Torino – Juventus: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 01.
Torino
Teljesítmény:
V N V V N
  • Stadio Olimpico di Torino
  • április 03. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Juventus
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen az utolsó olasz meccsünk mára, aztán leöblítjük az egészet egy francia csúcsrangadóval. Egy városi rangadóval, a Torino – Juventus mérkőzéssel zárunk, ami talán csak a nevében rangadó, hiszen a két csapat célja más és más. Davide Nicola együttese az életben maradásért játszik, míg Andrea Pirloék magasztosabb célokért. A bajnoki cím talán már nem lesz meg (zsinórban kilenc elsőség után szorulnak le a trónról, HA leszorulnak), de a második helyet illene megcsípni. Egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak – majd a Napoli ellen pótolnak áprilisban -, és négy pont a hátrány. Ha a dél-olaszokat verik, akkor csak egy pont…

A Torino pedig szintén egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a nagy többség, és 23 pontjával a legrosszabb bent maradó pozíciójában áll. A végelszámolásnál ez nem fogja érdekelni a bikákat, csak sikerüljön elérni a kitűzött célt…

Egyébként érdekes, furcsa és egyben szomorú lenne, ha egy ilyen csapatnak nem sikerülne a bent maradás kiharcolása…

Nézzük, mi várható a találkozón!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sampdoria – Torino

Sűrű hetek állnak Zazáék mögött, hiszen egy elmaradt mérkőzést is pótolniuk kellett (azt megnyerték 3-2-re a Sassuolo ellen. Óriási meccs volt, 0-2-ről tudtak fordítani a 92. percben), majd következett a Sampdoria elleni találkozó, ahol viszont teljesen más arcát mutatta a csapat.

A Sampdoria minden tekintetben az ellenfél fölé nőtt, és ugyan csak egy góllal sikerült nyerniük, az maximálisan megérdemelt volt.

Első körben Albin Ekdal veszélyeztetett, a svéd válogatott játékos lapos lövését Sirigu csak nézte, szerencséjére a jobboldali kapufa mellett suhant el a labda.

Nem sokkal később azonban jött a Samp vezető gólja, a találat miatt pedig a gólszerzőn, Antonio Candreván kívül illik megdicsérni Tommaso Augellot és Fabio Quagliarellát. A balbekk suhant el sok, apró passzal a balszélen, középen Quagliarealla kapásból továbbította a labdát Candreva elé, ő meg a hálóba gurított.

Quagliarella még az első félidőben maga is gólt rúghatott volna, de nem volt szerencséje, a torinói lábon megpattanó lövés a kapufa érintésével hagyta el a pályát.

A második félidő már kevesebb lehetőséget hozott, egy kapu mellett elszálló Andrea Belotti fejesen kívül a vendégek nem tudtak gólhelyzetbe kerülni, míg a hazaiaknál a cseh Jakub Jankto roboghatott el kontrából, a befejezés azonban gyatrára sikeredett. Nem kérdés, megérdemelték a három pontot a hazaiak, a Torinótól pedig sokkal jobb teljesítményt várt mindenki a Sassuolo elleni 3-2-es győzelmet követően.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.05.Serie A
juventus
2:1
torino
Serie A
2020.07.04.Serie A
juventus
4:1
torino
Serie A
2019.11.02.Serie A
torino
0:1
juventus
Serie A
2019.05.03.Serie A
juventus
1:1
torino
Serie A
2018.12.15.Serie A
torino
0:1
juventus
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus – Benevento

A fogadóirodák annyira biztosak voltak Cristiano Ronaldoék sikerében, hogy szinte semennyi pénzt nem fizettek a zebrák győzelméért. Az 1.1-1.2-es szorzó nálunk kábé a semmit jelenti.

Filippo Inzaghi együttese viszont kitett magáért, és az újonc végül meglepetés-győzelmet aratott a címvédő ellen.

A meccs előtt a két egykori csapattárs, Andrea Pirlo és Pippo nagy öleléssel köszöntötte egymást, majd percekig beszélgettek. Aztán a pályán már nem volt ekkora barátság…

Talán mondani sem kell, hogy végig a Juve uralta a meccset, és bizony komoly helyzetekig is eljutottak. Gondolunk itt Cristiano Ronaldo lövésére, Morata helyzetére, aztán egy majdnem tizenegyesre, amit a játékvezető végül a videó megnézése után szögletre módosított. Dejan Kulusevski is helyzetbe került, de amikor a zebrák – akik ezúttal kékben játszottak – eltalálták a kaput, akkor Montipo kivédte még a szemüket is.

Nem csak a Juve játékosai voltak veszélyesek Montipo kapujára, a második félidő elején majdnem öngólt vétett Barba, de kapusa megmentette.

És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kimaradt helyzetek megbosszulják magukat. Egyszer jutott el kapura lövésig a Benevento, abból viszont gól született. A 69. percben Arthur egy elég rutintalan passzt hajtott végre, amit lefülelt a vendégek argentin légiósa, Adolfo Gaich. Kapura fordult, majd a jobb alsóba helyezte a labdát, Wojciech Szczesny nem ért oda.

Bombameglepetés a javából, de volt még hátra húsz perc. Cristiano Ronaldo küzdött is az egyenlítésért, három nagy ziccert is kihagyott – pontosabban háromból kettőt Montipo védett -, így a lefújáskor a vendégek kispadja és a pályán levők ölelkezhettek össze. Nagy volt az öröm, és nem hiába: Az Allianz stadionban ebben a szezonban csak egy csapat tudta elvinni a három pontot. Az a csapat egyébként a Fiorentina volt…

Összefoglalás

Nagy esélyt szalasztott el a Juve, ha legyőzték volna a Beneventot, akkor már csak egy pont lett volna a különbség, a Napoli elleni győzelemmel pedig előzhettek volna… Most tehát maradt a négy pont, ha megverik Gattusoékat, akkor is legjobb esetben egy pontra olvad a különbség.

A bajnoki címről le kell tehát már mondani reálisan nézve, ettől függetlenül a vezetőség kitart Andrea Pirlo helyett. Pedig a BL-ből is kizúgtak a Portoval szemben, Maurizio Sarri nem kapott ennyi esélyt… Nem Pirlo ellen beszélek, nem akarom, hogy félreértés essék, de… Azért na…

A Torinonak minden egyes megszerzett pont számít a kiesés elleni küzdelemben, a nagy csatákat pedig nem a nagycsapatok ellen vívják majd. Hátra van még tíz – illetve tizenegy – forduló, és vár még pár hatpontos meccs Nicoláékra (Spezia, Benevento, Parma).

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a Juve ellen – bár biztos odateszik magukat, de – nem feltétlenül egy rohamozó Torinot fogunk látni.

Ősszel 1-0-ra nyertek Ronaldoék, és az utolsó öt meccs mindegyikét behúzták. Azonban a gólzápor elmaradt, és én most is inkább abban látok értéket, ha a gólokra fogadunk. Ezek alapján pedig inkább számítok egy hajtós, küzdős meccsre egy betömörült Torinóval. 2,5 gól alá tippelem a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső