Svédország – Spanyolország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 01.
Svédország
Teljesítmény:
V N N D N
  • Friends Arena
  • Szeptember 02. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Spanyolország
Teljesítmény:
V N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napot egy Svédország – Spanyolország mérkőzéssel zárjuk, ez a párosítás pedig jó párszor volt már a futballtörténelem során, valahogy vonzza ez a két gárda egymást. Legutóbb az Európa-bajnokságon csaptak össze, a gárdák első találkozóján a hősiesen védekező svédek végül megúszták kapott gól nélkül, holott a La Roja végigtámadta a találkozót.

Azért a svédeket sem kellett félteni, két hatalmas ziccert is elpuskáztak, a vége így 0-0 lett. Most ismét ők harcolhatnak a továbbjutás reményében, egyelőre úgy áll a helyzet, hogy Luis Enrique együttese vezet, Svédország meg a második, ám az északiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Bízunk egy gólgazdagabb meccsben, mint volt az idei EB-n, és ez nem is egy ördögtől való gondolat. Soha nem történt meg ezelőtt, hogy a két csapat gólnélküli döntetlent játszott volna egymással. Svédország viszont nem könnyű terep a vörös fúria számára: A történelem során még soha nem sikerült a skandináv országban győzedelmeskedniük.

Holnap már a hétvégi mérkőzésekkel folytatjuk.

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Svédország

A skandináv országok hasítottak az idei EB-n, a svédek mellett a dánok és a finnek is kijutottak, előbbi kettő pedig igencsak szép eredményt ért el. A finnek sem panaszkodhatnak, esélyük volt a csoportjukból továbbjutni, ez végül azonban nem jött össze, de a harmadik hely is ugyanúgy szép. Dánia az elődöntőben vérzett el, Svédország pedig a negyeddöntőben.

A csoportjukat megnyerték hét ponttal, a spanyolok elleni ikszet követően megverték Szlovákiát 1-0-ra, majd Lengyelországot egy nagyon izgalmas találkozón 3-2-re.

Zlatan Ibrahimovic a kontinenstornán nem tudott részt venni sérülés miatt, pedig a meghívót megkapta Janne Andersson szövetségi kapitánytól.

Ibra márciusban viszont pályán volt, és megmutatta, hogy öregember nem vénember. A georgiaiak elleni összecsapáson – ami egyébként egy 1-0-s svéd sikerrel zárult – ő adta a gólpasszt Viktor Claessonnak, majd Koszovó ellen is kiosztott egy asszisztot, akkor Ludwig Augustinsson talált be. No meg Alexander Isak és Sebastian Larsson, így alakult ki a 3-0-s eredmény.

Svédországnak csak ez a két meccse volt, minden bizonnyal köztük és a spanyolok között dől el, hogy ki jut ki Katarba automatikusan, és ki kényszerül osztályozóra. Ez a mérkőzés így rendkívül fontos mindkét csapat számára.

Janne Andersson számára bizonyára nagyon fájó, hogy két alapembere az Európa-bajnokságot követően visszavonult a válogatottól: Sebastian Larsson és Carl Mikael Lustig összesen több mint kétszáz válogatott mérkőzést játszott, a svédek teljes jobb oldala tehát pótlásra szorul, Lustig és Larsson most már csak az AIK Stockholmra koncentrál.

A spanyolok elleni mérkőzésen Marcus Danielson eltiltás miatt nem léphet majd pályára, őt minden bizonnyal Filip Helander helyettesíti, Emil Krafth léphet pályára Lustig helyén, míg Larssont Dejan Kulusevski pótolja.

Nézzük Janne Andersson keretét:

Kapusok: Robin Olsen, Pointus Dahlberg, Kristoffer Nordfeldt

Védők: Ludwig Augustinsson, Marcus Danielson, Filip Helander, Emil Krafth, Joakim Nilsson, Victor Lindelöf, Martin Olsson, Carl Starfelt

Középpályások: Ken Sema, Dejan Kulusevski, Jens Cajuste, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson, Mattias Svanberg

Támadók: Alexander Isak, Jordan Larsson, Robin Quaison, Jesper Karlsson, Isaac Kiese Thelin

Előző 5 meccs eredménye
2021.06.14.Európa-bajnokság 2008
spanyolország
0:0
svédország
Európa-bajnokság 2008
2019.10.15.EB-selejtező 2020
svédország
1:1
spanyolország
EB-selejtező 2020
2019.06.10.EB-selejtező 2020
spanyolország
3:0
svédország
EB-selejtező 2020
2008.06.14.Európa-bajnokság 2008
svédország
1:2
spanyolország
Európa-bajnokság 2008
2007.11.17.EB-selejtező 2008
spanyolország
3:0
svédország
EB-selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spanyolország

Luis Enrique visszatérése a válogatott élére jelentős fordulatot nem hozott a spanyol válogatott játékában. Két évtized óta űzik a sokpasszos játékra építő taktikájukat, remek középpályásokkal, feltörekvő, új védelemmel, ám nem túl erős csatársorral. Egy klasszikus kilences nagyon hiányzik ebből a csapatból, mert bár jó támadónak tartjuk Alvaro Moratát vagy Mikel Oyarzabalt, de nem az a szint, mint mondjuk Raúl González vagy David Villa.

Az EB-n szépen mentek előre, nekik köszönhetjük a viadal talán legjobb meccsét, amit a horvátok ellen játszottak, talán még a döntőbe jutást is megérdemelték volna, hiszen az olaszoknál az elődöntőben szerintünk jobban játszottak, de a tizenegyespárbaj után szomorúan bandukolhattak haza.

Azonban fényes jövő várhat a csapatra, mert telis-tele vannak fiatal tehetségekkel, akiket eddig nem nagyon láthattunk a válogatottban. Itt van mindjárt Pedri, akit az EB legjobb fiataljának választottak, hátul Eric Garcia és Pau Lopez, a támadók között Dani Olmo, Ferrán Torres… Szóval, ez a csapat rendben van. És még jobbak is lehetnek.

Márciusban annyira azért nem játszottak jól, vegyük például a nyitómeccset, ahol Görögország ellen csak ikszelni tudtak. Alvaro Morata góljára Anastasios Bakasetas válaszolt, ezt követően pedig a spanyol rohamok ellenére több gól nem született.

Grúziában is megizzadtak Dani Olmoék, ugyanis a házigazdák az első félidő vége előtt betaláltak, azonban a második játékrészben Ferrán Torres és Dani Olmo góljaival fordítani tudtak. A Lipcse szélsője a hosszabbításban lőtte a vendégek győztes találatát.

Koszovó ellen viszonylag sima meccset játszottak, itt az előbbi fiatalok mellett Gerard Moreno is gólt szerzett.

A mostani válogatott szünetben nem lesz ott Pau Torres és Pedri sem, mindketten kaptak egy kis plusz szabit, mivel az EB után rögtön Tokió felé vették az irányt, és az ezüstérmet szerző olimpiai csapatban szerepeltek. Nem kapott sérülése miatt meghívót Dani Olmo sem, viszont Pablo Fornals, Adama Traoré és Abel Ruiz igen.

Lássuk a teljes keretet:

Kapusok: Unai Simón, David De Gea, Roberto Sánchez

Védők: José Gaya, Jordi Alba, Aymeric Laporte, Inigo Martinez, Eric Garcia, Raúl Albiol, César Azpilicueta

Középpályások: Marcos Llorrente, Rodri, Sergio Busquets, Koke, Carles Soler, Mikel Merino, Brais Mendez

Támadók: Ferrán Torres, Adama Traoré, Abel Ruiz, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Pablo Sarabia, Pablo Fornals

Összefoglalás

Nehéz lenne nem a spanyolokat kihozni favoritnak, így gondolják ezt a bukmékerek, ám az általam korábban említett svédországi sikertelenség is látszik a spanyol győzelemre adott 1,75-ös oddson. Kulcsemberek hiányoznak a vendégektől, úgy, mint Dani Olmo és Pedri, aki már most Luis Enrique legfontosabb játékosa. Mivel sem ő, sem Thiago Alcantara nincs a keretben, így Busquets és Rodri mellett Mikel Merino kaphat esélyt, hogy bejátssza magát a kezdőbe.

Adama Traoré is jó formában van, így szerintünk – főleg, hogy nincs Olmo – ő is megkaphatja az esélyt. Bryan Gil és Rafa Mir is ott kopogtat már a felnőttek ajtaján, de az olimpia miatt most még nem juthatnak szerephez.

A svédeknél Zlatan Ibrahimovic sérülése és Marcus Berg visszavonulása után Alexander Isak lett a gólfelelős, mellette majd Robin Quaison rohamozhat.

Azt várjuk a mérkőzéstől, amit az EB-n. Spanyol rohamokat, jól védekező és kontrákra játszó svédeket.

Rendkívül fontos mérkőzés a végeredmény szempontjából, így mindkét fél a lehető legkomolyabban fogja venni.

Nem is gondolnánk, hogy nagy gólzáport rendeznek, inkább hisszük azt, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik majd a meccsen. És azt is hisszük, hogy megszakad a spanyolok sikertelensége Stockholmban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső