Torino – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 27.
Torino
Teljesítmény:
D D V V D
  • Stadio Olimpico di Torino
  • Január 29. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Fiorentina
Teljesítmény:
N V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy picit szétnézünk a taljánoknál is, hogy mi a helyzet, és ha már itt vagyunk, akkor a péntek esti Torino – Fiorentina meccset közelebből is bevizsgáljuk. A cikk végére remélhetőleg egy nyertes tipp születik, szóval vágjunk is bele.

Két gyengén teljesítő, de nagy múlttal, jó játékosokkal rendelkező klubról beszélünk, akik közül az egyik már tavaly is a kiesés ellen küzdött, a másik pedig annak a határán mozog, hogy azért harcoljon. Szóval sem Torinóban, sem Firenzében nem túl rózsás a helyzet.

Franck Riberyéknek sikerült felállni a padlóról, a 6-0-s, megsemmisítő Napoli elleni vereséget követően, ha nehezen is, de legyűrték a tabella utolsó helyezettjét, a Torino pedig egy edzőváltás után van, a vezetőség megelégelte, hogy Marco Giampaoloval csak szenved a gárda, így menesztették a nyáron kinevezett edzőt. A helyét Davide Nicola vette át, nem először kell kihúznia a csávából egy-egy csapatot… Mindenesetre, első meccsén pontot mentettek 2-0-s hátrányból, kezdetnek nem rossz…

Összesen két bajnoki győzelem, ezt tudják felmutatni a bikák. Jön a harmadik?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Benevento – Torino

Összesen hat gól született ezen a találkozón, a végeredmény mégis 2-2 lett, egy gólt a Beneventonál, egyet pedig a Torinonál nem adott meg a játékvezető.

Gyengén kezdtek a bikák, az újonc pedig ezt ki is tudta használni. Bár először még szerencséjük volt, Kamil Glik 9. percben szerzett gólját kezezés miatt érvénytelenítették. Glik – aki egykoron a Torino csapatát erősítette, sőt a csapatkapitánya is volt – nem fogta vissza magát ünneplés terén, de jött a VAR és szertefoszlatta a lengyel védő álmait.

A 31. percben Salvatore Sirigu hibázott, a kiugró Lapadulát borította fel, így jöhetett egy büntető, amit a csinos (?) arctetoválásokkal ellátott Benito Nicolás Viola be is lőtt.

A második félidőben az újonc tovább növelte előnyét: Nem először nem tudtak felszabadítani egy Benevento támadást követően, most is ez volt a helyzet, Gianluca Lapadula pedig kilőtte a jobb alsót.

Voltak, akik elkönyvelték az újabb vereséget, én is köztük voltam, pláne, mert hazai győzelemre fogadtam. De a Torino nem adta fel, és tapasztalt csatárának köszönhetően végül az egy pont legalább összejött. Ez a tapasztalt csatár nem más, mint Simone Zaza, aki a szépítő gólt két perccel Lapadula találata után szerezte. Betalált a 62.-ben is, de azt Belotti kezezése miatt érvénytelenítették, végül a nagyot hajrázó bikák a hosszabbításban újra betaláltak Zaza révén, így Davide Nicola bemutatkozása nem is sikerült annyira rosszul…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.19.Serie A
fiorentina
1:0
torino
Serie A
2020.07.19.Serie A
fiorentina
2:0
torino
Serie A
2019.12.08.Serie A
torino
2:1
fiorentina
Serie A
2019.03.31.Serie A
fiorentina
1:1
torino
Serie A
2019.01.13.Olasz Kupa
torino
0:2
fiorentina
Olasz Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina – Crotone

Nagyon megverte a mérkőzés előtti fordulóban a Beneventot a Crotone, kérdés volt, hogy ez a forma kitart-e a violák ellen is, vagy egyszeri fellángolásról volt szó?

Ha csak az eredményt nézzük, akkor igen, egyszeri fellángolás, hiszen Vlahovicsék 2-1-re nyertek az újonc ellen, ezzel pedig tovább folytatódott a Crotone idegenbeli vesszőfutása, mára ők az egyetlen csapat, akik nem tudtak idegenben győzni.

Az első kiemelendő jelenetből rögtön gól született, Castrovilli egy gyönyörű szóló után rosszul adott be, a védők által kirúgott labda nem ment messzire, Giacomo Bonaventura vette mellre, majd kapásból irtózatos nagy gólt ragasztott Cordaz kapujába.

A félidő közepén jött a második, Castrovilli – Ribery – Vlahovic volt a labda útja, gyönyörű játék volt, sakk-matt, 2-0.

Szünet után felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Cordaz minden lehetőségnél ott volt, ahol lennie kell, Dragowskit viszont egyszer mattolni tudták – hogy az előző hasonlattal éljek. A 66. percben Pereira beadása Simyt találta meg, a múltkori dupla után ismét sikerült hálóba találnia a kiscsapat csatárának.

A Crotone már nem tudott újabb találatot szerezni, így maradt a 2-1, a Fiorentina sikeresen felállt a Napoli elleni vereséget követően.

Összefoglalás

Abból a szempontból mindenképp érdekes lesz ez a meccs, hogy Davide Nicola talán új színt tud vinni a Torino játékába, és ez már a Fiorentina ellen – úgy gondolom – látszani fog. Tényleg ez a specialitása Nicolának, ő egyfajta Batman, akit akkor hívnak, ha nagy a baj.

Márpedig most nagy, a Torino még mindig a kiesőhelyek egyik legfőbb várományosa, bár vannak erre jópáran: Crotone, Cagliari, Parma… Hogy csak azokat a csapatokat említsem, akik ősszel igazán gyenge formával rukkoltak elő.

A Fiorentina nem hiszem, hogy ilyen szempontból gondban lesz, de azért láttak meg szebb napokat is a firenzei szurkolók, biztosan nem elégedettek a látottakkal.

Na, térjünk rá a mostani meccsünkre. Sérültekből nincs hiány a Torinonál, a napokban megsérült Vojvoda, Izzo és N’Koulou, a vendégeknél nem tudok sérültekről, sem eltiltottakról.

Ha megnézzük a korábbi meccseiket, azt láthatjuk, hogy az utóbbi időben nem kényeztetik el a szurkolóikat gólok tekintetében. Most is hasonlót várok, de nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy a Fiorentina vendégként a legrosszabbak között szerepel, csak a Crotonét előzi meg ebből a szempontból.

Innentől pedig egyszerű matematika az egész. Sikerre éhes, jó játékosokból álló csapat + új edző, aki egy remek motivátor + egy idegenben gyengén teljesítő ellenfél. Nálam a Torino jön ki az egyenlőségjel után. Remélem, nem kell csalódnom a bikákban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső