Torino – Sassuolo: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 23.
Torino
Teljesítmény:
N D D D D
  • Stadio Olimpico di Torino
  • Február 26. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Sassuolo
Teljesítmény:
D N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó meccsünk következik, a Serie A 24. fordulójának nyitómeccsével, a Torino – Sassuolo találkozóval fogunk most foglalkozni. Davide Nicola nemrég ült le a bikák kispadjára, de a múlt hét végéig csak a döntetleneket szedte össze a mester. Megtört a jég, a hatpontos kiesési rangadón idegenben verték a Cagliari együttesét, ezzel öt pontra megléptek tőlük. Borzasztóan fontos három pont volt ez.

Ellenfelük pedig az a Sassuolo, aki nagy gödörben van, egyáltalán nem hasonlít a játék a szezon kezdetére, amikor egészen a második helyig tornászták fel magukat. Jött pár súlyos vereség (az Atalanta elleni 5-1 volt a legdurvább), utolsó tíz bajnokijukból csak kettőt tudtak megnyerni. Ehhez képest még mindig a nyolcadik helyen állnak, de már a nyakukban liheg a Verona és a Sampdoria.

Tavaly itt végeztek, tehát mondhatnánk, hogy nincs itt semmi látnivaló, de a Sassuolóból többet néztem/néztünk ki a szezon kezdetekor.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cagliari – Torino

A hazaiak egy héttel a meccs előtt nagyon jól mozogtak az Atalanta ellen, és csak egy kilencvenedik perces góllal kaptak ki. Ezek után azt reméltem, hogy mindkét együttes a hálóba talál, de hiába megint a jó vagy talán pontosabb kifejezés, hogy jobb játék, gól nélkül nem megy.

És a gólszerzés most sem jött össze, pedig a helyzetek megvoltak hozzá. Az egész első félidőt gyakorlatilag végigtámadta a Cagliari, de sem Giovanni Simeone, sem Joao Pedro, sem Hernández, sem pedig Marin próbálkozása nem akart a hálóba akadni.

Simeone és Hernández nem járt olyan messze, míg Marin jócskán fölé durrantott, Joao Pedro lövését meg blokkolták.

Az egyetlen vendég lehetőség a kölcsönjátékos, Mandragora előtt akadt, de ő is csak az oldalhálót találta el éles szögből.

A szünet után is a Cagliari játszott jobban, de ha kaput is találtak a hazaiak, Salvatore Sirigu védett.

A találkozó egyetlen gólja aztán a 76. percben született, Mandragora szögletét a védő, Bremer fejelte a jobb sarokba. Ez volt a brazil negyedik gólja, amivel megdöntötte eddigi rekordját.

A gól után a Cagliari megzuhant, és csak Cragno tartotta a lelket a csapatában. Kétszer is hatalmas bravúrt mutatott be, egyszer Andrea Belotti lövésénél, majd Rincón próbálkozását is kiszedte valahogy.

A meccs után Davide Nicola extázisban rohant kapitányához a pályára, majd az egész csapat egy kupacon ölelte a másikat. Nem hiába, elképesztően fontos három pontot szereztek a bikák.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.23.Serie A
sassuolo
3:3
torino
Serie A
2020.01.18.Serie A
sassuolo
2:1
torino
Serie A
2019.08.25.Serie A
torino
2:1
sassuolo
Serie A
2019.05.12.Serie A
torino
3:2
sassuolo
Serie A
2018.12.22.Serie A
sassuolo
1:1
torino
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sassuolo – Bologna

Sok olyan játékos ült a hazaiak kispadján, akik tavaly még gyakorlatilag alapembernek számítottak. Defrel, Haraslin, Chiriches, Hamed Traore vagy Jeremy Toljan. Viszont elől megint bombaerősnek nézett ki a csapat, Djuricic-csel, Lópezzel, Berardival és Caputoval.

Ennek ellenére csak egy pont jött össze, méghozzá úgy, hogy több mint egy órát a Bologna emberhátrányban játszott.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Ciccio Caputo húzott el védője mellett, majd Skorupski mellett ellőtte a labdát, az centikkel gurult mellé.

Egy ártalmatlan kis labdázgatásból viszont a Bologna rúgta az első gólt: A 17. percben Consigli, Marlon és Magnanelli passzolgattak, utóbbi labdája volt rövid a társ felé, így Barrow lecsapott rá, középre adott, ahol Soriano érkezett és a hálóba lőtt. Buta gól volt, de idén már láttunk pár olyan találatot a zöld-feketéknél, ami egy-egy védelmi hibából született.

A 30. percben viszont megfogyatkoztak a vendégek, miután Aaron Hickey talppal csúszott rá Müldür bokájára. A játékvezető először nem is fújt, a VAR segítségével azonban visszanézte az esetet, és villant is a piros lap.

Negyedóráig semmi, majd Locatelli lövésével és Skorupski védésével ért véget a félidő.

A fordulás után Djuricic távoli lövése után született meg az egyenlítés, de nem a szerb jóvoltából. A lövése levágódott egy védőről, de pont így lett jó Ciccio Caputonak, aki állítgatás nélkül lőtt a kapuba.

Egyre nagyobb volt a nyomás a Bolognán, de Skorupski mindent védett, ami az útjába került. Amikor meg már ő is verve volt, akkor kisegítette őt Soumaoro.

Szinisa Mihajlovics elégedett lehet, egy órán át kellett játszaniuk emberhátrányban, ehhez képest a döntetlen egy igen jó eredmény.

Összefoglalás

Ősszel egy baromi jó meccset játszott egymással a két csapat, a végeredmény 3-3 lett a Mapeiben úgy, hogy 3-1-re vezettek a bikák, de Chiriches és Caputo egy perc alatt kétszer is hálóba talált.

A döntetlen amúgy sem ismeretlen eredmény ezeken a találkozókon, nyolcszor is meg kellett osztozniuk a pontokon.

A Sassuolo tavaly egy nagyon minőségi focit játszó csapat volt, de még ennek az idénynek az elején is, aztán körülbelül akkor estek vissza, amikor a csapatkapitány, Berardi megsérült. Hiába próbálkozott De Zerbi mester mindenféle pótlással, sem Boga, sem Raspadori, sem pedig Traoré nem tudta megfelelően pótolni a remek játékost.

Most viszont újra ott a pályán a cséká, tehát elkezdhetik a felzárkózást. Eléggé messze van a Napoli, de Gennaro Gattusoék sem idén játsszák életük szezonját, minden lehetőség adott, hogy előzni tudjon a Sassuolo.

A védelmen van mit csiszolni, utolsó 13 (!) meccsén egyaránt kaptak legalább egy gólt, a Benevento nem tudott a kapuba találni még decemberben.

És ezzel el is érkeztünk a tipphez. Davide Nicola még veretlen a Torino kispadján, noha a döntetlenek dominálnak. Nem tudom, legyőzik-e a Sassuolot is, de ez nekem most nem is fontos. Az viszont igen, hogy legalább egyszer kapuba találjanak, ahogy Caputoék is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső