Svájc – Spanyolország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 10.
Svájc
Teljesítmény:
D V V D V
  • St. Jakob-Park
  • November 14. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Spanyolország
Teljesítmény:
V N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Élesedik a verseny a Nemzetek Ligája A4-es csoportjában, ahol Spanyolország váratlan veresége megnyitotta a kaput Németország és Ukrajna javára is. Előbbi csapat tán esélyesebb, hogy megszorongassa a spanyol válogatottat, de hát, Luis Enrique gárdája pont Ukrajnától szenvedett meglepetésre vereséget. A spanyol csapatban is történt egy nagy probléma: Ansu Fati jövő év márciusáig harcképtelen, így az egyik legtehetségesebb támadóját veszítette el a spanyol csapat. És persze a Barcelona…

Ezen a meccsen viszont ők az esélyesek, Fatival és nélküle is.

Lássuk a Svájc – Spanyolország meccs esélyeit!

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Németország – Svájc

Bár az előbbi cikkben már ezeket a meccseket kiveséztük, álljon itt is, hátha a német – ukránt kihagynátok és emiatt lemaradnátok arról, mi is volt az előző fordulóban.

Nem gondoltam volna, hogy majd a Nationalelfnek kell az eredmény után szaladnia, de akkor este a védelmük sokszor csődöt mondott, amit a svájci tapasztalt támadók könnyedén kihasználtak. Már 9 perc elteltével 0-1-et mutatott az eredményjelző. A gólt Gavranovic szerezte, Freuler okosan előre fejelt labdájára csapott le a támadó és Neuer nem tudott (és nem is akart) hárítani. Azt gondolta, hogy a csatár lesen áll, pedig ő pont nem tartózkodott lesen Freuler fejesének pillanatában.

Hamar, a 26. percben jött a második gól, itt is hibáztatható a német védelem, akik nagyon elcsúsztak, egyedül Rüdiger volt hátul, rá vezette a labdát három svájci. Seferovic a balszélen észrevette, hogy a túloldalon teljesen üres Freuler, keresztbe passzolt, az Atalanta középpályása pedig alábökött a labdának, ami, mint a hulló falevél beesett a gólvonal mögé. Antonio Rüdiger majdnem mentett, de maga sem tudta eldönteni, hogy fejjel vagy lábbal próbáljon meg tisztázni, így egyikkel sem tette meg.

Mielőtt a kétségbeesés úrrá lett volna a németeken, jött Timo Werner és a 28. percben szépített: Szép volt a szóló, de igazából egy svájci sem mert odalépni neki, mindenki csak tisztes távolból követte a Chelsea csatárát. A lövés sem volt eszeveszett erős, de annál jobban helyezett a német, 1-2.

Még az első félidőben jöhetett volna az egyenlítés, két távoli bombát is eleresztettek a nehéztüzérek, az egyiknél Sommer bravúrjára volt szükség, a másik viszont mellé szállt.

Fordulást követően Kai Havertz rúgott egy kapufát, majd az 55. és a 60. perc között három gól esett: Előbb Havertz szemfüles gólja az egyenlítést jelentette, majd Gavranovic használta ki az újabb német gyengélkedést, végül a találkozó legszebb gólját szerezte meg Serge Gnabry, aki Werner passzát sarokkal juttatta kapuba.

Jó kis meccs volt, de ilyen gyenge német védelmet már nagyon régen nem láthattunk.

Előző meccs eredménye
2020.10.10.Nemzetek Ligája
spanyolország
1:0
svájc
Nemzetek Ligája
2018.06.03.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
1:1
svájc
Barátságos Mérkőzés
2010.06.16.Világbajnokság 2010
spanyolország
0:1
svájc
Világbajnokság 2010
1994.07.02.Világbajnokság 1994
spanyolország
3:0
svájc
Világbajnokság 1994
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ukrajna – Spanyolország

Nem gond, erről a meccsről is írtam, de ugyanazt tudom elmondani. Na, vajon melyik fogadóból volt több? Aki az ukrán győzelemre tett vagy aki a spanyolra? A válasz egyértelmű, és bár a labda gömbölyű, ilyenkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nem az. Hogy a spanyolok biztosan nyernek. Aztán jön a pofon, mint az életben rengetegszer. Nem számítunk valamire és puff, tessék, bukta.

Így járt Luis Enrique együttese is, akik az első félidőben eldönthették volna a találkozót, de Buscsan remekül védett, és persze volt, amikor a spanyolok hibáztak döntő pillanatban. Az első félidőben 10-1 volt a kapura lövések száma, természetesen a spanyolok javára, de Andrij Sevcsenko csapata ezúttal megúszta kapott gól nélkül. Kicsit nagyobb sebességre passzolt a La Roja a második félidőben – köszönhetően a cseréknek -, de ahogy az elsőben, úgy most is minden kimaradt. Nőtt a nyomás a játékosokon, hát még akkor, amikor a 76. percben Cigankov megszerezte a hazaiak számára a vezetést. Újabb váltás, újabb nagy sebesség, minden mindegy alapon mentek előre Ramosék, de ez nem az ő napjuk volt.

A vége 1-0, a kapura lövések száma pedig 23-3 a spanyoloknak. És mire mentek vele? Ukrajna nevetve tartotta otthon a három pontot. Amiről biztos volt mindenki, hogy a spanyoloké lesz. Hiába tettek érte talán többet, néha a kevés is elég.

Összefoglalás

Hosszú idő után kapott újra meghívót a csapatba Koke, az ő jelenléte viszont sokat számíthat, speciel én nagyon szeretem a játékát, főleg, amikor Saúllal együtt szerepel a pályán. Újra behívót kapott Alvaro Morata is, aki a bajnokságban és a BL-ben is gyűjtögeti a gólokat.

Nagy meglepetések nincsenek, maximum az, hogy Marco Asensio kimaradt. Sérülése óta még mindig várjuk a legjobb Asensiot…

A svájciaknál ketten produkáltak pozitív koronavírus-tesztet, az egyik egy stábtag, másik pedig Jordan Lotumba, a Nice játékosa, ő biztosan nem lép pályára.

A legutóbbi mérkőzésükön egy nagyon harmatos teljesítményt nyújtott mindkét csapat, a spanyolok csak focizgattak és egy szerencsés Oyarzabal góllal megnyerték a találkozót. Azt viszont kétlem, hogy ez a visszavágón is elég lesz.

A svájciak remek csapatot alkotnak, csupa jó játékossal. És igen, a spanyolok erősebbek, de a hazai pálya és a nyomás, hogy a németek előzhetnek nem tesz túl jót.

Inkább nem a találkozó kimenetelére fogadok, hanem a gólokra. Nem sűrű, hogy gólfesztivált rendeznek a csapatok egymás ellen, ráadásul az előző találkozó is nagyon gyengére sikerült spanyol részről. Pont emiatt gondolom, hogy ezúttal jöhetnek a gólok, erre Ferrán Torres és Alvaro Morata is garancia lehet. Legyünk merészek: Menjen az Over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső