Szlovénia – Szlovákia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 31.
Szlovénia
Teljesítmény:
N D V V N
  • Stožice Stadion
  • Szeptember 01. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Szlovákia
Teljesítmény:
V V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a szerdai meccsek sorát egy első blikkre igencsak érdekesnek tűnő találkozóval. Ez nem más, mint a Szlovénia – Szlovákia meccs, azaz két szomszédunk feszül egymásnak szerdán este Ljubljanában. Fontos meccs lehet ez, a szlovénok zárkózhatnak akár a nagyokra, Szlovákia viszont ideális esetben az élre is ugorhat. Elég sok mindennek kell ehhez mondjuk összejönni, de abszolút lehetséges, hogy Skriniarék az élről várják a folytatást. Egy darabig…

Van egy olyan szent érzésünk, hogy a második helyért ádáz csata fog folyni a H csoportban. Szerintünk Horvátországnak kell az élen végeznie, de hogy Oroszország vagy Szlovákia ér oda az osztályozós helyre? Esetleg beleszól-e a „nagyok” dolgába Szlovénia? Ez még nyitott kérdés, de az alapján, hogy Oblakék hazai pályán legyőzték Horvátországot… Akármi előfordulhat.

Szlovénia a szlovákokon kívül még két találkozót bonyolít le szeptember elején: Megmérkőznek Máltával hazai pályán, majd utaznak Horvátországba, ahol a bosszúra éhes Modricékkal kell majd farkasszemet nézniük.

Szlovákia ezen meccs után a horvátokkal, majd Ciprus legjobbjaival mérkőzik meg.

Vágjunk bele!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Szlovénia

A szlovén futball termelt már ki a futballvilágnak pár remek játékost. Itt van kapásból két aktív játékos, Jan Oblak és Josip Ilicic, akik topbajnokságokban lépnek pályára hétről hétre és sikert sikerre halmoznak klubcsapatukban. Ám a válogatottban elérni ezt nem könnyű, már-már lehetetlen.

Szlovénia függetlenségét 1991. júniusában vívta ki, a tíznapos háború után mondták ki, hogy az ország immáron nem Jugoszlávia része.

Az azóta eltelt időszakban Szlovénia két világbajnokságra (2002, Japán – Dél-Korea & 2010, Dél-Afrika) és egy Európa-bajnokságra (2000, Belgium-Hollandia) tudta kvalifikálni magát, azóta viszont nagy a csend, nem sokszor kerültek tűzközelbe sem.

Most sem tűnik úgy, hogy lehet esélyük Horvátország, Oroszország és Szlovákia mellett, de a selejtezőt egy nagyszerű horvátveréssel kezdték. A találkozón ugyan Bruno Petkovicék domináltak végig, ám nem sikerült Jan Oblak eszén túljárni, és mivel a meccs elején Sandi Lovric betalált… A vége 1-0 lett.

A győzelmet azonban vereség követte, nem is egy, hanem kettő. Oroszország és Ciprus ellen is 1-0-ra kapott ki a Kek-csapat, így jelen pillanatban csak Máltát előzik meg.

Idegenben jellemzően nem szerepelnek jól, hazai pályán viszont rendre meg tudják lepni az ellenfeleket. Tíz legutóbbi meccsükből kilenc végződött úgy, hogy Szlovénia együttese nem kapott ki, csak az osztrákok tudtak nyerni 2019-ben egy eb-selejtezőn.

Ez akár figyelmeztetés is lehet a szlovákok számára, hogy azért óvatosak legyenek. Igaz, a horvátokon kívül igazán erős csapattal nem találkoztak, megmérkőztek Koszovóval, Görögországgal, Lettországgal, Izraellel, Moldovával, San Marinóval és Azerbajdzsánnal.

Megemlítenénk a háttérben meghúzódó magyar szálat, azaz azt, hogy Kek mester beválogatta a Fradi belső védőjét, Miha Blazicot is,

Matjaz Kek keretével folytatjuk:

Kapusok: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekic

Védők: Jure Balkovec, Miha Blazic, Jon Gorenc-Stankovic, Mario Jurcevic, Miha Mevlja, Nejc Skubic, Petar Stojanovic, Aljaz Struna

Középpályások: Jaka Bijol, Adam Gnezda-Cerin, Jasmin Kurtic, Sandi Lovric, Zan Rogelj, Leo Stulac, Miha Zajc

Támadók: Damjan Bohar, Josip Ilicic, Jan Mlakar, Benjamin Sesko, Andraz Sporar, Luka Zahovic

Előző 5 meccs eredménye
2017.09.01.VB-selejtező 2018
szlovákia
1:0
szlovénia
VB-selejtező 2018
2016.10.08.VB-selejtező 2018
szlovénia
1:0
szlovákia
VB-selejtező 2018
2009.10.10.VB-selejtező 2010
szlovákia
0:2
szlovénia
VB-selejtező 2010
2008.09.10.VB-selejtező 2010
szlovákia
2:1
szlovénia
VB-selejtező 2010
2004.11.17.Barátságos Mérkőzés
szlovákia
0:0
szlovénia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szlovákia

Stefan Tarkovski együttese mostanában sikeresnek mondható éveket tudhat a háta mögött, bár azért a botrányok sem álltak távol a csapattól, gondoljunk csak arra, mi történt az előtt, hogy Tarkovski kinevezésre került…

Mindettől függetlenül a szlovák labdarúgó-válogatott sikeresen kijutott a 2021-es Európa-bajnokságra, előtte ott voltak 2016-ban, Franciaországban, valamint a 2010-es világbajnokságon is, amit Dél-Afrikában rendeztek.

Igaz, Brazíliába és Oroszországba nem tudtak eljutni, de egy ekkora országtól ez nem annyira rossz teljesítmény, nem igaz?

Katarra van-e esélyük? Őszintén szólva, szerintünk nincs, de hát még messze a vége, akár meglepetést is okozhatnak. Az biztos, hogy jelen pillanatban ők állnak a harmadik helyen, és ha nyernek, akkor legrosszabb esetben is a második helyre lépnek fel. Aztán az majd meglátjuk, meddig tart, hiszen ezt követően egyből a horvátokkal csapnak össze…

Három meccsen eddig öt pontot szereztek, magyarán mondva ők a H csoport egyetlen veretlen csapata.

A kezdés azért nem volt annyira biztató, Cipruson játszottak egy gólnélküli döntetlent, majd Málta ellen nem tudtak nyerni, ott 2-2 lett a végeredmény. A szlovákok góljait egyébként David Strelec és Milan Skriniar szerezték. Érdekesség, hogy azon a meccsen a vendég máltaiak sokkal jobban játszottak, kétgólos előnyt tékozoltak el a második félidőben szűk öt perc leforgása alatt.

Ezek alapján senki nem számított arra, hogy Oroszországot meg tudják fogni, mégis ez történt. Az addig hibátlan Cherchesov-csapat 2-1-es vereséget szenvedett Trnavában, Milan Skriniar védő létére ismét betalált, a győztes gólt pedig Robert Mak szerezte, aki a mai napig a magyar fővárosban tölti mindennapjait, a Ferencváros alkalmazásában áll.

Nekik az Európa-bajnokság nagyszerűen indult, Lengyelország együttesét verték 2-1-re a nyár folyamán, aztán viszont jött a lejtmenet: Kikaptak 1-0-ra Svédország ellen, Spanyolország pedig alaposan kitömte őket, 5-0-val kellett hazautazniuk…

Stefan Tarkovski ennek ellenére maradt a helyén, az ő kerete következik:

Kapusok: Dusan Kuciak, Marek Rodak, Frantisek Plach

Védők: Peter Pekarík, Ľubomír Šatka, Martin Koscelník, Milan Škriniar, Martin Valjent, Vernon De Marco, Dávid Hancko, Jakub Holúbek

Középpályások: Stanislav Lobotka, Patrik Hrošovský, Jakub Holúbek, Juraj Kucka, Ondrej Duda, Róbert Mak, Vladimír Weiss , Jakub Hromada, Tomáš Suslov, Matúš Bero, Marek Hamšík, Erik Jirka

Támadók: Ivan Schranz, Róbert Boženík, Dávid Strelec

Összefoglalás

Bár a tabellán Szlovákia áll előrébb, ők járták meg az Európa-bajnokságot, a bukik mégis óvatosak, és egyébként Szlovénia együttesét látják favoritnak. Így is kettő felett az odds, szóval azért annyira ők sem bíznak Ilicicékben, de azért mégis…

A múlt is Szlovénia mellett, mert az utolsó öt mérkőzésből meglepő módon hármat is be tudtak húzni, legyen szó hazai vagy idegenbeli meccsről. Utoljára 2017-ben, vb-selejtezőn mérkőztek meg, akkor 1-0-ra Szlovákia nyert hazai pályán, előtte pedig ugyanilyen végeredmény született Szlovénia fővárosában.

Kek bizonyára jó pár változtatást eszközöl majd a Ciprus elleni kezdőhöz képest. Várhatóan Andraz Sporar kezdőbe kerül, főleg, hogy Blaz Kramer sérült, a védelemben pedig Jure Balkovec Miha Blazic párja lehet majd középen.

A szlovákoknál nem a spanyolok ellen hatalmas hibát vétő Martin Dubravka fog védeni, de nem a kapitális baki miatt nem játszik a Newcastle portása, hanem sérülése miatt. Minden bizonnyal a Fulham kapuját őrző Marek Rodak kerül a kezdőbe.

David Hancko majd Tomas Hubocant helyettesítheti balbekként, elől pedig Ondrej Duda és Robert Bozenik rohamozhatja Oblak kapuját.

Hogy aztán ez milyen roham lesz? A múltból, illetve a szlovénok hazai meccseiből kiindulva egy nem túl gólgazdag roham. Nem is spilázzuk túl ezt az egészet: Arra fogadunk, hogy 2,5 gólnál nem lesz több a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső