Törökország – Hollandia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 22.
Törökország
Teljesítmény:
V N D D D
  • Atatürk Olimpiai Stadion
  • Március 24. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Hollandia
Teljesítmény:
N N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vessük bele magunkat a világbajnoki selejtezők özönébe. Csak szerdán 12 selejtező meccset játszanak az európai kontinensen, meg lesz itt nekünk hazai U21-es EB is, szóval attól, hogy a bajnokságok kis szünetet tartanak nekünk még lesz miért, kikért szurkolnunk. Bizony, hamarosan a magyar tipp is érkezik. De nem ma, majd csak holnap. Kezdjünk egy slágermeccsel, ami talán a legizgalmasabbnak ígérkezik a szerdai napon, Törökország – Hollandia meccset rendeznek ugyanis.

A két csapat a legnagyobb esélyese a G jelű csoportnak, mellettük még Montenegro, Norvégia, Lettország és Gibraltár szerepel itt. Még a norvégokra oda kell figyelni, az ő fiatalítási folyamataik a vége felé közelednek.

Törökország a mieinkkel egy csoportban volt a Nemzetek Ligája B divíziójában, de szégyenszemre nem ott folytatják majd a következőt, 6 pontot szereztek, amivel kiestek és már csak a „harmadosztályban” folytathatják.

A hollandok pedig az A divízióban maradtak, második helyen végeztek Lengyelország és Bosznia-Hercegovina előtt.

Az Európa Bajnokságon mindketten ott lesznek, de ezek a sorozatok még odébb vannak.

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Törökország

Szóval, C divízió a Nemzetek Ligájában. A török nemzeti tizenegynek lett volna esélye a bent maradás kiharcolására, ám az utolsó mérkőzésükön épp a magyarokkal játszottak, akik meg a feljutásért küzdöttek. És bár a török csapat gyengén kezdett, a későbbiekben sikerült összeszedni magukat, nem hittem volna, hogy végül kiesnek. Marco Rossi együttese viszont Sigér Dávid és Varga Kevin góljaival nyert, és Dugovics Tituszként rántottuk le a vár széléről a törököket. Csak most Dugovics nem esett le…

A keretben nincs túlságosan nagy meglepetés. Két újoncot avathat Senol Gunes szövetségi kapitány, behívta ugyanis a Galatasaray középpályását, Taylan Antalyalit, valamint a Göztepe szélsőjé, Halil Akbunart.

Természetesen mindkét játékos nagyon hálás, és nagyon örül a behívónak, és igazából mindketten megérdemelték. Antalyali 31 mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban – ezeken egy gólt rúgott -, míg Akbunar kilenc gólnál és tíz gólpassznál jár.

A keretbevan Burak Yilmaz, aki hosszú sérülése után térhetett vissza, és természetesen ott van Hakan Calhanoglu, Cenk Tosun, Caglar Söyüncü, Merih Demiral, Kaan Ayhan vagy épp Yusuf Yazici, tehát az összes nagyobb sztárja a török nemzeti tizenegynek.

Előző 5 meccs eredménye
2015.09.06.EB Selejtező 2016
törökország
3:0
hollandia
EB Selejtező 2016
2015.03.28.EB Selejtező 2016
hollandia
1:1
törökország
EB Selejtező 2016
2013.10.15.VB Selejtező 2014
törökország
0:2
hollandia
VB Selejtező 2014
2012.09.07.VB Selejtező 2014
hollandia
2:0
törökország
VB Selejtező 2014
2010.11.17.Barátságos Mérkőzés
hollandia
1:0
törökország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hollandia

Ronald Koeman távozását követően volt némi feszkó és némi szétesés a csapat háza táján, de úgy gondolják, megtalálták az ideális kapitányt a szövetség illetékesei. Frank de Boer játékosként is fantasztikus volt, edzőként viszont leginkább az Ajaxból ismerhetjük, ahol hat szezont töltött el. Azóta volt az Inter és a Crystal Palace edzője is, maradandót nem igazán alkotott sehol. A bemutatkozás nem sikerült jól, Mexikó válogatottja ellen 1-0-s vereséget szenvedtek, igaz, ez csak egy barátságos találkozó volt. Ami a tétmeccseket illeti, Frank de Boer még veretlennek mondhatja el magát, a csapat utolsó két mérkőzését egyaránt nyerte a Nemzetek Ligájában.

A holland keretből nekem egyvalaki nagyon, de nagyon hiányzik. Róla azonban kicsit később. Érdekesség, hogy még az angol másodosztályból is kapott behívót valaki, konkrétan Tim Krul, aki valószínűleg Maarten Stekelenburg és Jasper Cilessen mögött harmadikszámú kapusként segíti majd az együttest.

A nagy sztárok itt vannak, Donny van de Beek, aki nem tudom, mekkora pluszt jelent, hiszen egyrészt most épült fel a sérüléséből, másrészt alig játszik a Manchesterben. A csapat magját az Ajax játékosai adják, Davy Klaassen, Ryan Babel, Daley Blind, Ryan Gravenberch, Stekelenburg…

Valamint minden bizonnyal pályára lép majd Steven Bergwijn (Tottenham) és Luuk de Jong (Sevilla) is.

És akkor jöjjön, akit én nagyon hiányolok. Ő nem más, mint Wout Weghorst, akire csak a Jóisten tudja, miért nem számított Frank de Boer. A Wolfsburgot egész szezonban a hátán cipeli, 22 gólt szerzett eddig a Bundesligában, a német kupában és az Európa Ligában. Számomra ez egy érthetetlen döntés.

Akinek esetleg még szemet szúrhat a hiánya az Stefan de Vrij, akinek koronavírus-tesztje pozitív lett, illetve Nathan Aké, aki nemrég épült fel egy hosszabb sérülésből.

Összefoglalás

Mindkét csapatban megvannak azok a játékosok, akik megteremthetik a különbséget. Főleg a hollandoknál, elég csak Memphis Depayra, Marten De Roonra, Gini Wijnaldumra vagy Luuk de Jongra gondolni.

És ha csak abból indulunk ki, hogy az Oranje élén – tétmeccsen – még veretlen de Boer, az még egy lökést ad a vendég győzelem felé.

Minden bizonnyal kötelezően elvárják tőlük, hogy ezt a csoportot nyerjék meg. És talán majd ez az elvárás így lesz teher…

Nem tudom, nem hinném, bombaerős kerete van a hollandoknak, bár – és ebből nem tudok kitérni – Wout Weghorst hiánya egyenesen fájó.

Legutóbb hat éve, 2015-ben mérkőztek meg egymással, akkor a törökök 3-0-ra nyertek.

Nehéz az első forduló előtt, és még nehezebb, ha válogatott meccsekről van szó. Csak a két csapat erejéből tudok most kiindulni. Véleményem szerint erősebbek a hollandok, de azért Törökországba nem nagyon járnak nyerni a csapatok. Egyik tippem ezért egy döntetlen volna, a másik pedig – látva, hogy korábban milyen meccseket játszottak – 2,5 feletti gólszám.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső