Svédország – Koszovó: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 08.
Svédország
Teljesítmény:
V N N V N
  • Friends Arena
  • Október 09. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Koszovó
Teljesítmény:
V D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Svédország – Koszovó találkozóval folytatjuk, ami minden bizonnyal egy sima meccs lesz, de… Azért erre mérget ne vegyünk. Egy biztos: Svédország hatalmas lehetőség előtt áll, két mérkőzéssel játszott kevesebbet, mint a La Roja, vagyis a spanyol nemzeti tizenegy, lemaradásuk pedig négy pont, ergo, ha mindkét meccsüket nyerik most, akkor az élre ugranak. Ezért is nagyon fontos, hogy a Koszovó elleni találkozót behúzzák.

Bizonyára nagyon fáj nekik, hogy Görögországban a házigazdától 2-1-es vereséget szenvedtek, most még jobb pozícióban várnák a folytatást… Ne feledjük, hogy lesz egy visszavágó még a vörös fúria ellen, ott állhat vagy bukhat számukra minden, de azért már érdemes játszani a számokkal és tervezgetni, teóriákat gyártani, nincs már sok…

Koszovó viszont akár a torkukon is akadhat, noha nem ez a valószínű forgatókönyv. Ez látszik a fogadóirodák oddsaiból, azonban mégis óva intenék mindenkit az elhamarkodott, nagypénzes fogadástól. Nem ez lenne az első alkalom, amikor egy nagycsapat a súly alatt összetörhet, egy pontvesztés után az esélyek nagyban lecsökkennének. No meg ne feledjük a görögöket, akik egy jó hajrával még odaérhetnek a második helyre…

Ez a csoport sem mentes az izgalmaktól, kezdjünk neki!

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Svédország

Svédországot láthattuk a nyári Európa-bajnokságon, teljesítményük nem volt kiemelkedő, azonban azt semmiképp nem lehet mondani, hogy csalódást okoztak volna. Hősiesen állták a rohamokat a spanyol armada ellenében az első csoportkörben, majd szűken verték Szlovákiát, végül Lengyelország is kénytelen volt fejet hajtani előttük. Az ukránok ellen is őket tartották esélyesnek, jól is ment a játék, egy rúgott gól mellett Emil Forsberg többször is eltalálta a kapufát, a vége mégis vereség lett. Hosszabbításban ugyan, de ez senkit nem érdekelt…

A selejtezőket nem kezdték rosszul, de azért nem is kaptuk fel rá a fejünk. Volt egy szűk győzelmük Grúzia ellen (1-0), majd ezt követte egy idegenbeli siker Koszovóban (0-3). A szeptemberi kezdésnél viszont sikerült mindenki érdeklődését felkelteni, ugyanis hazai pályán, kifejezetten jó játékkal 2-1-re elintézték a spanyolokat. Mivel Luis Enrique együttese az első körben (Görögország ellen) botlott, így látótávolságba került az első hely. Csakhogy a görögök a svédek bajszát is meghúzták, elszenvedték első vereségüket.

A csapat jelenlegi házi gólkirálya Viktor Claesson a maga két góljával. Ő most is a keretben van, viszont elkelne egy jó góllövő, egy klasszis, aki megállíthatatlan. Talán ilyen lenne Zlatan Ibrahimovic, de ezt ezúttal sem tudjuk meg, az AC Milan 39 éves csatára ismét azután sérült meg, hogy meghívót kapott Janne Andersontól.

Marcus Berg szintén visszavonult a nemzeti csapattól, így a nemrég felépült Alexander Isakban bízhatnak leginkább a svédek. No meg Claessonban természetesen.

Ibra helyét egyébként a magyar gyökerekkel rendelkező Gyökeres Viktor vette át, aki a Coventry Cityben futballozik. És nem akartam semmiféle szóviccet elsütni, Isten lássa a lelkem.

Mattias Johansson és Isaac Thelin szintén sérülés miatt került ki a keretből.

A teljes keret:

Kapusok: Robin Olsen, Pontus Dahlberg, Kristoffer Nordfeldt

Védők: Marcus Danielson, Emil Krafth, Alexander Milosevic, Joakim Nilsson, Victor Lindelöf, Martin Olsson, Carl Starfelt, Daniel Sundgren

Középpályások: Jens-Lys Michel Cajuste, Viktor Claesson, Albin Ekdal, Magnus Eriksson, Emil Forsberg, Mattias Svanberg, Dejan Kulusevski, Kristoffer Olsson

Támadók: Viktor Gyökeres, Alexander Isak, Jesper Karlsson, Ken Sema, Robin Quaison

Előző meccs eredménye
2021.03.28.VB-selejtező 2022
koszovó
0:3
svédország
VB-selejtező 2022
2020.01.12.Barátságos Mérkőzés
svédország
1:0
koszovó
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Koszovó

A koszovói futball egyre jobb és jobb, és ezt nagyon bátran merem kijelenteni. Egyre több futballistájuk csatlakozik elitligákhoz, a hazai bajnokság viszont még gyerekcipőben jár, ebben sincs semmi meglepő.

Nem gondolnám, hogy egyhamar nagy világeseményen láthatjuk őket, de amennyiben a fejlődésük így megy tovább, akkor lehet keresnivalójuk később a nagyobbak között. A mostani selejtezőben kapnak azért még pofonokat, de ők is adnak… Mindenképp bravúros eredménynek lehet nevezni, hogy Görögország ellen – szeptemberben – pontot tudtak menteni. Az egész meccs nekik sikerült jobban, a görögök találtak egy gólt, onnantól viszont – meg a gól előtt is – Vedat Muriqiék játszottak jobban. Említett támadó szerezte egyébként az egyenlítést jelentő gólt, előtte pedig az ő góljával győzték le Grúziát.

Jelen pillanatban négy pontjuk van, mert azért a favoritokkal még nagyon nem bírnak el. Spanyolországtól kétszer kaptak ki, a svédek egyszer verték őket 3-0-ra.

Az előző mérkőzésükön Lirim Kastrati (a Legiás Kastrati…) és Besar Halimi eltiltás miatt nem szerepelhettek, most viszont bevethetők. Lássuk a teljes keretet!

Kapusok: Visar bekaj, Aro Muric, Samir Ujkani

Védők: Fidan Aliti, David Domgjoni, Ibrahim Dresevic, Betim Fazliji, Florent Hadergjonaj, Lirim Kastrati I., Mirlind Kryeziu, Amir Rrahmani, Mergim Vojvoda

Középpályások: Zymer Bytyqi, Bersant Celina, Toni Domgjoni, Besar Halimi, Lirim Kastrati II., Florian Loshaj, Florent Muslija, Elbasan Rashani

Támadók: Milot Rashica, Herolind Shala, Vedat Muriqi, Astrit Seljmani

Összefoglalás

Nagy kérdés, hogy Ibra és Berg nélkül ki lesz majd Alexander Isak párja. Láttunk már olyat, hogy Dejan Kulusevski húzódott feljebb egy sorral, most is ez a legvalószínűbb. A csapathoz későn érkezett meg Victor Lindelöf, aki így lehet, hogy kiszorul a kezdőből, ha nem játszik, akkor Marcus Danielson párja majd Filip Helander lesz. A középpályán nagy harc várható, középen ugyanis Olsson, Svanberg és Ekdal is versenyez két pozícióért, egyikük valószínűleg a padra szorul. Claesson és Forsberg helye szerintünk megkérdőjelezhetetlen.

Koszovónálé az említett Halimi – Kastrati páros minden bizonnyal kezdő lesz, ennek Bytyqi és Rashani ihatja meg a levét.

A koszovói válogatott idegenbeli mérlege finoman szólva is pocsék. A legutóbb lejátszott tíz meccsük közül (ebben benne van a Nemzetek Ligája, az eb-, és vb-selejtezők, valamint barátságos meccsek) kilencen nem tudtak nyerni, hét vereség mellett két döntetlen, egyedül Grúziát tudták legyőzni a már korábban felemlegetett mérkőzésen.

A svédek otthon viszont… parádésak. Igaz, a Nemzetek Ligája A divíziójában kaptak hazai pályán egy-két ütést, csúnyán ki is pottyantak, ott kis túlzással boxzsáknak használták őket az ellenfelek.

De Portugália és Franciaország, vagy éppen Horvátország egészen más liga, mint Koszovó.

Szimpatikusak, nagyon küzdenek, nagyokat harcolnak, de nem gondolnánk, hogy lehet esélyük Svédország ellen. Csak akkor, ha a sárgamezesek nagyon rossz napot fognak ki.

A verdikt részünkről tehát az, hogy mehet a sima svéd győzelem, azaz még hendikepben is ajánljuk Alexander Isakék győzelmét. Emellett pedig meg lehet fogadni azt is szerintünk, hogy csak Svédország talál be a kapuba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső