Svédország – Görögország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 11.
Svédország
Teljesítmény:
N V N N V
  • Friends Arena
  • Október 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Görögország
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön egy újabb skandináv válogatott, ezúttal a Svédország – Görögország találkozót vesszük górcső alá. Alexander Isakék számára fontos mérkőzés következik, ha nyernek, akkor átveszik a vezetést Spanyolországtól a B csoportban. Onnantól csak és kizárólag rajtuk fog múlni, hogy a kapott eséllyel mit kezdenek, hogy ki tudják-e használni. Azonban feladatuk nem ígérkezik könnyűnek, azt a Görögországot kellene megverni, amelyik – a csoportban egyedüliként – még nem szenvedett vereséget.

John van’t Schip alaposan összerakta ezt a csapatot, és bár a 2004-es állapotoktól messze vannak, még van lehetőségük odaérni az osztályozót érő második helyre. Ennek első lépése az kell, hogy legyen, hogy a Friends Arénában megverik a svédeket… Aztán novemberben lesz még egy spanyolok elleni meccsük… Piskóta, nem igaz?

Mindkét együttes győzni tudott az előző körben úgy, hogy közben gólt sem kaptak, a svédek hármat vágtak a koszovói válogatottnak hazai pályán, míg Görögország 2-0-val rendezte le a grúzokat.

Ne feledjük, Görögország hazai pályán legyőzte Svédországot, így nem futnak neki a meccsnek teljesen reménytelenül. De azért a sárga-kékek a találkozó esélyesei.

Mi történt az előző körben?

Megvizsgáljuk, hogy a két válogatott milyen eredménnyel zárta az előző fordulót, így jobban képbe kerülhetünk.

Svédország – Koszovó: 3-0

G.: Forsberg, Isak, Quaison

Remekül alakult számunkra ez a találkozó, ugyanis azt mondtuk, hogy fölényes svéd győzelem fog születni, Koszovónak pedig nem sikerül majd a hálóba találnia. Tökéletesen teljesítették „kérésünket” a svéd srácok, az eredményből is látszik, hogy minden, amit reméltünk összejöttt.

A kezdők:

Svédország:

Olsen – Krafth, Danielson, Nilsson, Augustinsson – Claesson, Olsson, Ekdal, Forsberg – Kulusevski, Isak

Koszovó:

Muric – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Bytyqi, Loshaj, Dresevic, Rashani – Rashica, Muriqi

Az előzetessel ellentétben sem Lirim Kastrati, sem pedig Besar Halimi nem került a kezdőbe, Challandes egy játékos kivételével (Fazliji) ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint a spanyolok ellen 2-0-ra elvesztett találkozón.

Alaposan bekezdtek a hazaiak, a 10. percben egy nagy Krafth-futás után lábról lábra járt a labda, ami végül Alexander Isak elé került, a Real Sociedad csatárának lövését sikerült végül blokkolni. Egy perccel később Emil Forsberg nagy cselei után bombázott, ez a labda is megpattant, lelassult, így Muric kapusnak nem jelenett gondot a megszelidítése.

A 17. percben viszont Koszovó került közel a gólhoz, Rashica beadását Elbasan Rashani vette át, majd kapura fordulva bombázott, centiken múlt a koszovói gól. És a mi bukásunk.

A 22. percben egy igazán furcsa jelenségnek lehettünk szemtanúi. Emil Forsberg végzett el egy szabadrúgást, amelyet Viktor Claesson fejelt kapura, ez a labda is lelassult egy koszovóin, így Muric felszedte. De öt perccel később (!) a játékvezető fülére rászóltak, hogy talán érdemes lenne a visszajátszást megnézni. Itt derült ki, hogy az a Claesson fejes egy koszovói kézen gurult végig. Így tizenegyest kaptak a svédek, ezt meg Emil Forsberg gólra váltotta.

Még az első félidőben jöhetett volna a második, Dejan Kulusevski beadását Ludwig Augustinsson lőtte a kapufára. Szerepe volt ebben Muricnak is, az ő védése után pattant ki a baloldali lécről a labda.

A második félidő legelején ismét Elbasan Rashani veszélyeztett, egy beadásba kapott bele, ami pont így lett – majdnem – tökéletes, Robin Olsen visszafelé vetődve tudott tisztázni.

Aktívabbak voltak a meccs ezen szakaszában a vendégek, nem egyszer hozták rá a frászt Olsenre meg a nézőtéren helyet foglaló nézőkre, végül megúszták kapott gól nélkül. Pontosabban, megúszták szabályos kapott gól nélkül, mert Vedat Muriqi hálóba talált, de előtte Milot Rashica lesen ragadt.

Alexander Isak nemrég kapott egy nem túl pozitív jelzőt egy itthoni laptól: A szegény ember Zlatan Ibrahimovica. Ezt a jelzőt cáfolta meg a támadó a 62. percben, amikor hatalmas gólt rúgott. Előbb kiosztott egy kötényt az egyik koszovóinak, majd nagy erővel, pontosan csavart a bal felső sarokba körülbelül 20 méterre a kaputól. Amúgy is remek meccset játszott Isak, ez a gól csak hab volt a tortán.

Az utolsó gól a csereként pályára lépő Robin Quaisoné volt, a nyáron az Al-Ettifaqba szerződő 28 éves támadó két védőn hámozta át magát, mielőtt a jobb alsóba lőtt volna.

Több lehetőség, több gól már nem akadt, elégedetten mustrálhattuk az eredményt, holott voltak nehéz perceink…

Előző meccs eredménye
2021.09.08.VB-selejtező 2022
görögország
2:1
svédország
VB-selejtező 2022
2008.06.10.Európa-bajnokság 2008
görögország
0:2
svédország
Európa-bajnokság 2008
2003.08.20.Barátságos Mérkőzés
svédország
1:2
görögország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Grúzia – Görögország: 0-2

G.: Bakasetas, Pelkas

A vártnál sokkal nehezebben sikerült legyűrni a grúzokat Görögországnak, ám John van’t Schip együttese végül diadalmaskodni tudott, ezzel továbbra is versenyben vannak a második helyért. Rég nem láttuk már világeseményen Görögországot, lehet, hogy Katarban látni fogjuk őket? Azért ahhoz még sokat kell letenni az asztalra…

A kezdők:

Grúzia:

Loria – Kakabadze, Khocholava, Dvali, Giorbelidze – Kankava, Aburjania – Lobjanidze, Chakvetadze, Kvaratskhelia – Mikautadze

Görögország:

Vlachodimos – Chatzidiakos, Mavropanos, Tzavellas – Androutsos, Siopis, Bouchalakis, Tsimikas – Masouras, Bakasetas, Pavlidis

Jól játszott a görög együttes az első félidőben, míg a grúz válogatott összesen egyszer jutott el Odysseas Vlachodimos kapujáig.

A 12. percben Görögország vezetést szerzett, Anastasios Bakasetas lövését Loria még hárította, majd Androutsos mentette meg még az alapvonal elől a játékszert, középen Vangelis Pavlidis lábáról valahogy a gólvonal mögé pattant a játékszer. De végül a gólból nem lett semmi, Masourasnak mégsem sikerült megmentenie a labdát, már áthaladt teljes terjedelmével az alapvonalon, maradt a 0-0.

A 23. percben ismét született egy véleményes döntés. Történt, hogy egy szabadrúgást pontosan Loria ölébe fejeltek a görögök, ám a kapus egyet hátralépett, első látásra úgy tűnt, hogy a labda is áthaladt a gólvonalon. Reklamáltak is bőszen a vendégek, ám a játékvezető hajthatatlan volt. Van VAR, van okosóra, valamelyik csak jelzett volna, ha jogos góltól fosztják meg van’t Schip legénységét.

Később történt Vlachodimos egyetlen védése, Otar Kakabadze kínálta meg egy erőteljes lökettel, a Benfica hálóőre viszont remek formában van, simán védett is…

Tény és való, közelebb járt a gólhoz a görög együttes, de csak nem akart áttörni az a burok, nem sikerült Loriát átejteni. Aztán jött a dráma: A 90. percben jártunk már, amikor a csapatkapitány, Anastasios Bakasetas tizenegyesből betalált. Az esetet megelőzően a játékvezető percekig nézte a videófelvételeket, amiből kiderült, hogy Giorbelidze kézzel ért a labdához.

A gól után az összetört grúzok kaptak még egyet, a csereember, Dimitrios Pelkas góljával alakult ki a 0-2-es végeredmény.

Összefoglalás

Az egyetlen csapat, amelyik meg tudta állítani Svédországot pont Görögország volt. De vajon menni fog-e nekik még egyszer? Nem gondolnánk, hogy ez sikerülhet. Bár a görög csapat nem keveset fejlődött, szerintünk Svédország még mindig más szinten játszik, a Friends Arénában pedig jellemzően nem győzni járnak a csapatok.

Nem igazán találunk olyan összecsapást a közelmúltból, amit vereséggel fejeztek volna be, leszámítva egy portugál és egy francia blamát, de ott is 1-0-ra, illetve 2-0-ra kaptak ki Danielsonék. Szóval hazai környezetben nem olyan könnyű elbánni velük, és szerintünk ez a holnap esti meccsre ugyanúgy igaz lesz.

De hogy könnyű dolga lesz a svédeknek? Nem, azt nem hinném, véleményem szerint egy góllal lesznek jobbak Isakék.

Gólok tekintetében 2,5 feletti gólszámban bízunk, hiszen nagyon jól működik együtt van’t Schip támadó hármasa, illetve Kulusevskiékre sem lehet panasz. Innentől kezdve pedig már az is adott, hogy azt várjuk, mindkét csapat találjon be a másik kapujába. Csak a végén nyerjenek a svédek…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső