Torino – Parma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 17.
Torino
Teljesítmény:
V V V V V
  • Stadio Olimpico di Torino
  • Június 20. 19:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Parma
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bizonyára minden futballt kedvelő emlékszik a márciusra, amikor a top bajnokságok közül először az olasz került felfüggesztésre. A taljánok szenvedtek először és talán a legjobban a járvány miatt, most viszont utolsóként náluk indul útjára a labda. Pontosabban, már útjára indult két Olasz Kupa elődöntővel, a bajnokság folytatása azonban szombaton lesz. Nem teljes fordulót játszanak, a mostani hétvégén csak négy találkozót bonyolítanak le, ezáltal minden csapat 26 meccsel áll majd a háta mögött, innen lehet folytatni a maradék 12 fordulót. Természetesen itt is nézők nélkül, erőltetett menetben.

Bár egyelőre az intézkedések bejöttek, egy bajnokságot sem kellett újra felfüggeszteni az olaszok készültek B-tervvel: Ha újra meg kell szakítaniuk a bajnokságot, akkor biztosan nem folytaták és győztest sem hirdetnek.

Mi a Serie A újraindításának első meccsét fogjuk górcső alá venni, azaz a Torino – Parma találkozót.

Torino

A 2020-as év torinói szemszögből nem épp a legjobban sikerült. Kizúgtak a kupából (a Milan ellen hosszabbítást követően), de ami a nagyobb probléma, hogy a naptári esztendőt tekintve egyetlen győzelmet arattak, az utána lejátszott hat bajnokin viszont egyaránt pont nélkül maradtak. Az Atalanta és a Lecce nagyon megszórta őket, Gasperini csapata hetet, míg a közvetlen riválisuk négyet vágott Siriguéknak.

A játékosok közül többen is átestek egyébként a víruson, azonban szerencsére mindenki maradéktalanul felépült belőle.

A hírek szerint bárhogy is teljesítsen a hátralévő fordulókban Moreno Longo és együttese, mindenképp távozik az olasz mester. Ugyanis elviekben a Torino megegyezett a Milannál villámkarriert befutó Marco Gianpaoloval, de az olasz szabályok értelmében egy edző két kispadra nem ülhet le ugyanabban a szezonban, emiatt nevezhető még Longo a Torino vezetőedzőjének.

És hogy milyen csapatot vesz át? Nagyban függ, hogy sikerül-e bennmaradni, de jelen állás szerint vannak olyan játékosok a keretben, akik bőven megütik a szintet.

Az Andrea Bellotti – Simone Zaza – Simone Verdi trióval kezdem. Az első két játékos szépen rúgja a gólokat, ugyanez Verdiről nem mondható el, mégsem ítélném el ezért teljes mértékben. Rájuk mindenképp lehet építeni, de ha kiesne a Torino, ők biztosan nem követnék a csapatot a Serie B-be.

A középpályán Tomas Rincón, hátul pedig a hálóőr Sirigut kell még megemlíteni.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.30.Serie A
parma
3:2
torino
Serie A
2019.04.06.Serie A
parma
0:0
torino
Serie A
2018.11.10.Serie A
torino
1:2
parma
Serie A
2015.03.22.Serie A
parma
0:2
torino
Serie A
2014.10.29.Serie A
torino
1:0
parma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Parma

A tavalyi szezonhoz képest a Parma idén jól muzsikál, a 14. helyhez képest most a 9.-en állnak. Persze, lehet még innen lejjebb csúszni (és feljebb kerülni is), de a Parma ezt már talán nem baltázza el.

Ők a felfüggesztés előtt eléggé felemás eredményeket produkáltak, közvetlen riválisaiktól pontot, pontokat csentek, majd kikaptak a kieső helyen álló Spaltól 1-0-ra. Ez volt az utolsó meccsük, ezután állt le a bajnokság.

Májusban jött a hír, hogy ketten is megfertőződtek, de a közlemény nem tért ki arra, hogy mely játékosokról van szó. Remélhetőleg, azóta már túlestek a betegségen.

Sok egykoron nagy név van a Parma keretében, akik még ennyi idősen is húzóemberei mostani csapatuknak: Ott van mindjárt Gervinho, aki korábban az Arsenal és az AS Roma játékosai is volt, majd egy kínai kitérő után csatlakozott a Parmához.

Aztán Bruno Alvest, aki 38 éves kora ellenére stabil kezdője Roberto D’Aversa csapatának. Matteo Darmian is jócskán elmúlt már 30, valamint Juraj Kucka sorolható még ebbe a brigádba.

A 30 alattiak közül a dán Andreas Corneliust, a svéd Dejan Kulusevskit és a brazil Hernanit lehet kiemelni.

Összefoglalás

Nem kifejezés, mennyire bajban van a Torino és ha hinni lehet a híreknek, Longo napjai meg vannak számlálva a klubnál. Ilyen karddal az ember feje fölött nehéz nyugodtnak maradni, miközben arra is figyelni kell, hogy ne essenek ki.

A két csapat statisztikáit nézzük meg egy kicsit bővebben:

A legutóbbi mérkőzésüket 2019 szeptemberében játszották, egy remek meccsen nyert a Parma 3-2-re.

Legutoljára 2018 novemberében játszottak a torinói Olimpiai Stadionban, akkor is a Parma nyert 2-1 arányban.

Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor a Torino legutolsó hét mérkőzését elveszítette, míg a Parmánál jobb ez az arány: 3 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség.

Hazai pályán a Torino 14 pontot gyűjtött 12 mérkőzésen (4-2-6), míg a Parma szépen elosztotta a győzelmek, döntetlenek és vereségek számát idegenben (4-4-4).

Meglátjuk Longo kitalált-e valamit, jót tett-e a játékosoknak ez a kényszerszünet, tudták-e rendezni a sorokat. Személy szerint azt gondolom, a csapatok nem fognak akkora elánnal egymásnak esni, mégiscsak az első forduló, és még hátra van 12. Emiatt egy kényelmes döntetlenre tippelek ezen a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső