Sunderland – Preston: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 29.
Sunderland
Teljesítmény:
D N V N V
  • Stadium of Light
  • Október 01. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Preston
Teljesítmény:
V D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Gondolkoztunk, hogy mi legyen még a mai napon, és egy kis angol másodosztályra esett a választásunk. A Sunderland mindig szimpatikus csapat volt (megnéztétek már a Netflixen a róluk szóló doksifilmet? Ha nem, akkor menjetek, ne hagyjátok ki!), és örömteli, hogy visszakerültek a másodosztályba, miután négy szezonon át a League One-ban voltak csak.

Ellenfelük a Preston lesz, amely idén úgy viszonyul a gólokhoz, mint… Hát ide valami nagyon frappáns dolgot akartam írni, de nem jut eszembe semmi, szóval csak azt mondom: Nem szeretik a gólokat. Se rúgni, se kapni. Mondjuk utóbbi érthető. Lejátszottak tíz meccset idén a Championshipben, és ezen a 10 találkozón összesen esett hét gól a meccseiken. Hét. Elképesztő negatív rekord ez a gárda részéről.

Egy kicsit emiatt is vált szimpivé, valahogy egyértelműnek tűnik, hogy két és fél gól alatti mérkőzés következik ezúttal is, de azért a helyzet sosem ennyire egyszerű.

Ami a fekete macskákat illeti, ők egyáltalán nem panaszkodhatnak, sem a lőtt, sem a kapott gólokra, és a megszerzett eredményekre sem. Ott vannak az ötödik helyen, ami rájátszást ér, ha itt végeznének az idény végén, örömünnep lenne a nemrégiben a csőd elől menekülő csapatnál.

Mi drukkolunk nekik. De ettől függetlenül objektíven tudunk hozzá állni a Sunderland – Preston mérkőzéshez, ami a bukik szerint hazai sikerrel fog végződni. Az ő oddsuk most 2.20, a vendégeké 3.50, míg a döntetlen 3.30-ért fogadható meg.

Sunderland

Erőn felül teljesít egyelőre a Sunderland, bár az angoloknál megszokhattuk, főleg a másodosztályban, hogy nagyon kevés különbség van a csapatok között, nem nehéz kitűnni újoncként sem. Illetve hogyne lenne nehéz, a Championship az egyik legkeményebb sorozat Európában. Szóval egyelőre le a kalappal a Sunderland előtt, akik most az ötödik helyen állnak, vagyis rájátszást érő helyen.

Eddig 15 pontot gyűjtöttek, a dobogó legalsó foka három pontra van tőlük. Négy meccsüket nyerték meg, háromszor ikszeltek és háromszor kaptak ki.

A legutóbbi mérkőzésükön döntetlent értek el, a Watford otthonában szereztek meg egy pontocskát, ami szerintem nagy szó, tekintve, hogy a darazsak tavaly még a Premier League tagjai voltak. Nagy küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, mivel kétszer voltak hátrányban, és onnan kétszer álltak fel. A meccsen amúgy három gólt szereztek a fekete macskák, Alese egyenlített először, Bennette másodszor, és O’Nien iratkozott még fel a gólszerzők közé, csak ő saját kapujába talált.

Érdekes módon inkább vendégségben megy jobban a csapatnak, hazai környezetben csak öt pontot szereztek meg a tizenkettőből: Egyszer nyertek, kétszer ikszeltek, egyszer kikaptak.

Az együttesből ki kell emelni Ross Stewart játékát, aki eddig öt gólt szerzett, és mellette kiosztott három gólpasszt, amivel a Championship góllövőlistáján előkelő helyen van, a kanadai táblázatot Estupinánnal vezeti holtversenyben.

Ezért is probléma, hogy nem szerepelhet a következő találkozón, ugyanis a combja megsérült. Szintén nem játszhat Daniel Ballard, Dennis Cirkin, Niall Huggins, valamint kérdéses a játéka Ellis Simmsnek.

A múltkori kezdőhöz képest lehetnek változások, Bennette gólja miatt akár a kezdetektől pályán lehet, illetve Leon Dajaku is csak a kispadon szerepelt legutóbb.

A várható kezdőcsapat:

Patterson – Gooch, O’Nien, Batth, Alese – Roberts, Neil, Evans, Bennette – Embleton, Dajaku

Egymás elleni meccsek:

Rég nem volt már, hogy a Preston a Sunderland stadionjába látogatott. A fekete macskák a 2017/2018-as idényben estek ki a Championshipből, és azóta nem sikerült visszatérniük, csak most. Mivel a Preston végig a másodosztály tagja volt, kupában meg nem sorsolták őket össze, így már majdnem öt éve nem találkoztak.

Sok értelmét nem látom, hogy behatóbban beszélgessünk ezekről a régi meccsekről, szóval csak felületesen nézzük át, mi a helyzet.

A Sunderland nagyon régóta nem nyert, 2004-ben hazai pályán 3-1-re győztek, azóta hat meccset játszottak, abból ötöt a Preston nyert meg. Sok meccset egyébként nem játszottak, a Sunderland otthonában csak négyet. Ezeken egy döntetlen született, valamint két idegenbeli, és egy hazai győzelem.

Előző 5 meccs eredménye
2018.03.17.Championship
sunderland
0:2
preston
Championship
2017.09.30.Championship
preston
2:2
sunderland
Championship
2007.01.06.FA Kupa
preston
1:0
sunderland
FA Kupa
2006.12.30.Championship
sunderland
0:1
preston
Championship
2006.10.14.Championship
preston
4:1
sunderland
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Preston

Őrületes, ami a Prestonnál folyik idén. Már többen foglalkoztak az együttessel, és annak góljaival, pontosabban azok hiányával. Megoldás azonban nincs. Eltelt tíz mérkőzés, a Preston pedig alig tud az ellenfelek kapujába találni, háromszor tudtak gólt szerezni, de a kapott gólok tekintetében jól állnak, mert csak négyszer vették be a kapujukat.

Az együttes tavaly egy masszív középcsapat benyomását keltette, és láthatóan most is nagyon nehéz fogást találni rajtuk. Most a tabella 15. helyét foglalják el, rengeteg döntetlent játszottak, többet, mint bárki más a másodosztályban. 2-6-2-es mérlegük van, és ahogy mondtam, rendkívül gyenge a lőtt/kapott gólarányuk.

A válogatott szünet előtt a Preston a Sheffield United együttesét fogadta hazai pályán, és bár több mint egy tucat kapura lövési kísérletük volt, egyszer sem tudták Phil Foderingham kapuját bevenni, sima vereséget szenvedtek.

Otthon nagyon nem megy nekik, idegenben azonban szárnyalnak. Mondjuk nem biztos, hogy ez a jó szó, de legyen… Mert valahol egészen különleges, hogy két rúgott góllal összesen nyolc pontot szedtek össze, két 0-0-s döntetlen mellett kétszer 1-0-ra győztek.

Míg a Championship legtöbb csapatánál legalább 3-4 sérült van, vannak, ahol sokkal többen, a Prestonnál csak Ben Woodburn játékára nem számíthat Ryan Lowe.

Legutóbb a lehető legerősebb csapatával állt ki a menedzser, és úgy gondolom, hogy ezen nem nagyon fog változtatni. A padon Robbie Brady, Ched Evans és Daniel Johnson is lehetőséget kaphat, ők esetleg beférnek a kezdőbe…

A várható kezdőcsapat:

Woodman – Storey, Lindsay, Hughes – McCann, Whiteman, Potts, Browne, Brady – Parrott, Riis

Tippelde

Adja magát, hogy két és fél gól alatti eredmény jön, nem? Előbb vagy utóbb ez meg fog szakadni, de nem gondolnám, hogy ez most fog megtörténni. A Sunderland legutóbb simán nyert otthon a Rotherham ellen, és úgy hiszem, még Stewart nélkül is képesek lehetnek a jó eredményre.

A két és fél gól alatti gólszám mellett tehát a fekete macskák győzelmére fogadunk, de a legbiztosabbra akkor mehetünk, ha esetleg az 1X-et választanánk…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.70 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.68 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.68 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső