Szerbia – Portugália: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 25.
Szerbia
Teljesítmény:
N D D N D
  • Stadion Rajko Mitić
  • Március 27. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Portugália
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó tippünk következik, egy igazi csemege, a szombati nap egyik általam leginkább várt mérkőzése, a Szerbia – Portugália találkozó. Mindkét gárda nyerte az első mérkőzését, Mitrovicsék 3-2-re múlták felül Írországot, míg Portugália csak egyetlen találattal győzte le Azerbajdzsánt. Ez utóbbi azért eléggé meglepő eredmény volt.

Most tehát egymással néznek farkasszemet, és régi ismerősök ők már, a 2008-as, a 2016-os és a 2020-as EB selejtezőn is egy csoportba kerültek. Írország ellen két kulcsjátékosuk pihent, gondolom én, hogy inkább a portugálok ellen jegelte Sergej Milinkovic-Savicot és Filip Kosticot az új szövetségi kapitány, Dragan Stojkovic.

A portugáloknál sem a teljes A csapat állt fel, Bruno Fernándes, Joao Félix, Cedric Soares vagy épp Diogo Jota csak a kispadon foglaltak helyet.

Szóval úgy gondolom, hogy mindkét együttes az egymás elleni rangadóra tartalékolt. Vágjunk is bele, és nézzük meg, hogy mire számíthatunk!

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Szerbia – Írország

A meccsen a hazaiakat azért jóval esélyesebbnek tartották, és a mi tippünk is arra lyukadt ki a végén, hogy Mitrovicsék győzelmére számítunk. Épp ezért nem volt nagy az öröm, amikor a vendégek szereztek vezetést az első félidő 18. percében. A gólt egy szép akció végén Alan Browne, a Preston középpályása szerezte, a gólpassz pedig Callum Robinson érdeme. Érdekesség egyébként, hogy Matt Doherty végül valóban a jobbszélen egyfajta szélső támadóként kapott szerepet. Nem akkora meglepi ez, hiszen a Tottenham játékosa a jobboldalon bárhol bevethető, de hát Seamus Colemannek is helyet kellett szorítani…

Az első félidőben ez volt az első és egyetlen ír kaput eltaláló fejes, inkább Travers kapus kapuja előtt folyt a játék.

És még a lefújás előtt sikerült az állást kiegyenlíteni, a gólszerző a Fiorentina futballistája, Dusan Vlahovic volt. A még mindig csak 21 esztendős támadó druszájának, Dusan Tadicnak a lefejelt labdájával lépett ki, majd okosan a bal alsóba gurított.

A második félidőben már az írek is aktívabbak voltak, a gólok azonban őket terhelték, nem sikerült még egyszer túljárni Dmitrovic eszén.

Aleksandr Mitrovicnak sikerült dupláznia, második gólja pedig valósággal élményszámba ment. Kapott egy hosszú indítást, nagyon messze a kaputól, és Trevors valamiért szintén elindult a labdára. Amikor az ír kapus észlelte, hogy esélye sincs elérni, elkezdett hátrálni, de már késő volt. Mitrovic elegánsan, okosan és nem utolsó sorban pontosan emelte át a hálóőrt. Briliáns gól volt, egyszerűen nem tudok jobb szót mondani erre a megoldásra.

Hat perccel később a Fulham csatára pontot tett a találkozó végére, két védőt túlugorva bólintotta be a mindent lezáró gólt.

A vendégeknek még a szépítés összejött a 86. percben, James Collins góljával 3-2-re jöttek fel az írek, de az egyenlítésre már nem maradt szufla.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.07.EB Selejtező 2020
szerbia
2:4
portugália
EB Selejtező 2020
2019.03.25.EB Selejtező 2020
portugália
1:1
szerbia
EB Selejtező 2020
2015.10.11.EB Selejtező 2016
szerbia
1:2
portugália
EB Selejtező 2016
2015.03.29.EB Selejtező 2016
portugália
2:1
szerbia
EB Selejtező 2016
2007.09.12.EB Selejtező 2008
portugália
1:1
szerbia
EB Selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Portugália – Azerbajdzsán

Említettem, hogy néhányan a legjobbak közül csak a kispadon kezdtek, de azért így sem lehetett gyengének nevezni a Fernando Santos által kijelölt kezdő tizenegyet. Elég csak a támadó triójukra nézni: Bernardo Silva és Cristiano Ronaldo mellett a Frankfurtban nagyon jó szezont futó André Silva próbálkozott bevenni Shakhrudin Mahammadaliyev kapuját. És ez volt az utolsó alkalom, hogy leírtam a nevét ebben a cikkben. Innentől csak „az azeri kapus lesz”.

A végeredmény csalóka, mert bár csak egy góllal bizonyultak jobbnak az azeriek ellen, végig támadták a találkozót Ronaldoék. Szabályosan körbelőtték a kaput, próbálkozott mindenki Joao Cancelotól André Silván át – természetesen – Cristiano Ronaldoig. De csak nem akart becsusszanni a labda. Hol az irányzék volt rossz, hol az „azeri kapus” védett látványosan.

Viszont, ami nem sikerült a portugáloknak, az sikerült a vendégeknek. A 37. percben egy beadásra rosszul repült ki a hálóőr, ezzel meglepve a védőt, Maksim Medvedevet. Az ő testéről pörgött hálóba a labda, öngól.

A második félidőre az égegyadta világon semmi sem változott, a portugálok nyomtak, lőttek közelről, lőttek távolról, beadtak, fejeltek, de újabb találat már nem született. Pedig a szünetben beállt már Bruno Fernandes is – és határozottan a portugálok legjobbja volt.

A győzelem azonban megvan, még ha ennyire nehezen is.

Összefoglalás

Szóval pár változtatásra mindkét oldalon számíthatunk, a győztes csapaton ne változtass elv ellenére is. Elég bő a keret, hogy meg lehessen forgatni egy kicsit a csapatot, Bruno Fernándes meg amúgy is megérdemli, hogy kezdőként lépjen pályára. Személy szerint én még Diogo Jotát is a kezdőbe vizionálom.

A másik oldalon pedig a Filip Kostic – Sergej Milinkovic-Savic duót.

Legutóbb 2019. szeptemberében csaptak össze Szerbiában, egy gólgazdag mérkőzésen 4-2-re nyertek a vendég portugálok. A szerbek mindkét gólszerzője keretben van most is, a portugálok részéről viszont William Carvalho és Goncalo Guedes nem lesz itt ezúttal, hogy segítsen.

Számtalanszor kifejtettem a véleményemet arról, hogy a szerb keretet egyénenként remek kvalitású játékosok alkotják, de csapatként valahogy nem funkcionálnak jól. Ezt megmutatták az EB selejtezőn is, megmutatták a Nemzetek Ligájában is.

Most viszont tetszett, amit láttam tőlük, bár a két kapott gól kissé ijesztő. Nem gondolnám, hogy a portugálok bekkelni mennek majd a Rajko Miticbe, szóval bízom abban, hogy az utolsó meccsükhöz hasonlóan most is láthatunk majd pár gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső