Tottenham – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 09.
Tottenham
Teljesítmény:
N N N N V
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Március 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dinamo Zagreb
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön a mai nap utolsó meccse, amit szintén az Európa Ligából hoztam, ez pedig a Tottenham – Dinamo Zagreb mérkőzés lesz. José Mourinho együttese ismét elkapta a fonalat, ez pedig nagyban köszönhető Gareth Bale rendkívüli formájának. A Madridban csak szenvedő szélső nyáron érkezett korábbi klubjához, és bár a kezdet nehéz volt, most ismét magára talált a golfzseni. Kiegészítve Szonnal és Harry Kane-nel, igazán ütőképesek elől, ezt pedig hétről hétre bizonyítják.

A Dinamo Zagreb ittléte nem mondható meglepetésnek, de az már igen, ha innen sikerülne továbbjutniuk. Sokkal erősebb csapat a Spurs, ezt pedig saját bőrükön tapasztalhatják meg majd a horvátok.

Lehet, hogy egy picikét érződik, hogy szerintem ki fogja nyerni a találkozót… Csak egy ici-picit. De azért nem megyünk fejjel a falnak, nézzük, mire számíthatunk ezen a meccsen!

Mi történt az előző körben?

Újra átvesszük, hogy a két csapat hogyan szuperált az előző körben az Európa Ligában.

Tottenham – Wolfsberger

Könnyed első körön van túl a Spurs, hiszen az osztrák Wolfsbergert sodorta eléjük a szél. A kiscsapat részéről óriási szó volt, hogy egy olyan csoportból tudtak továbbjutni, amiben még rajtuk kívül a mostani ellenfél, a Dinamo Zagreb, valamint a Feyenoord és a CSZKA Moszkva volt jelen.

A csoport második helyével bőven elérték a kitűzött célt, de hát evés közben jön meg az étvágy. Csak van, amikor a falat megfekszi a gyomrunkat. A Tottenham pedig túl nagy falatnak bizonyult.

Már a Budapesten rendezett első mérkőzésen elrendezték a továbbjutás kérdését Szonék, 4-1-re nyerték a meccset. Alig több mint fél óra kellett ahhoz, hogy hármat vágjanak, Szon kezdte meg a gólgyártást, majd következett Gareth Bale, a 34. percben pedig Lucas Moura talált be a kapuba.

A második félidőben ugyan szépíteni tudtak az osztrákok Liendl büntetője révén, de a hosszabbításban még Carlos Vinicius is betalált, kialakítva a végeredményt.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a visszavágó csak formaság volt, de Mourinhoék ezt sem vették félvállról. Ezt a csatát még simábban nyerték. Dele Alli góljával a 11. percben már náluk volt az előny, amit aztán a második félidőben ismét három góllal toldottak meg. Carlos Vinicius duplázott, valamint eredményes volt még Gareth Bale is.

Mivel a Wolfsbergernek ezúttal nem volt válasza, összesítésben 8-1-gyel ment tovább a Spurs.

Előző meccs eredménye
2008.11.06.UEFA Kupa
tottenham
4:0
dinamo zagreb
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Zagreb – Krasznodar

A horvátok első helyen végeztek a csoportjukban, és egy olyan ellenféllel kerültek szembe, aki a Bajnokok Ligájában töltötte az őszt. A Krasznodar a Rennes csapatát előzte meg, de a teljesítményük finoman fogalmazva is gyengécske volt. Nem csoda, a kvartett másik két tagja a Chelsea és a Sevilla voltak…

Ez a továbbjutás valószínűleg az első meccsen ment el, és nem hiszek abban, hogy egyetlen ember okolható egy rossz eredményért, vagy egy kiesésért, de az oroszok kapusa az első találkozó mindhárom góljában benne volt. Ja, a végeredmény 3-2 lett a Zagreb javára egy felettébb szórakoztató meccsen.

Gorodov kapus elsőként késve indult ki a kapujából, így a gólszerző Petkovic meg tudta előzni, majd egy szögletet nézett el csúnyán és alászaladt a labdának, végül pedig a rövid sarokra kapott gólt, mert nem védte megfelelően a sarkot. A visszavágón már nem is ő állt a kapuban, hanem Agkatszev, de ő sem úszta meg kapott gól nélkül: Az első mérkőzésen két gólpasszig jutó Orsic ezúttal a befejezést vállalta magára.

Ez az egy gól teljesen összetörte az oroszokat, így sima továbbjutás lett a dolog vége.

Összefoglalás

A horvátok remek formában vannak, vezetik a horvát első osztályú bajnokságot az Osijek előtt, minden sorozatot figyelembe véve az utolsó tíz mérkőzésükből kilencet megnyertek, csak a középmezőnyben található Sibeniktől szenvedtek vereséget. Az viszont hatalmas meglepetés volt, hiszen saját pályájukon kaptak ki Petkovicék.

A forma a Tottenhamnél is kielégítő, a West Ham elleni vereség óta négy győzelmet arattak, a játék egyre jobb és jobb, de ahogy mondtam, ehhez nagyban hozzájárul a másodvirágzását élő Gareth Bale.

A Premier League-ben fontos mérkőzést vívnak a londoniak, tehát Mourinhonak arra is fél szemmel ügyelnie kell. Az Arsenal otthonában lépnek pályára, és bár Mikel Artetáék nem remekelnek, azért nem árt figyelni.

Könnyen előfordulhat, hogy emiatt egy-két változtatást eszközöl majd a Special One. Például most már bátrabban nyúl Dele Allihoz, pedig korábban több újság is megírta, hogy a válogatottban is szerepet kapó támadó középpályásnak lefőtt a kávé az észak-londoniaknál. Folytathatja jó sorozatát Carlos Vinicius is, aki a Wolfsberger elleni két meccsen háromszor is hálóba talált. Nem valószínű, hogy Harry Kane kezdeni fog. Ahogy Szon és Bale sem, helyettük Bergwijn és Lamela játéka esélyes.

A horvátoknál viszont szinte semmiféle változás nem várható, a legtöbben úgy gondolják, hogy a Krasznodar elleni tizenegy veheti fel a versenyt a Tottenham ellen is. Az egyetlen sérültjük az iráni Moharrami, de ő már lassan másfél hónapja nem bevethető.

Véleményem szerint ez a kissé tartalékos Tottenham is jobb erőt képvisel, mint a legjobbjaival felálló Dinamo. Nem is tippelhetek másra, mint az angolok győzelmére.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső