Sturm Graz – Mura: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 25.
Sturm Graz
Teljesítmény:
D N N N N
  • UPC Aréna
  • Augusztus 26. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Mura
Teljesítmény:
N V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eljött az utolsó meccs is, a héten ismét sikerült górcső alá venni az összes Bajnokok Ligája, valamint Európa-liga mérkőzést. A csoportkör alatt ez már nehezebb dió lesz – konkrétan lehetetlen feladat -, de a selejtezőben szerettünk volna minden egyes meccsről adni legalább egy tippet. Jó százalékkal zárunk – hacsak holnap nem történik valami fogadási-katasztrófa -, bízunk benne, hogy az európai kupák későbbi szakaszaiban is visszatértek.

Utolsó mérkőzésünkön sima hazai győzelem várható, hiszen Sturm Graz – Mura mérkőzést rendeznek.

A Sturm már az első meccsen lényegében elintézte a továbbjutást, Szlovéniában tudtak 3-1-re nyerni, de szurkolóikra kissé ráijesztettek, hiszen a vezetést a kiscsapat szerezte meg rögtön a kezdés után.

Innen sikerült visszakapaszkodni, majd megnyugtató győzelmet aratni.

A fogadóirodáknál nincs kérdés, a Sturm Graz győzelmét várják. És ha ez így lesz, akkor mi sem égünk be. Még a Mura – Zalgiris találkozó visszavágója előtt azt találtuk mondani, teljesen mindegy, ki jut innen tovább, a Sturm úgyis nagy falat lesz.

Azért jó lenne még egy kis bevételre szert tenni az utolsó meccsen is. Szóval vágjunk bele!

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Mura – Sturm Graz

Erre a meccsre mindössze egyetlen tippünk volt: Az osztrákok győzelme. Bár mi is megijedtünk, nem csak a Graz szurkolói, végül a második félidő elején már megnyugodhattunk. A fogadóirodák egész magas tippet adtak a Sturm győzelmére, abszolút megérte nagyobb összeggel is megrakni.

Lássuk a kezdőcsapatokat!

Mura:

Obradovic – Kamicnik, Marusko, Gorenc – Kous, Kozar, Bobicanec, Horvat, Sturm – Skoflek, Lotric

Sturm Graz:

Siebenhand – Gazibegovic, Affengruber, Wuthrich, Dante – Gorenc-Stankovic, Hierlander, Kiteishvili, Ljubic – Yeboah, Jantscher

Sok gólt a BL-ben, illetve az EL-ben nem rúgott a szlovén Mura csapata, így bátran jelentjük ki, hogy Ziga Skoflek találata a bajnok legszebb találata volt. Még csak a harmadik percben jártunk, amikor Tomi Horvat passzolt a későbbi gólszerzőhöz, aki jó 20 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot. Nincs kapus, aki elérhette volna ezt a labdát.

A gól azonban nem törte össze az osztrákokat, akik az első félidő jelentős részében irányították a játékot. A labdabirtoklási arány 62-38% volt az ő javukra, kapura lövéssel kilenc alkalommal próbálkoztak, ebből négy kaput is talált. És ebből a négyből egy gól is született. Méghozzá tizenegyesből, a 16. percben Kiteishvili esett el a büntető területen belül, a játékvezető kissé könnyű síppal fújta be a büntetőt.

A labda mögé Jakob Jantscher állt, a bal alsót választotta, ahogy Obradovic is, ám a lövés nagyon pontos volt, így a hálóőr nem ért oda, 1-1.

Az első játékrészben még egy nagyobb lehetőség volt, egy beívelt szabadrúgást a védekező középpályás, Gorenc-Stankovic bólintott kapura, nem sokkal tévesztett célt az egyébként szlovén nemzetiségű játékos.

A játékra különösebb panasz nem lehetett osztrák oldalról, az eredményt illetően azonban igen. Ezen egy óra játék után tudtak változtatni a vendégek: Kelvin Yeboah cselezett a jobboldalon, beadására tökéletesen érkezett Otar Kiteishvili, és estében a kapu közepébe fejelt, Obradovic nagyon lemaradt erről a beadásról.

Kelvin Yeboah gólpassza után három perccel maga is betalált, ebben a gólban pedig vastagon benne volt Alen Kozar, a Mura belső középpályása. Hátra akart passzolni a védőkhöz, ám pont így ugratta ki a Sturm olasz légiósát, aki nagyon higgadtan fejezte be az akciót.

Ez már egy megnyugtató előny volt, a visszavágót viszonylag nyugodtan várhatják az osztrákok. Hatalmas csoda kellene ahhoz, hogy az egyébként nem túl erős és nem is jó formában levő Mura fordítani tudjon innen.

Előző meccs eredménye
2021.08.19.Európa-liga
mura
1:3
sturm graz
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Merthogy a Mura ugyan nyerni tudott a hétvégén, de a Celje elleni szűk, 1-0-s siker volt az első, amit a Prva Liga 2021/2022-es idényében arattak öt forduló alatt. Címvédőként ez több mint kínos. A győztes találatot egyébiránt Kai Cipot szerezte a 91. percben, amikor a Mura már emberhátrányban volt…

A Sturm Graz szintén megmérkőzött a hazai pontvadászatban, ők hazai pályán fogadták az Austria Wien együttesét, és csak egy 2-2-es döntetlenre futotta. Manprit Sarkaria és Kelvin Yeboah szerezték a hazai gólokat, és bár a meccsünkhöz semmi köze, de megemlítenénk, hogy az Austria Wienben Marco Djuricin duplázott, aki anno egy éven át erősítette a Ferencváros csapatát.

Bármennyire is szerettük volna kideríteni, de még a Mura hivatalos honlapja sem ír arról, hogy lennének hiányzók a csapatukban. Elviekben mindenki ép, mindenki egészséges, senki sem fog hiányozni más egyéb okok miatt sem.

A Sturm Graznál viszont ugyanazok nem lehetnek pályán, akik már az odavágón – sőt elég régóta – nem szerepelhettek. Vincent Trummer, Sandro Ingolitsch és Francisco Mwepu még egy darabig nem léphet pályára. Az első kettő keresztszalag-szakadás után lábadozik, Mwepunak pedig a meniscusa szakadt el.

A Sturm Graz utoljára július végén, a Bajnokok Ligájáért küzdő Red Bull Salzburg ellen szenvedett vereséget, azóta viszont öt mérkőzést nyertek, egy pedig döntetlen eredménnyel ért véget. Ezzel szemben a Mura legutóbbi tíz meccséből csak kettőt tudott megnyerni.

Idegenben nem túl meggyőzően szerepelnek, az európai kupákban négy meccsen összesen három gólig jutottak (egyet-egyet rúgtak a Shkendija – Ludogorets – Zalgiris triónak).

Az, hogy a Sturm nyer szerintünk egyértelmű. A hozzáadott odds nagyon kicsi, ebben tulajdonképpen semmi érték nincsen. Ha viszont hendikep eredményt rakunk, úgy máris izgalmasabb a sztori. Jelen pillanatban erre a Bet365 1.72-t kínál, ami már sokkal barátságosabb.

A Mura idegenbeli teljesítményét sem ok nélkül említettük meg nektek. Nagyon bízunk abban, hogy gólt csak a Sturm Graz együttese szerez. És ez lesz a fő tippünk, a hendikep Sturm-győzelem csak egy kis kiegészítés. Mindkettőt ajánljuk viszont nyugodt szívvel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső