Szlovákia – Horvátország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 02.
Szlovákia
Teljesítmény:
D V V N D
  • Tehelné pole
  • Szeptember 04. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Horvátország
Teljesítmény:
D V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két olyan együttes összecsapása következik, akiket már a hét elején is górcső alá vettünk. Jó hír, hogy mindkét találkozón nyertünk. Szlovákia – Horvátország találkozót rendeznek szombaton este, és a horvátoknak nagy szükségük lenne a három pontra, mivel a rivális Oroszország majd Ciprusra látogat, ahol szinte biztos, hogy győzelmet aratnak a gyengécske ország csapata ellen.

Szlovákiának szintén szüksége volna a pontokra, mert négy meccs elteltével csak öt pontot szereztek, így jócskán le vannak maradva a horvát – orosz páros mögött. Hátom EB résztvevő, de csak kettő juthat ki Katarba. De az is lehet, hogy csak egy, hiszen a második hely nem jelent automatikus kijutást, csak egy osztályozót, ahol bizony még el is lehet bukni.

Andrej Kramaricék egyáltalán nem győztek meg minket, de Oroszországban az egy pont számukra több mint tökéletes volt. Szlovákiában viszont már kevés. Itt csak a három pont elfogadható.

A két válogatott nem játszott sokszor egymás ellen, hisz Szlovákia történelme nem nyúlik vissza régre… Ez idő alatt egyszer sem tudták déli szomszédainkat megverni. Megszakad-e a rossz sorozat, esetleg Horvátország továbbra is az élen marad? Ezt fogjuk kitárgyalni.

Az előző kör

Mindkét együttes pályán volt tegnap este. Röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, így talán könnyebben tudjuk megtippelni az összecsapásuk végeredményét.

Szlovénia – Szlovákia: 1-1

G.: Stojanovic ill. Bozenik

A mérkőzés kimenetelét nem akartuk megtippelni, annyira csapongó mindkét fél, hogy jobbnak láttuk skippelni ezt most. Viszont abban majdhogynem biztosak voltunk, hogy két és fél gólnál nem esik több a meccsen. Nem is esett.

A kezdők:

Szlovénia:

Oblak – Stojanovic, Blazic, Mevlja, Balkovec – Stulac, Zajc – Ilicic, Lovric, Mlakar – Sesko

Szlovákia:

Rodak – Pekarik, Satka, Skriniar, Holubek – Schranz, Hamsik, Lobotka, Kucka, Weiss – Bozenik

Magyar szempontból hír, hogy Miha Blazic, a Ferencváros alapembere a Szlovákia elleni mérkőzésen kezdőként kapott szerepet, és végig is játszotta a találkozót, míg Robert Mak a másik oldalon Vladimir Weisst váltotta a 64. percben.

Furcsa, hogy Tarkovic mester őt és Ondrej Dudát is csak a kispadra ültette, az előzetesen kezdőbe várt Hancko pedig végül egyetlen percet sem kapott. Miha Blazic rögtön a meccs elején gólt is rúghatott volna, ám Marek Rodak megakadályozta őt ebben. Nem volt egy kifejezetten látványos, jó meccs, inkább taktikai csata zajlott a pályán, egy-egy kisebb lehetőséggel. A 20. percben ismét a szlovénok próbálkoztak, a horvátok elleni meccs hőse, Sandi Lovric szabadrúgása azonban kapu fölé szállt.

Fél órája tartott a meccs, amikor a szlovák csapat a baloldalon vezetett akciót. Hiába támadták ketten is Holubeket, ő Hamsikkal kényszerítőzött, majd beadta a labdát, amire Robert Bozenik nagyszerűen emelkedett és a kapu jobb oldalában kötött ki a labda.

Kerek tíz perccel később egyenlített Szlovénia: Josip Ilicic vette észre, hogy Petar Stojanovic elhúzott a jobbszélen és betört a tizenhatoson belülre. Oda is varázsolta elé a labdát, a jobbhátvéd pedig csatárokat megszégyenítő módon helyezett Rodak hálójába.

Újabb gól a mérkőzésen már nem született, a második félidőben a szlovákok nyomtak, ám sem Kucka, sem pedig Skriniar nem tudott hálóba találni.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.16.EB-selejtező 2008
horvátország
3:1
szlovákia
EB-selejtező 2008
2019.09.06.EB-selejtező 2020
szlovákia
0:4
horvátország
EB-selejtező 2020
2010.08.11.Barátságos Mérkőzés
szlovákia
1:1
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2007.10.16.Barátságos Mérkőzés
horvátország
3:0
szlovákia
Barátságos Mérkőzés
2004.05.29.Barátságos Mérkőzés
horvátország
1:0
szlovákia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Oroszország – Horvátország: 0-0

Korábban már kitárgyaltuk ezt a mérkőzést, de álljon itt még egyszer azok kedvéért, akik az előző tippünket esetleg nem olvasták el.

A kezdők:

Oroszország:

Guilherme – Fernandes, Diveye, Dzhikiya, Karavaev – Kuzyayev, Barinov, Golovin – Ionov, Miranchuk, Zakharian

Horvátország:

Livakovic – Juranovic, Lovren, Caleta-Car, Sosa – Brozovic, Kovacic – Vlasic, Pasalic, Perisic – Kramaric

Zlatko Dalic kezdőjéből egy ember nagyon hiányzott, ő pedig nem más, mint Luka Modric, aki az EB után, de még a szezon előtt sérült meg, és viszonylag hosszabb időre dőlt ki. A középpálya közepén így Marcelo Brozovic és Mateo Kovacic játszott, előttük pedig a West Hambe igazolt Vlasic, valamint Perisic és Pasalic.

Bruno Petkovic nem került keretbe, elől lehetett számítani Andrej Kramaric játékára, de volt arra is esély, hogy a remek formában levő Antonio Mirko Colak fog játszani.

A mérkőzésen két és fél gólnál kevesebbre számítottunk, a végeredményen pedig látszik, hogy jól döntöttünk. Nem volt egy akciódús mérkőzés, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, legalábbis az első félidőben mindenképp. Ekkor csak az oroszoknál debütáló Arsen Zakharian kapura lövését csodálhattuk – a fiatal szélső életerős bombát küldött a kapura, amit Dominic Livakovic tolt a kapu fölé ujjheggyel.

A másik oldalon pedig Andrej Kramaric lőhetett hat méterről, de úgy meglepte a lehetőség, hogy eltörte azt.

A második félidő már élvezhetőbb volt. Bár itt a horvátok közelebb jártak a gólhoz, az oroszok Zabolotnyi és Zakharian révén veszélyeztetett, Livakovicnak viszont egyszer sem kellett bravúrt bemutatnia.

A másik oldalon a tékozló fiú, Borna Sosa távoliját kapta le Guilherme, majd Kramaric másodszor is ígéretes helyzetben törte el a játékszert, de próbálkozott még Luka Ivanusec is.

Gól azonban nem született…

Sajnos nem volt annyira jó meccs, de ha teljesen őszinték akarunk lenni magunkhoz, akkor nem is vártuk, hogy majd az lesz.

Összefoglalás

Érdekes volt látni, hogy Zlatko Dalic nem adott egyetlen percet sem a remek formában levő Lovro Majernek vagy Antonio Mirko Colaknak, miközben az idén még nem sokat mutató Mislav Orsicot csereként pályára küldte.

Igazából a horvátok számára ez az egy pont egyáltalán nem rossz eredmény, ahogy azt már korábban is írtuk, de a szlovákok ellen még egy pontveszteség már nem fog beleférni.

Az látszik, hogy a védelem nagyon egyben van, a középpályáról viszont nagyon hiányzik a kreativitás. Ezt próbálta meg Pasaliccsal pótolni Dalic, de az Atalanta játékosának nem igazán ment a játék.

Borna Sosa viszont főnyeremény, jól tették a szövetségnél, hogy megbocsátottak a német válogatottba vágyó játékosnak, nagyon hosszú időre megoldódott a balhátvéd problémája.

Nagyon megnézném a kezdőben a fentebb említett két úriembert, Majert és Colakot, hátha tudnának egy kis színt vinni a horvát játékba.

A szlovákok szintén elég masszívnak tűnnek, Skriniar nagy vezér, aki nem csak a saját kapuja előtt magabiztos, de már két gólt szerzett a sorozatban.

A középpályán a Hamsik – Kucka – Lobotka hármas szintén telitalálatnak tűnik, a szélsőkkel nem vagyunk viszont kibékülve. Akár Makot is kipróbálhatnák Weiss vagy Schranz helyén.

Korábban hatszor találkoztak összesen, abból négyszer a horvátok nyertek, utoljára a 2020-as eb-selejtezőben. Idegenben négyet vágtak a szlovákoknak, otthon pedig 3-1-re nyertek.

Most is ezt várjuk, határozottan a horvátok győzelmére számítunk, noha azért érzünk egy kis veszélyt Stefan Tarkovic játékosaiban. De ez az a meccs, ahol az erősebb csapatnak kötelező begyűjtenie a három pontot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső