Szerbia – Írország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 22.
Szerbia
Teljesítmény:
D D N D V
  • Stadion Rajko Mitić
  • Március 24. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Írország
Teljesítmény:
D V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, még két meccs mára, aztán holnap folytatjuk még öttel. A Szerbia – Írország találkozót is elég jónak tartom, így természetesen helyet kap a mai kínálatban. A szerb csapat számunkra jó emlék, nekik is köszönhetően sikerült feljutnunk az A divízióba a Nemzetek Ligájában, holott azt gondoltam, hogy mi a kiesés ellen fogunk küzdeni, míg az oroszok és a szerbek a feljutásért. Örülök, hogy nem lett igazam. Örülök, hogy mi harcoltunk a feljutásért – sikeresen -, és a szerbek a kiesés ellen.

Ami számomra egyébként még most is hihetetlen, mert nagyon erős játékosokból állt a nemzeti csapatuk, de úgy tűnik, csapatként nem tudtak jól funkcionálni.

Az EB-re nem jutottak ki, a pótselejtezőben egy drámai mérkőzésen tizenegyespárbajban maradtak alul a skótokkal szemben. És az az Alekszandr Mitrovics hibázott utoljára, aki azért elég biztos lábú, ha tizikről van szó…

Az írekből is többet néztem ki, ők is harmadik helyen végeztek a csoportjukban (Dánia és Svájc mögött), majd a pótselejtező elődöntőjében Szlovákia legjobbjai múlták felül őket – szintén tizenegyespárbajban.

Az NL-ben a B Liga harmadik helyén végeztek, nyeretlenül, mindössze egyetlen rúgott góllal. Nagy szerencséjük, hogy a bolgárok még náluk is rosszabb teljesítményt nyújtottak, így nekik kell távozniuk a C divízióba.

Vannak fenntartásaim azzal kapcsolatban, hogy ez egy szurkolói szemmel élvezetes meccs lesz, de sportfogadási szempontból látok benne fantáziát.

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Szerbia

Ljubisa Tumbakovics állásába került a skótok ellen elveszített tizenegyespárbaj. A szerb szakember utódját most nevezték ki, és ki is jelölte keretét, amely sok meglepetést nem tartalmaz.

Dragan Stojkovics talán amiatt lehet „elővéve”, hogy kihagyta a keretből Alekszandr Kolarovot és Luka Milivojevicset, aki a Crystal Palace csapatkapitánya. Nemanja Maticsot kénytelen volt kihagyni, hiszen a játékos nemrég bejelentette, hogy a válogatott futballtól szeretne visszavonulni.

Kapus-szempontból Rajkovics és Dmitrovics érdekes – bár nem meglepő -, a védők közül egyértelmű volt Milos Veljkovics és Nikola Milenkovics behívója, de a védelmet leginkább a hazai ligában játszók alkotják.

Most először léphet pályára a felnőttek között Uros Racsics, aki a Valenciában futballozik. Valószínűleg idén sem játszott volna itt, ha nincs a tömeges elvándorlás a klubtól, de így a gárda húzóembere lett a 23 esztendős középpályás.

Talán ez a rész a szerbek legerősebbje, itt valóban mindenki megkapta a kis behívóját. Filip Kosztics, aki remekül játszik a Frankfurtban, Filip Djuricsics, ő a Sassuolo mezét húzza hétről hétre magára, de itt van még Szergej Milinkovics-Szavics (Lazio), Nemanja Makszimovics (Getafe) vagy Marko Grujics (Porto).

Elől pedig a már megszokott nevek: Dusan Tadics, Alekszandr Mitrovics, Luka Jovics, Dorrdje Deszpotovics és Dusan Vlahovics.

Továbbra is tartom, hogy erős keret ez, de a védelmen azért lenne mit csiszolni…

A szerbek január végén a karibi térség felé vették az irányt, megmérkőztek a Dominikai Köztársaság legjobbjaival, valamint Panamával, mindkét meccs 0-0-ra végződött. Viszont mielőtt megijednél elárulom, hogy a mostani keret egyetlen tagja sem lépett pályára azokon a meccseken.

Előző 5 meccs eredménye
2017.09.05.VB Selejtező 2018
írország
0:1
szerbia
VB Selejtező 2018
2016.09.05.VB Selejtező 2018
szerbia
2:2
írország
VB Selejtező 2018
2014.03.05.Barátságos Mérkőzés
írország
1:2
szerbia
Barátságos Mérkőzés
2012.08.15.Barátságos Mérkőzés
szerbia
0:0
írország
Barátságos Mérkőzés
2008.05.24.Barátságos Mérkőzés
írország
1:1
szerbia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Írország

Megnéztem a cikk megírása előtt Stephen Kenny keretét, és elégedetten konstatáltam, hogy ez az ír csapat sem gyenge. Nevekben. Mert a teljesítmény bizony nem az igazi… Ezt már korábban taglaltam, így nem untatnálak vele bennetek, lessük meg együtt a csapatot. Kenny négy kapust hívott be, minden bizonnyal Caoimhin Kelleher kezdett volna, de megsérült. Darren Randolphot már nem is tudta behívni a mester, így maradt Bazunu, O’Hara és Travers. Szinte biztos, hogy az utóbbi fog kezdeni…

A védelem viszont jól néz ki, Seamus Coleman, Matt Doherty, Ciaran Clark, Dara O’Shea, Enda Stevens, tehát Premier League-ben edzett játékosok. Dohertyben az a jó, hogy nem csak a védelem jobb oldalán, hanem jobbszélsőként is megállja a helyét.

A középpályán Jeff Hendrick és Jason Knight játéka valószínű, utóbbit az egyik legnagyobb ír tehetségnek tartják, még csak 20 éves, de a Derby County meghatározó alakja már.

És elől is van kihez nyúlni, Shane Long, Callum Robinson és Aaron Connolly is bevethető.

Összefoglalás

Az ír csapat hamarosan Magyarországra látogat, a szerbek elleni mérkőzést követően majd Debrecenben, a Nagyerdei stadionban lépnek pályára Katar ellen egy barátságos meccsen. Ezt csak a háttérben meghúzódó… magyar szál miatt említettem meg.

Egyik csapat sem lehet elégedett a korábbi teljesítményével, mindkettőnek helye lett volna az EB-n, de így maradt az újbóli várakozás és reménykedés, hogy majd talán 2022-ben.

Az esély pedig adott. Legalábbis a második helyhez. Nagy csodának kellene történnie, hogy ne Portugália nyerje meg az A csoportot, de az ötös maradék két résztvevője Luxemburg és Azerbajdzsán, magyarul ez a két gárda harcol majd a második helyért.

Nem mondom, hogy könnyű, vagy épp közönségszórakoztató mérkőzés lesz. Mert nem lesz az. Én boldog lennék, ha tévednék, de a korábbi meccseiket látva, olvasva kevés esélyt látok rá.

A legutóbbi öt meccsből kettőt nyertek a déli szomszédaink, és három végződött döntetlennel.

Az új kapitányban bízva fogadok most a szerbekre, no meg azért, mert erősebbnek tartom őket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső