Svédország – Horvátország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 10.
Svédország
Teljesítmény:
V V N V V
  • Friends Arena
  • November 14. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Horvátország
Teljesítmény:
V N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Létezik-e az, hogy a svéd válogatott nyeretlenül, pont nélkül essen ki az A divízióból? Jelenleg úgy áll a helyzet, hiszen négy vereségük van, az utolsó fordulóban pedig Franciaország ellen játszanak idegenben, esélyes, hogy a portugál meccs eredményétől függetlenül elkalapálják őket. Most, a Svédország – Horvátország meccsen van esély pontot, pontokat szerezni, és ha sikerül ez a bravúr, akkor akár még a bennmaradás is összejöhet.

A horvátok nem fogják könnyen adni magukat, ebben mindenki biztos lehet. A franciák ellen is odatették magukat és volt esélyük a pontszerzésre. Ez ugyan végül nem sikerült, de mindenki láthatta, hogy a világ egyik legerősebb válogatottját mennyire meglepték.

Lássuk a meccset!

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Portugália – Svédország

Próbáljuk most megszemlélni a mérkőzést a svédek szempontjából…

Nem kezdtek jól, a portugálok már a második és a harmadik percben veszélyeztettek, előbb Jota kísérlete ment mellé, majd Carvalho fejelt egy kapufát. Benne volt a meccsben ez, mármint, hogy a svédek védekezésre kényszerülnek, de mivel a portugálok leggyengébb csapatrésze a védelem (lehet, hogy ez túlzás, de akkor is vállalom), egy-egy lehetőségből bármi lehetett… Volna. Mert nem lett.

Lustig a 12. percben megszerezhette a vezetést, egy jobbról érkező szöglet pattant elé az ötösnél, de rosszul találta el a labdát és a lehetőség oda lett.

És ahogy az várható volt, a portugálok sem hibáztak el minden lehetőséget: A 21. percben Jota támadott a baloldalon, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd remekül vette észre, hogy a másik oldalon ott áll Bernardo Silva, méghozzá tök üresen. Hozzá passzolt, a Manchester City szélsője pedig nem hibázott.

Egy kis ideig semmi komoly dolog nem történt (pár portugál távoli lövésen kívül), a következő említésre méltó momentum Marcus Berghez kötődik. Egy lapos passzt vett át két portugál védő szorításában, lefordult róluk és tüzelt. Annyira kisodródott azonban, hogy csak a kapufát találta el. Ha beljebb megy a lövés, akkor Rui Patricio hárított volna. Mindenesetre szép jelenet volt.

Ezután viszont még jobban elhúztak a portugálok, a félidő lefújása előtt Diogo Jota szerezte meg a hazaiak második gólját, dicsérni kell Cancelot is a passz miatt, de a két svéd védő valószínűleg kapott a fejére az öltözőben, nagyon egyedül hagyták a Pool csatárát…

Nem változott semmit a játék képe, olykor-olykor a svédek eljutottak az ellenfél kapujáig, de egy komolyabb lehetőséget leszámítva veszélytelenek voltak. Nagyon visszafogott játékot mutatott be Kulusevski is, de társ nélkül nem is tudott sokat tenni.

A végeredményt is Jota állította be, szép szóló után lőtt Olsen kapujába, így egy gólpasszal és két góllal zárt.

A svédek tehát továbbra sem nyertek egyetlen találkozót sem, gólarányuk siralmas: 1 lőtt és 8 kapott gól.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.11.Nemzetek Ligája
horvátország
2:1
svédország
Nemzetek Ligája
2012.02.29.Barátságos Mérkőzés
horvátország
1:3
svédország
Barátságos Mérkőzés
2005.10.08.VB-Selejtező 2006
horvátország
1:0
svédország
VB-Selejtező 2006
2004.09.08.VB-Selejtező 2006
svédország
0:1
horvátország
VB-Selejtező 2006
2003.04.30.Barátságos Mérkőzés
svédország
1:2
horvátország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország – Franciaország

Horvátország sem áll túlságosan jól a csoportban, eddig mindössze egyetlen győzelmet számláltak, és bár sokan gondolták, hogy a franciák ellen nem lesz esélyük sem, ez a meccs nem így alakult.

Pedig úgy kezdődött, Antoine Griezmann már nyolc perc elteltével megszerezte a vezetést, egy akkora góllal, amelyet ritkán lehet látni. Elképesztő erővel lőtte szét Livakovic kapujának jobb felső sarkát, a kapufa is besegített neki. Szép gól volt.

Kylian Mbappé azonnal megduplázhatta volna ezt az előnyt, de Martial labdáját az üres kapu mellé gurította.

Nem igazán ment a horvátoknak ekkor, szerencséjükre még egy tizenegyest is megúsztak. Ebben a félidőben több gól nem esett, de ez igazából inkább a franciákon múlt.

A második félidőben viszont szinte a semmiből jött össze az egyenlítő találat, Vlasic lőtte el Hugo Lloris mellett a labdát.

Végül azonban nem lehetett pontnak örülni, mert a franciák megnyomták a hajrát és Digne beadását Mbappé belőtte. Ezzel a góllal továbbra is tapadnak a portugálokra, míg Horvátország nem lélegezhet fel, még benne van a pakliban a kiesés is.

Összefoglalás

A horvát keretben egy meglepetés már van: A Hoffenheim csatára, Andrej Kramaric kimaradt a keretből, méghozzá azért, mert két hete nem tudott edzeni. Egy kisebb sérülés is közre játszott ebben, valamint októberben pozitív koronavírus-tesztet adott, így a szövetségi kapitány és a Hoffenheim is arra a következtetésre jutott, hogy legjobb lesz, ha Kramaric ezúttal kimarad.

Rajta kívül viszont minden fontos láncszem ott lesz, Luka Modrictól kezdve Perisicen és Brozovicon át Brekaloig. Talán Ante Rebicet hiányolom, de ő mostanság a Milanban sem játszik túl sokat…

Ami a svéd keretet illeti:

Hárman sérülés miatt kimaradtak: Ludwig Augustinsson, Pontus Jansson és Sebastian Andersson. Van viszont egy debütáns, a Midtjylland játékosa, Jens Cajuste először kapott meghívót. Így most már négy olyan játékos is szerepel, akik az ezredforduló környékén születtek: Cajuste, Svanberg, Isak és Kulusevski.

Átalakulóban ez a svéd válogatott, az utánpótlás pedig megvan, véleményem szerint, ha most nem is sikerül számukra a csoportban maradás, hamarosan visszatérnek, amikor a fiatalok már jobban beértek.

Most azt gondolom, hogy a horvátok győzhetnek, erősebbek, bár a svédek bizonyára szeretnének pontot szerezni.

Nem számítok finomkodásra, így esetünkben azt gondolom, legjobb döntés, ha a gólokra fogadunk: Megfelelő minőségű támadók állnak rendelkezésre mindkét oldalon és nincs már hova taktikázni, menni kell előre. A svédeknek mindenképp. Remélem, ez gólokban is megvalósul.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső