Torino – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 19.
Torino
Teljesítmény:
N V V D D
  • Stadio Olimpico di Torino
  • Augusztus 21. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Atalanta
Teljesítmény:
V N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Gondolkoztunk, melyik mérkőzést válasszuk a Serie A szombati kínálatából, és végül a Torino – Atalanta meccs mellett döntöttünk. A bikák nagy küzdők, tavaly is nagyot harcoltak a bennmaradásért, míg az Atalanta támadó futballját nem lehet nem kedvelni. A bergamóiak évek óta kényeztetnek minket a sokszor valóban szemet gyönyörködtető focijukkal, remélhetőleg ez a mostani idényre sem fog majd megváltozni.

Ez lesz az első forduló, és bár korábban volt egy kis Serie A összefoglalónk a változásokról, azóta sok minden változhatott.

Például kiderült, hogy Papú Gomez azért távozott a Sevillához, mert Gian Piero Gasperini meg akarta verni. Hát, vannak kétségeink a hír valódiságát illetően, Gasperini mégiscsak egy idősebb ember, Papú meg egy jó erőben levő, fiatal csődör. De ha igaz, akkor nem szeretnénk ellentmondani az ősz hajú mesternek, mert lecsap két egyformát, egyet jobbra, egyet balra.

Ez volt a pletykarovat, most viszont a tettek mezejére lépünk, és hozunk egy jó tippet erre a találkozóra.

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Torino

Davide Nicola hamar megszerettette magát a közönséggel, ám miután a mór megtette kötelességét, a mór távozott. Bent tartotta a bikákat az élvonalban, a nyáron viszont Ivan Juric, a Hellas Veronát irányító szakember vette át a helyét.

Ennyi infó alapján mondhatni, hogy Davide Nicola Batman, míg a klub maga Gotham City. Amikor gond van, hívják, amikor a vész elmúlik, akkor már nincs rá szükség.

Félreértés ne essék, Juric jó edző, ez látszott a Veronánál is, de talán Nicola kaphatott volna egy esélyt, ha már a Serie A-ban tartotta a gárdát. Az is lehet, igen, hogy ő akart menni. Erről nem szól a fáma.

Arról viszont szól, hogy kik jöttek és kik mentek:

Egy igazi ikon, Salvatore Sirigu hagyta el a csapatot, és ingyen csatlakozott a Genoa egyesületéhez, valamint a Benfica megvásárolta Soualiho Meitét hat és félmillió euróért. Lucas Boyé már tavaly is az Elchét erősítette, a spanyol kiscsapat most végleg megszerezte az argentin támadót.

Még sokan távoztak, ám ők sosem voltak meghatározó játékosai a Torinonak, így, ha nem haragszol, rájuk nem térnék ki.

Főleg, hogy még beszélni kell az érkezőkről is!

Magnus Warming jó benyomást tett a vezetőségre, a 21 éves dánt a Lyngbytől vásárolták meg. Dennis Stojkovic szintén a jövő embere lehet, 18 esztendős és a Partizantól érkezett.

A legnagyobb fogásuk Marko Pjaca, akit a Juventustól kaptak kölcsön, valamint megszerezték a SPAL kapusát, az albán Etrit Berishát. Gondolom, ő fogja majd Sirigut pótolni.

Visszatért kölcsönből Iago Falque, lehet, hogy vele még számol Juric mester.

Felkészülési meccseiken két vereséget szenvedtek el (Rennes, AZ Alkmaar), egyszer ikszeltek (Al-Fateh), valamint egy fölényes, 11-0-s győzelmet arattak az FC Obermais ellen.

A keret ismét elől erős, Zaza és Belotti mellett ott van mág Falque és Sanabria is, Pjaca nem győzöm hangsúlyozni, mennyit segíthet, mégis úgy gondolom, hogy a Torino idén is legfeljebb a középmezőny végéig juthat.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.06.Serie A
atalanta
3:3
torino
Serie A
2020.09.26.Serie A
torino
2:4
atalanta
Serie A
2020.01.25.Serie A
torino
0:7
atalanta
Serie A
2019.09.01.Serie A
atalanta
2:3
torino
Serie A
2019.02.23.Serie A
torino
2:0
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta

Gian Piero Gasperini csapata évek óta a dobogóért hajt, tavaly ez sikerült is, bár még az ezüst is meg lehetett volna, ám az utolsó fordulóban hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedtek az AC Milantól, a piros-feketék így előztek.

A cél idén sem lehet más, mint az élbolyhoz tartozni, azonban úgy gondoljuk, hogy a bajnoki cím nem reális. Aztán ki tudja…

A Serie A az elmúlt évben megváltozott, a nagycsapatok mellett olyan gárdák is tényezővé váltak, mint mondjuk a Sassuolo, így jó kis körbeveréseket láthattunk. Remélhetőleg, idén is hasonlóan izgalmas szezon elé nézünk.

Gasperini mester úgy gondolta, hogy a védelem az a csapatrész, ahova elkél a vérfrissítés, jellemzően itt volt jövés-menés. Cristian Romero egy rakás pénzért cserébe távozott a Tottenhamhez, Roger Ibanezt pedig a Roma vásárolta meg. Ibanez már a tavalyi szezont is a farkasoknál töltötte.

Két másik játékos jött helyettük: Kölcsönvették Merih Demiralt a Juventusból hárommillió euróért, valamint a Verona fiatalját, Matteo Lovatot is. Kapusposzton is történt változás, Gollini szintén a Spursnél van, az Atalanta pedig Juan Mussot, az Udinese portását igazolta le. Nagy vétel volt, remek korban van, nagyon jó reflexekkel megáldott kapus, és csak 20 millióba került…

Való igaz, a középpálya és a támadó sor több mint rendben van, továbbra is itt van Luis Muriel, Matteo Pessina, Josip Ilicic, Mario Pasalic, Robin Gosens, Hans Hateboer, Remo Freuler, Joakim Maehle, Ruslan Malinovsky… Nem gyenge névsor, nem igaz?

Felkészülési meccseik vegyesen alakultak, két vereség (West Ham, Juventus), két győzelem (Pordenone, Alessandria) és egy döntetlen a Maccabi Bnei Raina ellen.

Összefoglalás

Bírjuk a támadó focit, és ennek híve az Atalanta, sőt még a Torino is. Nem véletlen, hogy ez a két csapat általában olyan gólgazdag meccseket játszik, hogy az ember sokszor csak kapkodja a fejét. Legutóbb 3-3, azelőtt 2-4, 0-7 és 2-3. Egy ilyesmivel most is kiegyeznénk, mint semleges, kizárólag a futballt kedvelők, és mint sportfogadók is, ugyanis első tippünk az over 2,5.

A Torino az olimpiai stadionban 2019-ben győzte le a La Deát, viszont utána kétszer is komoly zakóba szaladtak bele a hazaiak.

Sérültekről is beszéljünk egy kicsit: Szegény Hans Hateboer a tavalyi szezon nagy részét ki kellett hagyja, a mostani szezont is sérülten indítja és állítólag legalább két hónapig nem lesz bevethető.

Három eltiltottal is számolnia kell Gasperininek. A Milan elleni utolsó fordulós meccsen Marten de Roon a kiállítás sorsára jutott, Rafael Tolói és Remo Freuler pedig egy-egy sárga kártyával gazdagodtak, ők is pihenővel indítják a szezont.

A Torinonál ilyen probléma nincs, sem sérült, sem eltiltott.

Az első forduló sokszor nehéz, tudom, ezt már sokszor említettem. De valóban így van. Lehet, hogy Juric fel tudja pörgetni a bikákat, lehet, hogy az Atalanta végrehajt egy mélyrepülést… Nehéz ezt ilyenkor megjósolni. Ha kifejezetten a rendelkezésünkre álló tények alapján tippelünk, akkor számunkra nem kérdés:

Az Atalanta fogja megnyerni a találkozót. Korrekt az odds, ezt semmiképp nem hagyjuk ki. A gólszámot már megbeszéltük, így nálunk ez is játszik, és zárásként egy harmadik tippel engedünk utatokra titeket: Zaza, Belotti, Sanabria és Iago Falque. Mi számítunk egy hazai gólra is. Az sem fut rossz szorzóval.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső