Tottenham – Crystal Palace: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 23.
Tottenham
Teljesítmény:
N D V N N
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • December 26. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Crystal Palace
Teljesítmény:
D N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Második meccsünk egy londoni rangadó, a White Hart Lane-en rendezik meg a Tottenham – Crystal Palace mérkőzést vasárnap délután. Mindkét csapatnak maradtak el mérkőzései a koronavírus miatt, a Tottenham volt az első fecske úgymond. A Rennes elleni Ekl mérkőzést követően nem tudtak kiállni a Brighton, valamint a Leicester ellen sem, a Liverpool ellen tértek vissza Antonio Conte fiai.

A Crystal Palace a Watford ellen nem tudott pályára lépni, hiszen a darazsaknál eléggé elszabadult a vírus. Viszont a Selhurst Parkot eddig elkerülte, egy stábtagról tudni, hogy elkapta a vírust, de a játékosokat ezt követően tesztelték, és egytől-egyig negatív eredményt kaptak.

Még annyit megjegyeznék, mielőtt nekivágunk, hogy a Spurs tegnap a Ligakupában a legjobb négy közé került, miután egy másik fővárosi csapatot, a West Hamet búcsúztatták, 2-1-re nyertek Kane-ék.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Liverpool: 2-2

G.: Kane, Szon ill. Jota, Robertson

Elképesztő mérkőzéssel tért vissza a Tottenham, a bajnokaspiráns Liverpoolt fogadták, és bár végül 2-2-es döntetlent játszottak ellenük – ami remek eredmény a vörösök erejét ismerve -, mégsem lehetnek elégedettek, mert egy sor hatalmasabbnál hatalmasabb ziccert hagytak ki. Simán nyerhettek volna, Antonio Conte megszabadult pár hajszálától a kilencven perc alatt.

A kezdők:

Tottenham:

Lloris – Emerson Royal, Sánchez, Dier, Davies, Sessegnon – Ndombele, Winks, Alli – Kane, Szon

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Konaté, Robertson – Keita, Morton, Milner – Szalah, Jota, Mané

Persze mondhatjuk azt, hogy a Liverpool nem a legjobb összeállításában tudott pályára lépni, hiszen náluk elég sokan kiestek a koronavírus miatt. Így nem léphetett pályára Thiago Alcantara, Fabinho, Virgil van Dijk, no meg ott voltak még a sérültek is…

Az első jó lövést Trent Alexander-Arnold mutatta fel, a jobbhátvéd a meccs kezdete után pár perccel tesztelte Hugo Llorist, aki „átment a vizsgán”, oldalra ütötte a labdát.

Utána jött a Spurs, és Emerson Royal elfutása után Harry Kane került helyzetbe. A csatár az ötös sarkán kapott labdát, háttal volt a kapunak, de meg tudott fordulni, lövésébe végül Konaté vetődött bele.

Ennek a párharcnak kicsivel később volt egy második felvonása, Tanguy Ndombele passzával ismét Harry Kane került a tizenhatoson belülre, ezúttal pedig Konaté későn ért oda, így nem tudta blokkolni a lövést. Alisson Becker pedig nem tudott hárítani, a labda a jobb alsóban kötött ki.

Nem sokkal később Kane egy gólpasszt is majdnem kiosztott, maradjunk annyiban, hogy nem rajta múlt. Ugyanis könnyedén átjátszva a liverpooli védelmet elszaladt a jobbszélen, önzetlenül keresztbe ívelt, ahol Szon Hung-min érkezett, ám nem találta el jól a labdát, a helyzetből nem lett semmi. Vagyis lett, kirúgás.

A dél-koreai játékosnak nem ez volt az egyetlen lehetősége a játékrészben, egy kiugratást követően csak Alisson Beckert kellett volna legyőznie, ám a csel a brazil kapussal szemben nem sikerült, Alisson lelopta a lábáról a labdát.

Maradtak támadásban a hazaiak, Dele Alli egy jó lövést engedett el a félidő közepén, Alisson ujjhegyéről került végül szögletre a játékszer. Ha nincs a brazil, akkor már kettővel mentek volna a fehérmezesek…

De nem mentek, és a rengeteg kihagyott lehetőség megbosszulta magát, ahogy az a futball nagykönyvében meg is van írva. A Liverpool a 35. percben Andy Robertson elfutását követően tökéletesen ívelt Diogo Jota fejére, a portugál pedig a kővé dermedt Lloris mellett a hálóba fejelt.

Az utolsó jelenet a Liverpoolhoz kötődik, ismét Trent Alexander-Arnold próbálkozott, de Lloris ezúttal is megállította a védőt.

A második félidőben semmit sem változott a játék képe, maximum annyiban, hogy a Pool is bátrabban vonult előre a kapu elé, de a Spurs helyzetei ugyanúgy megvoltak. És ugyanúgy kimaradtak. Dele Alli önzetlensége majdnem gólt eredményezett, egy hosszú indítással lépett ki a középpályás, szemtől szemben Alissonnal inkább Kane-t választotta lövés helyett, de a labda rövid volt, így végül a kapus védeni tudott.

Aztán pár kisebb lehetőség után jött az újabb pofon, ezúttal a Liverpool két szélső védője hozott össze egy gólt. Trent Alexander-Arnold beadását Andy Robertson közelről bólintotta az üres kapuba, 1-2.

Az öröm aztán nem tartott sokáig, mert Alisson bakizott. Az egész mérkőzésen remekül védő hálóőr pár perccel a Pool vezető gólja után egy hosszú indítást nem tudott eltakarítani, becsúszva rúgott lyukat, így Szon Hung-min könnyedén ki tudott egyenlíteni, 2-2.

A találkozó utolsó érdekessége a vörösök hősének, Andy Robertsonnak a kiállítása, aki valamilyen őrült okból kifolyólag akkorát rúgott Emerson Royal lábára, hogy még talán nekem is fájt. A játékvezető a tettet piros lappal honorálta.

Több gól nem esett, remek mérkőzésen meg kellett osztozniuk a csapatoknak a pontokon.

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.11.Premier League
crystal palace
3:0
tottenham
Premier League
2021.03.07.Premier League
tottenham
4:1
crystal palace
Premier League
2020.12.13.Premier League
crystal palace
1:1
tottenham
Premier League
2020.07.26.Premier League
crystal palace
1:1
tottenham
Premier League
2019.09.14.Premier League
tottenham
4:0
crystal palace
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crystal Palace – Southampton: 2-2

G.: Zaha, Ayew ill. Ward-Prowse, Broja

Hazai győzelmet reméltünk, hiszen Ralph Hasenhüttl csapata gyengécske teljesítményt mutat. Viszont a Crystal Palace viszonylag jól muzsikál, de be kellett látnom, hogy a londoniak is elég kiszámíthatatlanok. A két együttes egy remek mérkőzésen osztozott meg a pontokon, amely végeredményben a Southamptonnak jött jobban. Bár nyeretlenségük tovább tart, a Selhurst Parkban nem rossz az iksz…

A kezdők:

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Tomkins, Guehi, Mitchell – Gallagher, Hughes, Kouyaté – Ayew, Edouard, Zaha

Southampton:

Caballero – Livramento, Lyanco, Salisu, Walker-Peters – Smallbone, Ward-Prowse, Romeu, Redmond – Tella, Broja

Kényelmesen dőltünk hátra a fotelban két perc elteltével, mert a Crystal Palace azonnal beköszönt Caballero kapujába. Mi meg ugyebár a hazai győzelmet fogadtuk meg.

Szóval, a második percben a középpálya közepén szerzett labdát a Palace, Hughes volt kellően határozott, és egy becsúszással megszabadította Romeut a labdától. Ami aztán Wilfried Zaha elé került, aki betört a tizenhatoson belülre, és egy cselt követően a jobb alsóba húzta vissza a lövését, 1-0.

Maradtak támadásban a hazaiak, Zaha majdnem egy assziszttal is gazdagabb lett, de centerezését a középen érkező Odsonne Edouard rosszul találta el. Mentségére szóljon, hogy a sarkában ott lihegett egy Soton védő, ez zavarhatta meg a Celtictől érkező franciát.

Peregtek a percek, a Southampton is elkezdett veszélyesebben futballozni, volt is egy-két kapura lövésük, de semmi olyan, amit Guaita ne tudott volna hárítani.

Aztán eljött a 32. perc, és ismét elsült James Ward-Prowse lába. A válogatott középpályásnak remek rúgótechnikája van, talán ő a PL legjobb szabadrúgáslövője. És ezt most is bebizonyította, amikor jó 22-23 méterről a jobb felsőbe csavart. Csodálatos gól volt.

Az egyenlítéstől felbátorodva négy perccel később a vezetést is megszerezték a szentek, Armando Broja köszönt be, Kyle Walker-Peters passza után az albán 18 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot, 1-2.

A második félidő kiegyenlített játékot, de több hazai helyzetet hozott. Alaposan megdolgoztatták a McCarthy helyett kapuban álló veterán portást, Willy Caballerot, aki jó néhány bravúrt mutatott be.

Jordan Ayew azonban a 63. percben bevette a kapuját, a támadó egy eltört lövést szedett össze az ötös, és az alapvonal sarkán, majd ebből a szögből is sikeresen kapuba lőtt.

A hátralévő fél órában gól, nagyobb helyzet már nem született, maradt a 2-2-es eredmény.

Összefoglalás

Elviekben a Tottenham már kilábalt a covidból, Bryan Gil az egyetlen, aki megbetegedett, és még nem épült fel. Mellette Cristian Romero és Ryan Sessegnon sérültek, a balhátvéd a Pool elleni mérkőzésen sérült meg, Sergio Reguilón kerülhet majd vissza a kezdőbe.

Az biztosnak tűnik, hogy Conte dobja az ötvédős rendszert a Palace ellen, és visszaállnak a 4-2-3-1-re.

A Palace-nál Nathan Ferguson és James McArthur játékára nem számíthat majd valószínűleg Patrick Vieira. Joakim Andersen felépült, a Southampton ellen csereként pályára is lépett, nem kizárt, hogy a White Hart Lane-en a kezdőbe kerül.

Illetve egy Odsonne Edouard – Christian Benteke cserét tudnánk még elképzelni, a franciának nem nagyon megy a játék mostanság. Conte nagyjából rendbe rakta a Spurst, innentől szerintem egy egységesebb, jobb csapatot láthatunk majd a tavasszal. Hazai pályán egyébként elég meggyőzőek, kilenc meccsükből csak kettőt buktak el, egyszer ikszeltek, illetve hat alkalommal nyertek.

A Palace idegenbeli teljesítménye gyenge, nagyon gyenge: Nyolc meccs után a mérleg 1-3-4, nyakon öntve 15 kapott góllal…

A White Hart Lane-en amúgy sem termett sok babér számukra, a Tottenham az utolsó öt meccset zsinórban behúzta, utoljára (és azelőtt is) négyet vágtak a CP-nek.

Szerintünk jön a hatodik siker. Bár nem rossz csapat Patrick Vieira együttese, azért ez a Tottenham – ha úgy tud játszani, mint a Liverpool ellen – sokkal erősebb és jobb minőségű. Így nem meglepetés, hogy mi is hazai sikert várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső