Szlovákia – Oroszország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 29.
Szlovákia
Teljesítmény:
D D V N N
  • City Arena
  • Március 30. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Oroszország
Teljesítmény:
N N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még a hét elején, kedden és szerdán lesz pár válogatott meccs, konkrétan egy teljes forduló, úgyhogy még ezek között körül fogunk nézni, pár olyan találkozót választottam ki, amit érdemes lehet megfogadni. Ezek közül az első a Szlovákia – Oroszország mérkőzés lesz, amit holnap este bonyolítanak majd le. Történt pár érdekes eredmény a VB selejtezők alatt, sajnos ez kevésbé kiszámítható sokszor, mint egy klubmérkőzés, főleg nem a kezdet kezdetén. Egy válogatott keret folyton változik, aki egy éve még csak küszködött, az most feltámadhat (ld. Törökország), aki pedig nagyot ment lehet, hogy most szenved (ld. Norvégia). Nincs könnyű helyzetben az, aki pénzt akar kicsikarni egy-egy selejtezős meccsből. De azért próbálkozni fogunk továbbra is!

Az oroszok a Nemzetek Ligáját végül elbukták – mármint a feljutást -, viszont egyelőre úgy néz ki, hogy a VB selejtezőt nagyon is komolyan veszik Csercseszov legényei. Szerencséjükre a horvátok első meccsüket elbukták, így lépéselőnyben vannak velük szemben, de mit sem ér ez a lépéselőny, ha majd Szlovákia ellen nem tudnak nyerni.

Horvátország Máltát fogadja, valószínűsíthető a győzelem, bár tegyük hozzá, hogy a kis ország legjobbjai 2-2-re végeztek az oroszok mostani ellenfele ellen. Világraszóló szenzáció lenne, ha Luka Modricékat is el tudnák kapni.

Szlovákia most két döntetlennel áll, tehát Máltát sem sikerült legyőzni, az első fordulóban pedig gólnélküli döntetlenre végeztek Ciprus legjobbjai ellen. Ez sem hétköznapi eredmény…

Dzyubáék hibátlanul fejezik be a márciusi VB selejtezőket? Ez itt a nagy kérdés!

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Szlovákia – Málta

Málta nem egy futball nagyhatalom, ez a tény mindenki számára ismert. Viszont már az oroszok elleni második félidőben is megmutatták, hogy bizony fejlődtek. Mbong gólja ott még pontot nem ért, de jó lecke volt az oroszok számára, hogy egy meccs 90 percig tart.

Szlovákia volt a következő állomás, és a kis ország válogatottja ismét okozott egy kis zűrvart. Kezdjük a 16. perc eseményével: Málta támadott, Szlovákia védekezett. Mbong kapott labdát a jobboldalon, azonban nem tört be, hanem a középen álló társhoz passzolt. Luke Gambin átvette a labdát, felnézett, majd ballal a jobb felső sarokba tekerte a labdát. Tökéletes lövés volt, Kuciak hiába vetődött, egész egyszerűen nem érhetett oda. Akkora öröm volt máltai oldalról, hogy még a kapus, Bonello is az ünneplő társak közé futott. Luke Gambin egyébként az angol negyedosztályú Newport labdarúgója, és 29. válogatott fellépésén ez volt az első gólja.

A szlovákok ezt követően sem indultak be, olyannyira, hogy négy perc múlva jött a második sokk: Camenzuli baloldalról beívelt beadására tökéletes ütemben érkezett Alexander Satariano, a máltai válogatott 19 éves csatára. Erőből megfejelt labdája szintén a hálóban kötött ki. Satarianonak is ez volt az első gólja a máltai címeres mezben.

Sokk a köbön, a szlovákoktól azért nem ezt várták a szurkolóik. De Kuckáéknak nem ment a játék, az első félidőben még a kaput sem találták el.

Félidőben kaphattak a fejükre, mert a fordulást követően 10 perc alatt kiegyenlítettek. Mindkét gólban főszereplő volt Martin Skriniar, a legnagyobb név ebből a keretből. A 49. percben egy szabadrúgást fejelt középre az Inter védője, középen David Strelec estében még épphogy belefejelt a labdába, de pont elég volt ahhoz, hogy Bonello ne tudjon hárítani. Strelecnek is ez volt az első gólja a felnőttek között.

És aztán az 53.-ban már jött az egyenlítés is, egy szöglet után Martin Skriniar most maga vette be Bonello kapuját.

A második félidőben már sokkal nagyobb elánnal hajtottak a hazaiak, a győztes gólt viszont nem tudták bepasszírozni.

Előző 5 meccs eredménye
2016.06.15.Európa Bajnokság 2016
oroszország
1:2
szlovákia
Európa Bajnokság 2016
2014.05.26.Barátságos Mérkőzés
oroszország
1:0
szlovákia
Barátságos Mérkőzés
2011.10.07.EB Selejtező 2012
szlovákia
0:1
oroszország
EB Selejtező 2012
2010.09.07.EB Selejtező 2012
oroszország
0:1
szlovákia
EB Selejtező 2012
2005.10.12.VB Selejtező 2006
szlovákia
0:0
oroszország
VB Selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Oroszország – Szlovénia

Előzetesen nem számíthatott könnyű mérkőzésre az orosz válogatott, a horvátverő Szlovénia látogatott Szocsiba. Mi úgy gondoltuk, hogy a szlovénok kisebb szerencsével tudtak csak nyerni Brekaloék ellen, így az oroszok győzelmére fogadtunk. Jól tettük, Artem Dzyuba segített elintézni, hogy a fogadásunk sikeres legyen.

Az első hazai gól a 26. percben esett. Ekkor Golivin adott be a baloldalról, Artem Dzyuba lefejelte azt a mellette érkező társnak, Kuzyayevnek, ő vissza lövőre a csatárnak, és kész is a gól. Hat perccel később a robosztus támadó újra betalált, két védőt győzött le egy kapufáról kipattanó labdáért.

Még az első félidőben összejött a szépítés, az Atalanta támadója, Josip Ilicic lőtte ki 17 méterről a bal alsót.

A találkozón több gól nem esett, a második félidőben már csak egy-egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel.

Oroszország továbbra is hibátlan, a szlovénok nem tudták megismételni a Horvátország elleni bravúrt.

Összefoglalás

Ez a mostani szlovák válogatott már nem annyira erős, mint amikor Marek Hamsik volt a csapat vezére. Nem igazán van Skriniaron kívül kiemelkedő futballistájuk. Talán még Juraj Kuckát lehetne ide sorolni, a Parma középpályását, ő viszont már elmúlt 34 esztendős.

Az oroszok viszont most megint úgy tűnik, hogy nagyon összeálltak, és Dzyuba visszatérése hatalmasat lendített a csapat játékán. Erős, erőszakos, és a gólokkal sem áll hadilábon.

Legutoljára a 2016-os Európa Bajnokságon futottak össze, akkor Szlovákia 2-1-re nyert, azóta viszont a két keret javarészt kicserélődött. Illetve az az EB az oroszok számára nagyon kellemetlen emlék, összesen egy pontot szereztek, és utolsó helyen estek ki a csoportjukból.

Jó lenne – mármint Oroszországnak – a győzelem Szlovákia ellen, továbbra is élen lennének, ráadásul ez a szlovák csapat nem tűnik valóban túl acélosnak. A bukik szép summát fizetnek a győzelemért, egyszerűen nem hagyhatom ki.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső