Tottenham – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 02.
Tottenham
Teljesítmény:
V V N N D
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Február 04. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csütörtökön lép pályára ismét a Tottenham együttese, ahogy a múlt héten, most is rangadót játszanak, a múltkor a Liverpool, most pedig a Chelsea látogat a White Hart Lane-re. Túlzás lenne azt állítani, hogy a Spurs formában van, a Pool ellen hiába szereztek már korán gólt, Szon találatát végül a játékvezető nem adta meg. És a létező összes hibát elkövették a Tottenham védői és kapusa, amit egy Liverpool kaliberű csapat könyörtelenül ki is használ. A vége 3-1 lett, és elveszítették Harry Kane-t, tehát duplán rosszul jártak az észak-londoniak.

Jött a Brighton elleni meccs, ami után a Spurs Facebook oldala nemes egyszerűséggel annyit írt: A szezon legrosszabb produkciója. José Mourinho együttese ismét vereséget szenvedett, a kiesés elől menekülő Potter-legénység 1-0-ra tudott nyerni.

Ellenfelük pedig az edzőváltáson átesett kékek lesznek, Thomas Tuchel első meccsén nem sikerült nyerni, de a másodikat már behúzták.

Ami a Leicesternek Vardy, az a Tottenhamnek Kane? Le lehet ezt így egyszerűsíteni?

Kezdjünk neki a Tottenham – Chelsea meccsnek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Tottenham

Szóval, a Spurs drukkerek szerint ez volt az eddigi leggyengébb teljesítménye. Nem láttam mindegyik Spurs meccset idén, de ha valakinek lehet hinni ebből a szempontból, azok a Tottenham drukkerei.

Rögtön a meccs elején vezetést szerezhettek volna a hazaiak, Pascal Gross lövése a jobboldali kapufán csattant. De, ami késik, az nem múlik – szokták volt mondani -, és a 17. perc meghozta a vezetést a Brighton számára. Gross ezúttal nem lőtt, hanem passzolt, pontosan Leandro Trossard elé, aki közelről kilőtte a bal alsót.

A Tottenham az első félidőben csak egy Steven Bergwijn lövést tudott felmutatni, az sem volt túl veszélyes. Egyébként Kane távollétében a holland játszott befejező csatárt, mögötte Szon és Gareth Bale játszott. Az eredményt mindannyian ismerjük.

Egyetlen tényleg komoly lehetőséget hagytak ki a vendégek, Vinicius háttal vett át egy labdát a tizenhatoson belül, majd fordulásból tüzelt, az épp a Spurs ellen – novemberben – bemutatkozó Sánchez még ki tudta piszkálni a brazil próbálkozását.

Az utolsó helyzetből a Brighton lezárhatta volna a meccset, Connolly kapott parádés passzt, és nem volt a kapujában Hugo Lloris, csak Toby Alderweireld. A belga védő becsúszva mentett, majd vehemens mozdulatokkal a játékvezető felé indult, vérző száját mutogatva.

Belefért a hiba az ír részéről, a Brighton nyert, és így egy picikét távolabb kerültek a kiesést jelentő 18. helytől.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.29.Premier League
chelsea
0:0
tottenham
Premier League
2020.09.29.Angol Ligakupa
tottenham
5:4
chelsea
Angol Ligakupa
2020.02.22.Premier League
chelsea
2:1
tottenham
Premier League
2019.12.22.Premier League
tottenham
0:2
chelsea
Premier League
2019.02.27.Premier League
chelsea
2:0
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Burnley

A Burnley idén okozott már kellemetlen perceket a nagyoknak, nagyobbaknak, de a londoni kékeken nem tudtak kifogni. Első meccsén Tuchel 0-0-s döntetlent ért el a sérülések által megtizedelt Wolves ellen, a bemutatkozás tehát nem úgy jött össze, ahogy azt a német eltervezte.

Most viszont nyerni tudtak, első Stamford Bridge-en lejátszott találkozóján. A játék meggyőző volt, a hazaiak végig támadásban voltak, összesen 19-szer próbálkoztak meg a gólszerzéssel, ebből végül kettő kötött ki a hálóban. Két spanyol, két szélsővédő találata hozta meg a sikert, mindkét félidőre jutott egy-egy gól.

Az elsőben César Azpilicueta Tammy Abraham ütempasszát bombázta be a kapuba, míg a második játékrészben Mason Mount beívelését a Frank Lampardnál kegyvesztetté vált, de Tuchelnél új esélyt kapó Marcos Alonso vette mellre – háttal a kapunak -, térddel felpörgette, és iszonyatos erővel a léc alá lőtt.

Elképesztő fölényben játszott a Chelsea, a 2-0-s eredmény a Burnley számára volt hízelgő, akik 90 (plusz pár) perc alatt csak egyetlen egyszer lőttek Edouard Mendy portája felé. Akkor is célt tévesztettek. A labdabirtoklás megint elképesztő volt, szinte felbillent a pálya, így Sean Dyche együttese ezúttal nem tudott meglepetést okozni. Vagyis tudott, csak épp negatív értelemben…

Összefoglalás

Ha mindkét fél az utolsó meccsen mutatott játékával rukkol elő, akkor ez egy annyira tükörsima vendéggyőzelem lesz, hogy nem igaz. De azért kétlem, hogy ez így lesz, gödörben a Spurs, de José Mourinho nem arról híres, hogy belenyugszik a gyenge játékba.

A Special One meg van áldva a sérülésekkel, számos fontos játékosa fog hiányozni. Harry Kane, róla már esett szó, Sergio Reguilón, Giovani Lo Celso és lehet, hogy Tanguy Ndombele is. Felforgatott csapattal lesz kénytelen csatába küldeni fiait, és a Chelsea-nél egyetlen egy sérült vagy eltiltott nincs…

Ez persze a kékek malmára hajtja a vizet, egy meggyengült, és két vereséget begyűjtő Spurs az ellenfél, minden esélyük megvan a győzelemre.

A White Hart Lane-en egyébként sem áll rosszul Wernerék szénája, bár szeptemberben a ligakupában pont itt búcsúztak, a Spurs hosszabbítás után tizenegyespárbajban múlta felül az akkori Lampard legénységet.

Rengeteg opciója van Tuchelnek, szinte minden posztra van két hasonló képességű embere, a bőség zavarával küzd a frissen kinevezett menedzser. Beszélnek arról, hogy Abraham helyére Giroud kerül, N’Golo Kanté is felépült, de a Kovacic – Jorginho páros remekül működik, ott van még Ben Chilwell, akit hatalmas összegért szerződtettek, de Marcos Alonso második esélyével kispadra szorulhat… Szóval, fel van adva a lecke nem csak az edzőnek, de a játékosoknak is.

Nem annyira szeretek idegenbeli csapatra fogadni, valahogy ódzkodom tőle, de most egész egyszerűen nincs más választásom. Fent mindent összefoglaltam, hogy miért jutottam erre a döntésre. Nyerni kell a Chelsea-nek, nincs mese…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső