Torino – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 23.
Torino
Teljesítmény:
V V D N D
  • Stadio Olimpico di Torino
  • Szeptember 26. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
V V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegye mindenki szívére a kezét: A tavalyi Serie A egyik legszerethetőbb csapata az Atalanta volt. Látványos, gólra törő futballjukkal mindenkit levettek a lábukról, a Bajnokok Ligája menetelésükről nem is beszélve. Idén, talán a Juventus egyik kihívója is lehet a bergamói csapat, amely nem széledt szét, nem szedték szét, ahogy arra sokan vártak. Egyben maradt, sőt, még erősíteni is tudott.

Ellenfelük pedig az a Torino lesz, akiknél rezgett a léc a tavalyi szezonban, nem sokon múlt, hogy az idei szezont a Serie B-ben kezdjék. Utolsó meccseiken sorra bukták a pontokat és az volt a szerencséjük, hogy a mögöttük levő együttesek ugyanígy tettek.

A Torino már túl van egy meccsen, az Atalantának viszont ez lesz az első.

Lássuk, mi várható a Torino – Atalanta meccsen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fiorentina – Torino

Alaposan megerősödött a Fiorentina, három olyan játékos is a csapaté lett, akik hosszú távon segíthetnek. Gondolok itt elsősorban Borja Valerora, Cristian Kouaméra vagy a Milantól érkező Giacomo Bonaventurára.

A Torinonál nagy változások nem voltak, de az a pletyka bevált, amit tavasszal emlegettek Torinóban: Moreno Longo menesztését már ekkor előre vetítették, és állítólag mindenben sikerült megegyezni Marco Giampaoloval, aki csak azért nem váltotta azonnal Longot, mert egy idényben két kispadra nem lehet leülni. Így megvárták a szezon végét, majd augusztus elején bejelentették az olasz szakember érkezését.

Persze jött néhány új játékos (Verdi, Ricardo Rodriguez, Linetty és Vojvoda), közülük azonban csak Linetty kapott helyet a kezdőben.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, a nyáron szerződtetett Kouame fejelhetett ígéretes helyzetben, de pár centit tévedett, Sirigunak nem kellett közbeavatkoznia.

A Torino egy elég pofás kis támadás végén került helyzetbe, Dragowski óriási bravúrral védte Berenguer közeli lövését, majd a kipattanót is begyűjtötte.

Ezután Kouame és Sirigu különcsatáját láthattuk, a szenegáli kétszer fejelt (és ezúttal a kaput is eltalálta), Sirigu azonban mindkét alkalommal hárított. Különösen a második volt nagy védés, ott még azt is megvizsgálták, nem haladt-e át a labda a gólvonalon, de Sirigu az utolsó pillanatban mentett, maradt a 0-0.

A második félidő elején Ribery hozta a frászt a társaira, egy könnyű labdát ajándékozott Simone Zazának, aki viszont elszórakozta a lehetőséget.

Ó, volt egy meg nem adott gólja Biraghinak is a 47. percben, les címén érvénytelenítették a találatot.

Végül egyetlen gól döntött, ezt a hazaiak szerezték: Federico Chiesa futott el a jobboldalon sokadszor is, a beadásával pedig a hosszún érkező Gaetano Castrovillit találta el, ő pedig belőtte a mindent eldöntő gólt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.Serie A
torino
0:7
atalanta
Serie A
2019.09.01.Serie A
atalanta
2:3
torino
Serie A
2019.02.23.Serie A
torino
2:0
atalanta
Serie A
2018.09.26.Serie A
atalanta
0:0
torino
Serie A
2018.04.22.Serie A
atalanta
2:1
torino
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta

A hosszúra nyúlt európai kupaküzdelmek miatt az Atalanta csak most, a második fordulóban lép először pályára.

Így hát nézzük át, milyen kerettel vágnak neki a bajnokságnak és a következő évi Bajnokok Ligájának. Októberig még van idő, de mostanság nem olvastam pletykákat, híreket új érkezőkről, maximum egy távozóról. Malinovszkit a Leeds mestere, Marcelo Bielsa nézte ki magának, és a Premier League-be visszajutott csapatnak nagy erőssége lehetne.

Talán a csapat legnagyobb erősítése, hogy Mario Pasalic végleg Bergamóba költözik. A Chelsea futballistájaként már tavaly is Gian Piero Gasperini kezei alatt dolgozott, de még csak kölcsönben. Most 15 millió euró fejében váltott csapatot.

Ettől az idénytől kezdve Alekszej Mirancsuk is a kék-feketéknél futballozik, róla azt kell tudni, hogy a Lokomotiv Moszkvától, 14,5 millió euróért cserébe. Posztját tekintve középső középpályás, és fiatal kora ellenére már 25 alkalommal játszott az orosz felnőtt válogatottban. Nagy vétel lehet, de erről most valószínűleg nem fogunk tudni megbizonyosodni, Miranchuk ugyanis sérült.

Ejtsünk még szót Sam Lammersről, akinek érkezését csak tegnap jelentették be. A 23 esztendős csatár A PSV Eindhovenből érkezett, legjobb szezonja a 2018/2019-es volt, amikor a Heerenven kölcsönjátékosa volt. 31 meccsen ugyanis 16-szor talált a hálóba, ezzel pedig a holland első osztályú bajnokság 6. legjobb góllövője lett.

A távozók közül Timothy Castagnet és Gianluca Mancinit lehet megemlíteni, előbbi a Leicester, utóbbi a Roma játékosa lett.

Összefoglalás

Bizonyára minden Torino szurkolónak élénkel él a fejében a legutóbbi Atalanta elleni mérkőzés. No, nem azért, mert annyira jó emlékezni rá, épp ellenkezőleg. Egy hetest gurított a Torinoi Olimpiai Stadionban Gasperini csapata, a Torino földbegyökerezett lábakkal nézte, ahogy tönkreverik őket.

Az örökmérleg nagyon kiegyenlített, egyetlen győzelemmel áll jobban a vendég csapat (14-13), a döntetlenek száma pedig 11.

Marco Giampaolotól sokat remélnek a Torinonál, de kétlem, hogy ez ellen az Atalanta ellen lehet esélyük. Hacsak az nem, hogy ők már lejátszottak egy meccset. Gasperini pedig egy esetleges vereség után kifogásként használhatná, mint Solskjaer tette a Crystal Palace elleni vesztes meccsen.

Az az érdekes, hogy a Torino egyáltalán nem rossz csapat, az eredmények mégsem jönnek. A bergamóiaktól viszont elvárom, hogy idén is a legjobb három között legyenek, sőt, azt szeretném, ha nagyon meg tudnák szorongatni a Juventust.

Idén jó kis Serie A szezon jöhet össze. Erősödött az Inter, a Milan, a Lazio egyben maradt, a Napolinak is lehet keresnivalója… Jó lenne egy kis izgalmat csempészni a bajnokságba, hiszen most már zsinórban kilencedik alkalommal nyertek a Zebrák.

Minden adott ahhoz, hogy ez így legyen, remélhetőleg idén visszakapja a csapat Josip Ilicicet is, rá még nagy szükség lenne…

Hogy hogyan fog kezdeni tehát az Atalanta? Remélhetőleg győzelemmel, én legalábbis erre fogadok, hiszen minden létező fronton jobbak, mint ellenfelük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső