Svédország – Szlovénia: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 26.
Svédország
Teljesítmény:
V V V V N
  • Friends Arena
  • Szeptember 27. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Szlovénia
Teljesítmény:
N D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két év, két kiesés? Most úgy néz ki, igen, ez lesz a svédek sorsa. Kissé szétesett Janne Andersson csapata, az A-ligából nagyon simán estek ki, és most a B-ben is csak szenvednek, Szlovénia győzelme miatt a négyesük aljára kerültek, de van még esélyük arra, hogy bent maradjanak. Ehhez annyit kell tenniük, hogy legyőzik Oblakékat az utolsó meccsen.

Amit holnap este rendeznek, mi pedig ott leszünk, és igyekszünk megtippelni, hogy mire fog menni egymás ellen a két válogatott.

Svédország ugyebár lemaradt a Világbajnokságról, ahogy Szlovéniának sem jött össze a kvalifikáció, így hosszú ideig ez lesz a két együttes utolsó tétmeccse.

És micsoda meccs lehet ebből! Szlovénia sikere után teljesen felborult a status quo, a fejünkben is kicsit zavarosabbá vált minden, és így lehetnek ezzel a svédek is, akik legutóbb a szerbekkel nem bírtak. Igaz, szoros meccset játszottak, és Belgrádban azért nem a legkönnyebb nyerni… nem is sikerült ez Gyökereséknek.

Az átalakulás előtt álló sárga-kék északiak sorsa a saját maguk kezében van. Ha nyernek, nincs miről beszélni. Ha kikapnak, akkor sincs.

A hazai győzelem tűnik valószínűbbnek, 1.80-at fizetnek a bukmékerek, amennyiben Svédország örül a végén, Matjaz Kek válogatottjának sikerére majdnem 5-szörös a szorzó, míg a döntetlen 3.60 körül fut most épp.

Jöjjön a Svédország – Szlovénia találkozó!

Svédország

Az előbb már ígértem, hogy foglalkozni fogunk a svédekkel, nem is telt el olyan sok idő, már itt is vagyunk. Janne Andersson együttesével valami történt. Lehetséges, hogy a mester a Nemzetek Ligáját akarta felhasználni, hogy néhány fiatalt beépítsen, lehet, csak nem igazán érdekli őket, hol szerepelnek. Pedig kéne, a C-liga felé lavíroznak, ahol olyan csapatok játszanak, mint mondjuk Ciprus, Koszovó, Luxemburg, Szlovákia, Azerbajdzsán vagy Észak-Írország.

Nem lebecsülve ezen országok válogatottjait, Svédország azért egy más szint. Vagyis más szint kellene, hogy legyen.

Nemrégiben még az Európa-bajnokságon bizonyítottak, a spanyolok előtt nyerték meg a csoportot, aztán az egyenes kieséses szakaszban is odatették magukat. A VB-ről csak a pótselejtező döntőjén kellett lemondaniuk, de amit most látunk, az szomorú.

A nemrég még az A divízióban szereplő együttes három pontot szerzett öt meccsen, legutóbb nagyon csúnya verést kaptak Belgrád városában, a szerbek úgy megverték őket, mint szódás a lovát.

Valamit muszáj lesz változtatni, mert ez így nem járja. Az sem a legjobbkor jött, hogy Andersson a taktikát megváltoztatta, és nekiállt a 3-4-3-mal kísérletezni. Azt hiszem, a svédek ezt a meccset elengedték, abban bízva, hogy Norvégia nyerni fog a szlovének ellen. De ez a 3-4-3 rossz döntésnek bizonyult, az utóbbi évek legkomolyabb veresége sült ki belőle.

Miután Alexander Isak nem lehet ott a találkozón, ismét a Coventry játékosa, Gyökeres Viktor lehet a kezdő csatár. Ebben picit most szűken vannak a svédek, nem igazán van választási lehetőség. Vagy ő, vagy Ishak. Mivel Filip Helander, Carl Starfelt és Alexander Milosevic sem bevethető, így ismét Isak Hien lehet a belső védő, de esélyes Kurtulus játéka is.

A teljes keret:

Kapusok: Andreas Linde, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen

Védők: Joel Andersson, Ludwig Augustinsson, Filip Dagerstal, Isak Hien, Edwin Kurtulus, Victor Lindelöf, Martin Olsson, Aiham Ousou, Daniel Sundgren

Középpályások: Jens Cajuste, Viktor Claesson, Anthony Elanga, Emil Forsberg, Jesper Karlström, Dejan Kulusevski, Kristoffer Olsson, Matthias Svanberg, Patrik Walemark

Támadók: Viktor Gyökeres, Alexander Isak, Mikael Ishak

A várható kezdőcsapat:

Olsen – Sundgren, Kurtulus, Lindelöf, Augustinsson – Svanberg, Cajuste, Forsberg – Kulusevski, Gyökeres, Claesson

Egymás elleni meccsek:

Szlovénia csapatának most először van reális esélye arra, hogy megtörje a svédek elleni nyeretlenséget. Janne Anderssonékról nem lehet azt állítani, hogy jó formában lennének, Szlovéniát pedig felspannolhatta, hogy legyőzték az első helyezettet.

Eddig három találkozójuk volt, 2008-ban Svédország egy góllal győzte le hazai pályán a szlovénokat egy felkészülési meccsen, majd nyolc évvel később ezt a találkozót megismételték. Itt viszont gól nem született, ez Szlovénia legjobb eredménye az északi gárda ellen. A következő meccsükre most júniusban került sor amit a svédek húztak be, méghozzá meglehetősen simán, Emil Forsberg, valamint Dejan Kulusevski találataival.

Előző meccs eredménye
2022.06.02.Nemzetek Ligája
szlovénia
0:2
svédország
Nemzetek Ligája
2016.05.30.Barátságos Mérkőzés
svédország
0:0
szlovénia
Barátságos Mérkőzés
2008.05.26.Barátságos Mérkőzés
svédország
1:0
szlovénia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szlovénia

Szlovénia számára nehezen indult a Nemzetek Ligája, a két skandináv ellenféllel szemben hat gólt kaptak. Azonban a harmadik forduló óta nem kaptak ki. Előbb ikszeltek a norvégokkal úgy, hogy ők voltak idegenben, aztán meg a szerbekkel, szerintem ez két igazán jó eredmény. És megfejelték egy győzelemmel a hétvégén, az éllovas norvégok nem tudtak nyerni Ljubljanában.

Bár a vendégek szerezték meg a vezetést, a szlovének Andraz Sporar és Benjamin Sesko góljaival fordítottak. Továbbra is tartom, hogy Josip Ilicic nagyon hiányzik, de látható, hogy Matjaz Kek felkészült arra az eshetőségre, ha esetleg a professzor többet nem lép pályára a válogatottban.

Sesko hatalmas játékos lehet, ha fejben is sikerül visszakerülnie a földre, jelenleg azt látom rajta, hogy rendkívüli önbizalma van, és akkor nagyon finoman fogalmaztam.

Amennyiben a vendégek pontot szereznek Stockholmban, úgy bent fognak maradni, és kiejtik a tavaly még A-ligás svédeket. Nem lenne kis szó…

Nagyban megnehezíti a helyzetüket, hogy két alapember is eltiltás miatt fog hiányozni. Egyikük Jasmin Kurtic, a másik a norvégoknak betaláló Andraz Sporar. Ez taktikailag is egy kis átalakítással járhat, Domen Crnigoj és Sandi Lovric harcol azért, hogy a középpályára bekerüljenek, és lehet, hogy Sesko egyedüli csatárként fog játszani. De az is lehet, hogy mögötte ott lesz majd Miha Zajc, illetve Luka Zahovic is besegíthet a támadásokban.

Ami biztos, hogy Szlovénia nem fog nekimenni a svédeknek, az felérne egy öngyilkossággal, tekintve, hogy nekik elegendő az egy pont is.

A teljes keret:

Kapusok: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekic

Védők: Zan Karnicnik, Gregor Sikosek, Jure Balkovec, Miha Blazic, Martin Milec, Miha Mevlja, Petar Stojanovic, David Brekalo

Középpályások: Jon Stankovic, Jaka Bijol, Sandi Lovric, Miha Zajc, Domen Crnigoj, Jasmin Kurtic, Blaz Vrhovec, Leo Stulac, Benjamin Verbic, Tomi Horvat, Adam Gnezda Cerin

Támadók: Andraz Sporar, Benjamin Sesko, Timi Elsnik, Zan Celar, Blaz Kramer, Luka Zahovic

A várható kezdőcsapat:

Oblak – Karnicnik, Bijol, Blazic, Brekalo – Stojanovic, Cerin, Lovric, Verbic – Zajc – Sesko

Tippelde

Svédországnak a becsületéért kell küzdenie, most már különböző próbáknak helye nincs. Zlatan Ibrahimovic és Alexander Isak nélkül nehezebb a dolguk, de még mindig ott van Dejan Kulusevski, Viktor Claesson, no meg a magyar felmenőkkel rendelkező Gyökeres Viktor is.

Nem rossz a csapatuk, kissé talán tartalékos, de erősebb, mint a szlovén. Az elejétől kezdve hajtaniuk kell, és úgy hiszem, ezt meg is fogják tenni. Hazai győzelmet jósolunk, ha csak egy góllal is, de jobbak lesznek Anderssonék.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.78 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.81 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.81 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső