte, Salvesen lecsapott rá, meg is zavarodott a portás, így került a játékszer Johan Hove elé, aki estében a hálóba lőtt.

A második félidő nem arról szólt, hogy a Strömsgodset közeledne az egy ponthoz, a Bodö támadott továbbra is. Ám betalálniuk nem sikerült, és ezt megbosszulta Fred Friday, a vendégek nigériai csatára, aki csereként lépett pályára. Így alakult ki a 2-2-es eredmény, a folytatásban már nem született gól.

A Strömsgodset ezzel folytatta remek szereplését, az együttes immáron nyolc mérkőzés óta veretlen, ez idő alatt öt meccset nyertek meg, háromszor ikszeltek.

A tabella negyedik helyét foglalják el, előttük a Molde két pontra. A gólkülönbségük nem acélos 13:13, ami… semmi extra. Sok gólt kaptak, ez azért elmondható.

Elég hektikus az egész norvég első osztály, az a Strömsgodset, aki 2-2-t játszik a bajnokkal, előtte a kiesőjelölt Sandefjord ellen öt gólt kapott. Nem igazán van könnyű dolgunk…

Alexander Stenseth legutóbb nem tudta vállalni a játékot, lehet, hogy ezúttal sem fogja. Fred Friday a gólja után a kezdőben találhatja magát, ehhez mondjuk taktikát kellene váltani, vagy leültetni a kispadra Lars Stavesent, aki a legutóbbi három meccsén két gólig és egy gólpasszig jutott.

A várható kezdőcsapat:

Myhra – Gunnarsson, Valsvik, Leifsson, Grogaard – Hove, Stengel, Krasniqi – Stenevik, Salvesen, Gulliksen

Egymás elleni meccsek:

Mostanság nem látnak el bennünket gólokkal a csapatok, az elmúlt öt meccsükből csak egy végződött úgy, hogy azzal a semleges szurkoló elégedett lehet, azaz egyszer volt több gólt, mint két és fél. Bizonyára voltak ezen kívül is jó találkozók, de a lényeg ugyebár mégiscsak a gól…

És abból nem jutott legutóbbi meccsükre, ami a 18. fordulóból lett előre hozva. Szóval idén a két együttes már találkozott, ez azonban nem igazán segít nekünk. A meccs 0-0-ra végződött, de az érződött a mérkőzésen, hogy a Viking jobb. 71 százalékban birtokolták a labdát, tíz kapura lövési kísérletük volt, a Strömsgodset ebben sem jeleskedett, láthatóan csak ki akarták húzni egy ponttal. Ez össze is jött nekik.

A Viking tavaly négy pontot gyűjtött be ellenük, idegenben nyertek, hazai pályán ikszeltek. Most is jó úton járnak efelé, hiszen ezúttal is ők számítanak esélyesnek. Igaz, a Strömsgodset mostanság nagyon jó.

Otthonukban egyszer tudtak nyerni még 2017-ben, előtte-utána általában a Viking győzedelmeskedett. Utolsó öt meccsük mérlege: Egy hazai és két vendégsiker, valamint két döntetlen.

Előző 5 meccs eredménye
2022.05.12.Eliteserien
viking
0:0
strömsgodset
Eliteserien
2021.10.17.Eliteserien
strömsgodset
0:1
viking
Eliteserien
2021.07.10.Eliteserien
viking
1:1
strömsgodset
Eliteserien
2020.10.04.Eliteserien
viking
2:2
strömsgodset
Eliteserien
2020.08.22.Eliteserien
strömsgodset
0:2
viking
Eliteserien
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Viking

Ahogy mondtam, a Viking együttese volt, amelyik még csalódást okozott nekünk, hiszen azt mondtuk, nem kapnak majd gólt az újonc Ham-Kam ellen. Ami a norvég futballban nekem feltűnt, hogy a védelmek… Finom próbálok lenni: Nem annyira acélosak. Olyan hézagok vannak, amit még egy magyar meccsen sem nagyon látni, ahány találkozót láttam, mindegyik csapatra jellemző volt ez. A Ham-Kam sem volt kivétel, és a Viking nagyon hamar meg is szerezte a vezetést. De ne gondoljátok, hogy a Viking védelme valamivel is jobb volt. Nem, ugyanannyi nagyobb helyzete volt a vendégeknek. A hazai gólt egyébként Niklas Sandberg szerezte.

A gárdából kiemelkedett Veton Berisha, aki gólpasszt jegyzett, illetve lőtt egy meg nem adott gólt, valamint majdnem kiharcolt egy tizenegyest. Nem biztos, hogy jó döntést hozott a játékvezető, amikor nem fújt a sípjába.

Lényeg a lényeg, többször is eldönthette volna a meccset a Viking, ehelyett Markus Solbakken saját kapujába talált, így egy pontot hazavitt a Ham-Kam. Elég helyzetük volt, a gólt megérdemelték. A pontot viszont nem feltétlenül.

A Viking maradt a második helyen, viszont a Lilleström ellépett, így ezúttal nem szabadna botlaniuk Kabranéknak. Idegenben eddig hét pontot gyűjtöttek, kétszer nyertek, egyszer ikszeltek és egyszer kaptak ki.

A csapatból négyen sérültek, Zlatko Tripic, Sondre Auklend, Vebjörn Hagen és Fredrik Torsteinbo.

A várható kezdőcsapat:

Gunnarsson – Sebulonsen, Stensness, Brekalo, Pattynama – Tangen, Solbakken, Fridjonsson – Sandberg, Berisha, Kabran

Tippelde

Norvégiában elég nagy a szórás, akadnak bőven meglepetések. Hiába tűnik jobb csapatnak a Viking, nem merjük megkockáztatni a győzelmüket. Legutóbb befürödtünk a gólokkal, most viszont újra megpróbáljuk.

Szerintünk mindkét csapat a hálóba fog találni, emellett pedig legalább két és fél gól esik majd a mérkőzésen.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.50 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.50 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.50 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső