Szlovénia – Horvátország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 23.
Szlovénia
Teljesítmény:
D N D N N
  • Stožice Stadion
  • Március 24. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Horvátország
Teljesítmény:
V V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap öt tippet ígértem nektek, ami sajnos nem tudott végül megvalósulni. Maradjunk annyiban, hogy edzés után kötelezően nyújtsatok. Én nem tettem, most pedig szenvedek. Én sem leszek már fiatalabb, na…

Szóval mára inkább nem ígérek semmit, minden attól függ, hogy a bennem dolgozó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő meddig tart ki. Igyekszem…

A tegnap elmaradt Szlovénia – Horvátország találkozóval fogok ma kezdeni, aztán majd meglátjuk. A horvátok és a szlovénok nagyon régen csaptak össze, ebben, és az előző évtizedben egyáltalán nem találkoztak. Legutoljára 2008-ban egy barátságos meccset játszottak, és azóta azért elég sok minden változott mindkét csapatnál.

Luka Modricéknak mostanában megy a játék, elég csak arra gondolni, hogy az EB-re nagyon simán jutottak ki – a magyar válogatott volt az egyetlen, aki le tudta győzni őket a sorozatban -, valamint a Nemzetek Ligája A divíziójában is sikerült kiharcolniuk a bennmaradást. Necces volt, a svédekkel végig kéz a kézben haladtak előre, az utolsó fordulóban kikaptak a portugáloktól, szerencséjükre a svédek sem tudtak pontot szerezni a franciáktól, így megúszták a kiesést.

A szlovénok veretlenül jutottak fel a B divízióba, miután négyszer nyertek és kétszer ikszeltek. Meglátjuk, elég lesz-e ez a teljesítmény majd a következő sorozatban egyel feljebb.

Ők az Európa Bajnokságra nem jutottak ki, csoportjukban a csalódást jelentő negyedik helyen végeztek Lengyelország, Ausztria és Észak-Macedónia mögött.

Kezdjünk!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Szlovénia

Matjez Kek, a szlovénok mesterének kerete nem okoz csalódást, akire számítottunk, az mind itt van. Kicsit „hazabeszélek”, amikor Miha Blaziccsal, a Ferencváros védőjével kezdek, nem ő az egyetlen, aki meghívót kapott hazája válogatottjába. Valószínűleg kezdőként számítanak rá a horvátok ellen.

Természetesen itt van az Atletico Madrid kapusa, Jan Oblak, aki nálam abszolút top 3-as kapus manapság. Az Atleticoban főszereplő, csak a kupameccseken adta át a helyét másnak, a válogatottban viszont idén kétszer is csak a kispadon kezdett, de egyértelmű, hogy ő Kek első választása. Ettől függetlenül lehet, hogy mondjuk a Ciprus elleni találkozón debütál az először meghívót kapott Ziga Frelih.

Akit még mindenképp kiemelnék, az Josip Ilicic, az Atalanta támadója. Ilicic harminc fölött lendült bele igazán, az Atalanta vezére volt a tavalyi szezon feléig, amikor aztán bizonytalan időre visszavonult depressziója miatt. Az ügyet eleget részleteztem, szimplán örüljünk annak, hogy most már újra pályán láthatjuk őt.

Nem ő az egyetlen, aki a Serie A-ból csatlakozik a válogatotthoz, ott van még Jasmin Kurtic és Miha Zajc, előbbi a Parmában, utóbbi a Genoából játszik.

Nem rossz ez a szlovén csapat, de vajon fel tudják venni a versenyt a sokkal erősebb horvátokkal?

Előző 5 meccs eredménye
2008.08.20.Barátságos Mérkőzés
szlovénia
2:3
horvátország
Barátságos Mérkőzés
2003.11.19.EB Selejtező 2004
szlovénia
0:1
horvátország
EB Selejtező 2004
2003.11.15.EB Selejtező 2004
horvátország
1:1
szlovénia
EB Selejtező 2004
1995.11.15.EB Selejtező 1996
szlovénia
1:2
horvátország
EB Selejtező 1996
1995.04.26.EB Selejtező 1996
horvátország
2:0
szlovénia
EB Selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország

Tavaly novemberben egy igazán nagy játékos mondott búcsút a válogatottnak, ő nem más, mint Ivan Rakitic. Sevillában nyújtott teljesítménye alapján bőven helye lenne még a válogatott kezdőjében, mint Luka Modric párja, de ő úgy döntött, hogy nem kíván már szerepelni a nemzeti csapatban.

Nélküle is baromi erős ez a csapat, főleg a középpálya és a támadósor…

A horvát futball egyik legnagyobb szenzációja is meghívót kapott: Mislav Orsic hétről hétre ontja a gólokat, a Tottenhamet egy mesterhármassal ütötte ki az Európa Ligából, várható volt, hogy emellett Dalic sem megy el szó nélkül.

Ami necces – és nem találtam infót róla -, hogy Ivan Perisic és Mario Brozovic végül csatlakozhatott-e a kerethez. Tudvalevő, hogy az Internél felütötte a fejét a koronavírus, így az ottani hatóságok azt tanácsolták, hogy egy játékos se csatlakozzon a válogatottjához.

Tegnap arról beszéltem, hogy ez például Belgiumban okozott gondot, hiszen Romelu Lukaku nem tudott elutazni az edzőtáborba, de aztán ma reggel közölték, hogy mivel negatív lett a tesztje mégis mehet… Valószínűleg ugyanez a helyzet a két horváttal is.

Dalic javarészt légiósokra támaszkodik, hazai bajnokságból csak Orsic, Lovric, Kalinic és Livakovic csatlakozott a csapathoz…

Összefoglalás

Legutóbbi meccse egyiküknek sem sikerült, a szlovénok a görögök ellen csak egy 0-0-ra voltak képesek a Nemzetek Ligájában – igaz, az nekik bőven elegendő volt a csoportelsőséghez -, a horvátok pedig a portugáloktól szenvedtek 3-2-es vereséget. Nekik meg így szerencséjük volt, de erről már meséltem. Zlatko Dalic azt mondta, egyáltalán nem lehet félvállról venni a mérkőzést, a magyarok elleni meccset hozta fel példaként. Ott is mindenki őket tartotta esélyesnek, aztán Marco Rossi csapata mégis 2-1-re tudott nyerni hazai környezetben.

A szlovénok pedig igencsak jók otthon, legutóbb 2019-ben, Ausztria ellen kaptak ki, azóta lejátszottak hat mérkőzést, amiből négyet megnyertek, kétszer pedig döntetlennel végződött a mérkőzés. Tegyük azért hozzá, hogy nem horvát-szintű csapatok ellen játszottak: Lettországot, Moldovát, San Marinót és Koszovót verték meg, míg a görögökkel és az azeriekkel 0-0-t játszottak.

Megemlítem azt is, hogy a horvátok meg idegenben utolsó öt meccsükből hármat elbuktak, de az Portugália, Franciaország és Svédország ellen volt. Szóval, ez sem annyira mérvadó.

Eljött a tippelés ideje. Orsic bombaformában, Modric még 35 évesen is egy varázsló, Kovacic, Perisic, Brozovic is rendszeresen játéklehetőséghez jut a klubcsapatában, egyértelműen őket tartom esélyesnek. Az odds pedig kifogástalanul jó. Szóval ez eldőlt: Horvát győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső