Szlovákia – Szlovénia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 09.
Szlovákia
Teljesítmény:
D V N V D
  • Anton Malatinsky Stadium
  • November 11. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Szlovénia
Teljesítmény:
V N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sajnos akkora ütemben nem tudjuk termelni a tippeket a válogatott szünet alatt, mint szeretnénk. Sok az olyan mérkőzés, ami értéket nem hordoz magában, csak akkor hordozna, ha valamiféle meglepetés születne, de pl. egy Magyarország – San Marino találkozóról nem fogunk tudni írni, mert nincs miről. Remélhetőleg nincs miről. És még van egy rakás ilyen meccs…

Tudtuk, hogy vérszegény lesz ez az előttünk álló másfél hét. Próbáljuk tehát az izgalmasabb meccseket kinézni, megvizsgálni, de tényleg nincs könnyű dolgunk. A Szlovákia – Szlovénia mérkőzésen például már nincs tét, mégis kiválasztásra került, mert azért két – viszonylag – jó csapatról beszélünk, ahol a harmadik hely sorsa forog kockán. Ami egyébként nem ér semmit, sem a szlovákoknak, sem a szlovéneknek nincs esélye pótselejtezőre. Ahogy sajnos már nekünk sincs. Legalábbis reális esélyünk nincs.

Nem hiszem, hogy történt a blogon olyan, hogy a magyar válogatott soron következő meccséről nem írtunk tippet, de most ez is megtörténik. Bár reméljük, hogy megértitek az okát.

Koncentráljunk tehát északi és dél-nyugati szomszédaink meccsére, ezt pedig még három másik találkozó fogja követni.

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Horvátország – Szlovákia: 2-2

G.: Kramaric, Modric ill. Schranz, Haraslin

Nem kicsit sikerült meglepni a horvát válogatottat, akik ezzel a döntetlennel ritka nehéz helyzetbe kerültek a csoportjukban. Még továbbra is tartjuk, hogy saját kezükben van a sorsuk, de talán könnyebb helyzetből várhatták volna az oroszok elleni második találkozót az utolsó körben, ahol nagy valószínűséggel el fog dőlni az, hogy ki szerepelhet automatikusan Katarban, és kinek kell pótvizsgáznia. Képletesen szólva…

A kezdők:

Horvátország:

Livakovic – Stanisic, Vida, Gvardiol, Barisic – Brozovic – Ivanusec, Modric, Pasalic, Perisic – Kramaric

Szlovákia:

Rodak – Pekarik, Satka, Skriniar, Hancko – Hrosovsky – Schranz, Kucka, Hamsik, Haraslin – Almasi

Nem mondhatni azt, hogy Zlatko Dalic félvállról vette volna a mérkőzést, pontosan tudta ő is, hogy elengedhetetlenül szükséges a három pont megszerzése a célok eléréséhez. Így egy bitang erős kezdőt rakott a pályára… Amely húsz perc után mégis hátrányba került Szlovákiával szemben.

Egy jobboldali szabadrúgást ívelt középre Marek Hamsik, a szlovákok ikonikus középpályása, középen pedig a horvát védők teljesen lemaradtak Ivan Schranzról. A szélső teljesen üresen fejelhetett, Livakovicot ezzel teljesen kiszolgáltatott helyzetbe hozták a társai. A fejes erős volt, közelről jött, nem lehetett védeni, csak akkor sikerülhetett volna, ha épp a kapus ölébe fejel a szlovák. De nem így tett, ezzel a szép fejessel az előny a szlovákoknál volt.

Hamar jött azonban a válasz, a Hoffenheim csatára, Andrej Kramaric egyenlített ki öt perccel később, a támadó azután bólinthatott a hálóba, hogy Luka Modric szögletébe egy szlovák játékos csúsztatott bele, ezzel kvázi gólpasszt adtak Kramaricnak.

A félidő vége előtt aztán a vendégek újból átvették a vezetést. Ebben egy kicsit benne volt Dominik Livakovic, aki nem védte eléggé a rövid sarkot Lukas Haraslin próbálkozásánál, így a szünetre úgy vonulhattak a felek, hogy Horvátország már megint hátrányban van.

Pedig a hosszabbításban ismét akadt egy helyzetük, megint Andrej Kramaric szerezhetett volna gólt, ám ezúttal csak a kapufát találta el, a kipattanó labdát pedig a földön fekvő Rodak ölelte magához.

A második félidőben bő 25 percet kellett várni az újabb gólra, ennek szerzője Luka Modric volt. A csapatkapitány szabadrúgásánál egy kicsikét szétlibbent a sorfal, a labda még egy szlovák játékos oldalát is érte, de Rodak kapus nem számított arra, hogy társai hibáznak, nem ért oda Modric labdájára, 2-2.

Hamarosan Nikola Vlasic is gólt szerzett, a 83. percben rúgott találatot viszont les címén nem adták meg. A végeredmény így 2-2 lett, a szlovákoknak szinte mindegy volt az eredmény, a horvátok viszont verhetik fejüket a falba…

A szlovák keret

A szlovákoknál van egy magyar csapatban szereplő játékos, Robert Mak ismét meghívót kapott Stefan Tarkovic mestertől. A keret nagyjából ugyanaz, mint októberben, nekem ez a szlovák válogatott kicsit csatárügyileg tűnik gyengének.

Kapusok: Marek Rodák, Dušan Kuciak, Martin Dúbravka

Védők: Peter Pekarík, Martin Koscelník, Martin Valjent, Vernon de Marco, Ľubomír Šatka, Milan Škriniar, Dávid Hancko, Jakub Holúbek

Középpályások: Marek Hamšík, Matúš Bero, Ondrej Duda, Stanislav Lobotka, Albert Rusnák, Erik Jirka, Lukáš Haraslín, Tomáš Suslov, Róbert Mak, Jakub Hromada

Támadók: Róbert Boženík, David Strelec, Ladislav Almási

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.01.VB-selejtező 2022
szlovénia
1:1
szlovákia
VB-selejtező 2022
2017.09.01.VB-selejtező 2018
szlovákia
1:0
szlovénia
VB-selejtező 2018
2016.10.08.VB-selejtező 2018
szlovénia
1:0
szlovákia
VB-selejtező 2018
2009.10.10.VB-selejtező 2010
szlovákia
0:2
szlovénia
VB-selejtező 2010
2008.09.10.VB-selejtező 2010
szlovákia
2:1
szlovénia
VB-selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szlovénia – Oroszország: 1-2

G.: Ilicic ill. Diveyev, Dzhikiya

A 2022-es selejtezők alkalmával a szlovén válogatott még veretlen volt hazai pályán. Ezt a mérleget sikerült most elrontania a Katarba vágyó oroszoknak, akik belső védőiknek köszönhetően tudtak három pontot elvinni Mariborból.

A kezdők:

Szlovénia:

Oblak – Karmicnik – Bijol, Mevlja, Balkovec – Gnezda Cerin, Kurtic – Ilicic, Lovric, Verbic – Sporar

Oroszország:

Safonov – Sutormin, Diveyev, Dzhikiya, Kudryashov – Fomin, Barinov, Kuzyayev – Miranchuk, Smolov, Bakaev

Kicsivel több mint fél órára volt szüksége a vendégeknek, hogy két góllal elhúzzanak. Az első huszonöt percben is voltak helyzeteik, de Alex Sutormin, valamint Daniil Fomin sem volt elég pontos. A 28. percben aztán Fomin a bal szélről ívelhetett középre egy szabadrúgást. A középre szálló labdát megpróbálta kifejelni a szlovének csatára, Andraz Sporar, azonban a játékszert pont a mellette felugró Igor Diveyevre fejelte rá. A belső védő kobakjáról a tehetetlen Oblak mellett a hálóba pattant a labda, 0-1.

Négy perccel később ismét egy pontrúgás után kapituláltak a hazaiak. Fomin szögletébe Fjodor Smolov tette bele a sarkát, az így felpörgött labdát senki nem tudta kivágni, Georgiy Dzhikiya pedig ollózó mozdulattal a jobb felsőbe lőtt. Egy csatártól is nagy teljesítmény egy ilyen technikai kivitelezés, hát még egy védőtől…

A hazaiak számára jól sült el a félidő vége, mert egy nagyon szép akcióból sikerült szépíteni. Lábról lábra járt a labda, végül Sporar került helyzetbe, de inkább lekészítette a játékszert a mögötte érkezőnek, Josip Ilicic pedig szépen lőtte ki a jobb alsót.

77 perc elteltével ismét gólnak örülhettek a hazaiak, amelynek szerzője Jasmin Kurtic volt, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A szlovén mester minden hadba állítható támadót pályára küldött az egyenlítés érdekében, még a 18 éves salzburgi, Benjamin Sesko is ott volt, sőt egyszer helyzetbe is tudott kerülni. Ám lövése fölé szállt, Safonov kapuját többször nem sikerült bevenni, az orosz védelem jól zárt, így 19 pontjukkal továbbra is az élen állnak. Szlovéniát meg beérte Szlovákia, minden bizonnyal ezen a csütörtöki meccsen dől el a harmadik hely sorsa, tekintve, hogy az utolsó fordulóban Máltával és Ciprussal mérkőznek a csapatok.

A szlovén keret

Igazából én nagy meglepetést a szlovén keretben nem véltem felfedezni, talán egyedül azt emelném ki, hogy az egyszeres válogatott, a török Göztepében futballozó David Tijanic újfent meghívót kapott… És természetesen keretben van a Fradi légiósa, Miha Blazic is.

A teljes keret:

Kapusok: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekic

Védők: Miha Mevlja, Petar Stojanovic, Jaka Bijol, Jure Balkovec, Miha Blazic, Zan Karnicnik, Sven Karic

Középpályások: Jasmin Kurtic, Miha Zajc, Domen Crnigoj, Leo Stulac, Sandi Lovric, David Tijanic, Jon Gorenc Stankovic, Adam Gnezda Cerin, Timi Elsnik

Támadók: Josip Ilicic, Benjamin Verbic, Andraz Sporar, Benjamin Sesko, Luka Zahovic

Összefoglalás

A mögöttünk hagyott évtizedben a két csapat elég sokszor játszott egymással. Mondhatni, nem rúgták szét a ház oldalát, általában egy-két gólos meccseket játszottak. A nagy csata ezen a selejtezőn is megvolt, Szlovéniában 1-1-es döntetlent értek el a felek, a gólokat Stojanovic és Bozenik szerezték.

Mindketten keretben vannak most is, és ha már a keretek: Véleményem szerint nagyjából azonos képességű a két válogatott, talán – ismétlem, talán – egy kicsivel jobbak a szlovákok. Akik hazai pályán egyébként háromszor futottak össze a szlovénokkal, az eredmények vegyesek. Legutóbb 1-0-ra nyertek, előtte a szlovénok vitték el a három pontot, meg volt egy felkészülési meccs, amely gólnélküli döntetlennel ért véget.

A csoportban már matematikai esély sincs arra, hogy bármelyikük odaérjen a második helyre, a Nemzetek Ligájából szintén nem tudnak pótselejtezőig jutni, az egyetlen cél az, hogy meglegyen a 3. hely.

A hazai pályán játszó szlovákoknak erre több esélyük van. Idegenben Szlovénia csak egyszer tudott nyerni, emellett háromszor vereséget szenvedett, még Cipruson is sikerült kikapniuk.

Így hát a mi tippünk két részből fog állni: Egyrészt nyernek a szlovákok, másrészt két és fél gólnál kevesebb esik a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső