Tottenham – Crystal Palace: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 05.
Tottenham
Teljesítmény:
N N N V N
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Március 07. 20:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Crystal Palace
Teljesítmény:
D D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Épp az előző cikkemben említettem, hogy a Tottenham szurkolói mennyire nincsenek megelégedve a csapattal. Ez persze nem reprezentatív, lehetséges, hogy egy olyan komment-áradatot csíptem el, ahol inkább a negatív hangok voltak túlsúlyban. És ez nem is annyira meglepő, az internet már csak ilyen. Sokkal több az, aki kritizál, míg az elégedettek inkább csendben maradnak. Ez abszolút érvényes mindenre, ami a neten található.

Kicsit elkanyarodtam, térjünk vissza a mostani alanyainkhoz, vasárnap este Tottenham – Crystal Palace meccset rendeznek a Premier League 27. fordulójában. A Spurs most nyolcadik, de nagyon közel vannak az európai kupaindulást érő helyek, nem elérhetetlen vágy ez a Special One részéről.

A Crystal Palace a múlt héten jól állta a sarat a Manchester United ellen, a jutalmuk pedig egy pont lett, ami nagyon értékes lehet Roy Hodgsonék számára. Ha hozzátesszük, hogy a fél csapat – köztük a csapat legjobbja – sérült, úgy még értékesebb.

Idegenben nem brillíroznak a Palace játékosai, így eléggé adja magát, mi lesz a meccs kimenetele…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fulham – Tottenham

Idézzük fel még egyszer ennek a meccsnek a történéseit, hátha az előző cikk nem érdekel valakit, míg ez igen. Mindkét együttes számára égetően fontos volt a három pont megszerzése, és bár a Tottenham az elmúlt meccsein csak úgy rúgta a gólokat, most egyik játékosuk sem talált kapuba. Mégis sikerült 1-0-val lehozni a meccset. Hogyan sikerült? Hát, egy öngóllal, amit Abdul-Nasir Adarabioyo szerzett, miután szerencsétlenül belebotlott Szon Hung-min átadásába. Alphonse Areolát is meglepte a lövés, tehetetlen volt a PSG kapusa.

A gólt követően Szonnak még volt egy gyengén sikerült fejese, ami mellé ment, aztán a Fulham magára talált. Mario Lemina kihagyta az óriási ziccerét (10 méterről bombázta ki a labdát a stadionból), aztán a félidőre pihenni vonultak a játékosok.

A szünet után is aktív volt a hazai csapat, és még az egyenlítő gólt is megszerezték Josh Maja révén, de a bíró a VAR jelzésére elvette a gólt. Mint kiderült azért, mert Lemina kezére rárúgták a labdát, és hiába volt leszorítva a gaboni keze, közvetlenül a teste mellett, ez már főbenjáró bűn volt a játékvezetői stáb szerint. Itt is halkan megkérdezem: Pontosan mi a helyes eljárás egy kezezést tekintve? Annyira szürreális, hogy nincs elmondva normálisan, hogy mi az, mi nem… Így meg csak jönnek a felháborítóbbnál felháborítóbb döntések. Teljesen mindegy, melyik oldalról…

Mindenesetre, a Spurs sikerrel behúzta újabb bajnokiját, és egy pontos lemaradásban vannak a Liverpoollal szemben, vasárnap meg is előzhetik őket…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.13.Premier League
crystal palace
1:1
tottenham
Premier League
2020.07.26.Premier League
crystal palace
1:1
tottenham
Premier League
2019.09.14.Premier League
tottenham
4:0
crystal palace
Premier League
2019.04.03.Premier League
tottenham
2:0
crystal palace
Premier League
2019.01.27.FA Kupa
crystal palace
2:0
tottenham
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crystal Palace – Manchester United

Ez volt a MU harmadik meccse, ahol nem rúgtak gólt. Kezdték a Real Sociedad elleni visszavágóval, ott mondjuk nem is hajtották agyon magukat, hiszen az első meccset 4-0-ra hozták baszkföldön. Aztán jött a Chelsea elleni meccs. Ott megint fel lehet hozni, hogy egy egyértelmű tizenegyest vettek el a vörös ördögöktől. Itt viszont nem szól semmi a mentségükre. Az ezer sebből vérző CP otthonában maradtak gólképtelenek, pedig a helyzeteik megvoltak.

Elsősorban Marcus Rashford lövésére gondolok, ami centikkel kerülte el a kapu jobb alsó sarkát, de megemlíthetném Nemanja Matic bombáját is, ami bár megpattant, Guaita valahogy mégis kiszedte. Hatalmas hárítás volt a 36 esztendős kapustól, aki elég jól pótolja a válogatott szünetben megsérült Hennessey-t.

A Palace legközelebb a gólhoz Andros Townsend kapáslövésekor járt, de a David De Geát helyettesítő Dean Hendersonnak nem kellett közbeavatkoznia.

A lefújáskor a két mester, Ole Gunnar Solskjaer és Roy Hodgson arcára minden rá volt írva, a Crystal Palace-nak ez az egy pont sokkal értékesebb, mint a Manchester Unitednek.

Összefoglalás

Míg a Spursnél lassan mindenki felépül (Giovani Lo Celso maradt az egyetlen maródi), addig a Crystal Palace továbbra is szenved a sérülések miatt. A legnagyobb probléma továbbra is Wilfried Zaha kiesése, de most legalább az esély már megvan arra, hogy a PSG és a Milan által is csábított csatár – ha csak csereként is, de – pályára lépjen.

Akik viszont tuti nem szerepelhetnek: Mamadou Sakho, James McCarthy, James Tomkins, Nathan Ferguson, James McArthur és Wayne Hennessey. Nathaniel Clyne és Tyrick Mitchell ugyanúgy kérdéses, mint Zaha.

Az őszi meccsükkel folytatnám, amit a Selhurst Parkban játszottak: A végeredmény 1-1 lett, Harry Kane góljára Jeffrey Schlupp válaszolt.

A legutóbbi öt, a White Hart Lane-en lejátszott meccset egytől egyig a Tottenham nyerte meg, csak a 2016/2017-es FA Kupában tudta megviccelni a Palace a Spurst itt.

Úgy tűnik, Gareth Bale is kezd formába lendülni, az elmúlt időszakban lövi a gólokat, osztja a gólpasszokat és nem is sérül meg (ne gondoljatok gonosznak, de sokszor tényleg olyan érzése van az embernek, mintha porcelánból lenne a walesi). José Mourinho persze Madridot hibáztatja, hogy eddig ilyen gyenge volt Bale, és persze az ő érdeme, hogy most már formában van.

Nem húzom tovább az időt, egyértelműen a hazaiak sikerét várom, a tartalékos Crystal Palace nem lehet ellenfél a teljes pompájában levő Tottenhamnek. Vagyis, remélem, hogy nem lesz…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső