Tottenham – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 10.
Tottenham
Teljesítmény:
V N N N D
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Szeptember 13. 17:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Everton
Teljesítmény:
N D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már az első fordulóban lesz egy igazi csemege a futballrajongók számára, ez pedig a Tottenham – Everton mérkőzés lesz. Mindkét vezetőedző a szakma nagy öregje, mindketten edzették a Chelseat és a Real Madridot is és mindketten géniuszok a maguk módján. Carlo Ancelotti már tavaly megmutatta, hogy nem csak nagycsapatok kispadján tud sikeres lenni, egy olyan munka indult el, amelynek már voltak látható eredményei, de az igazi megmérettetés ez a szezon lesz.

José Mourinhot pedig valószínűleg a koronavírus-járvány miatti szünet mentette meg, a leállás előtt sorra jöttek a botrányos eredmények (persze a fél keret sérült volt, úgy meg nehéz), de az újraindulást követően azért sikerült odaérni a 6. helyre, azaz nem maradtak le az Európa Ligáról.

Lássuk, mire mennek egymás ellen!

Tottenham

A Spursnek úgy gondolom, nem kell nagy átalakítás, hogy a tavalyinál sikeresebb szezont hozzon le. Alapvetően megfelelő minőségű játékosok alkotják a csapatot, azonban tény és való, hogy van mit javulni. Ez nem újdonság, mindenhol van hova fejlődni.

De tény, vannak hiányposztok, vagy olyan játékosok, akiknek nincs megfelelő alternatívája, a Special One pedig ezúttal (szerintem) okosan igazolt.

Haladjunk hátulról előre. Paulo Gazzaniga minden bizonnyal távozni fog a csapattól, miután ingyen megszerezték Joe Hartot, az egykori angol válogatott portást. Nem hinném, hogy Hartnak van esélye kiszorítani Hugo Llorrist a csapatból, így Gazzaniga távozása valószínűsíthető. Scott Parker, vagyis a Fulham vezetőedzője ki is nézte őt, de aztán tegnap jött a hír, hogy a tavalyi szezont a Real Madridban szereplő Alphonse Areola aláírt a Fulhamhez, magyarul Gazzaniga leigazolásának az esélye szinte semmi.

A hátvédsort tekintve vannak érkezők és távozók egyaránt. Kyle Walker-Peterst a Southampton igazolta le, míg Jan Vertonghen nyolc hosszú esztendő után mondott búcsút Londonnak, ingyen szerezte meg őt a Benfica.

Egyetlen érkezőről tudok beszámolni, ő pedig Matt Doherty, aki a Wolvesban megmutatta, mennyire érett játékos. Az egész jobbszélt be tudja játszani, remekül követi a támadásokat, ő óriási fogás volt. Hosszú időre megoldódhatnak a jobbhátvéd problémák, Doherty még csak 28 éves.

A középpálya legnagyobb neve már tavaly is itt focizott, Giovani Lo Celso pedig meggyőzte játékával Mourinhot, így nem sajnáltak kifizetni érte több mint 30 millió eurót a Betisnek.

Pierre-Emil Höjbjerg sem kis név, ő a Southamptonból érkezett 16 millióért, a középpálya motorja, aki Ndombele helyét is átveheti a csapatban. Igaz, Ndombele erősebb a védekezésben, de ő szinte csak abban erős, ráadásul a vezetőedzőnek sem a szíve csücske, így az ő távozása is elképzelhető. Az Inter állítólag kész lenne tárgyalni a leigazolásáról, ez pedig mindhárom félnek jó lenne.

Természetesen a Tottenhamnél is felmerült Odsonne Edouard neve, akire szükség is volna, hiszen igazi befejező csatára csak egy van a csapatnak. Igaz, őt úgy hívják, hogy Harry Kane. Ha Edouard nem jön össze, akkor B tervként a Community Shield meccsen tizenegyest rontó Brewster is jelölt. Ő tavaly a Middlesbroughban játszott, egyébként a Liverpool játékosa és vajmi kevés esélye van arra, hogy Szalahék mögött komolyabb szerephez jusson.

A csapat legnagyobb erőssége egyértelműen a középpálya: Dele Alli, Lucas Moura, Ryan Sessegnon, Steven Bergwijn, Erik Lamela, hogy róluk is essen pár szó. Ütőképes csapat lehet idén a Spursből.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.06.Premier League
tottenham
1:0
everton
Premier League
2019.11.03.Premier League
everton
1:1
tottenham
Premier League
2019.05.12.Premier League
tottenham
2:2
everton
Premier League
2018.12.23.Premier League
everton
2:6
tottenham
Premier League
2018.01.13.Premier League
tottenham
4:0
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton

Az ellenfél sem volt rest erősíteni, az egyik legnagyobb halat eddig ők fogták a piacon. Carlo Ancelotti harmadszor is együtt dolgozhat így James Rodriguezzel, aki a Real Madridtól távozott, „potom” 25 millió euró fejében.

Nem volt maradása a kolumbiainak, aki még mindig elképesztően jó játékos, de az utóbbi években nem jött ki a lépés számára. Talán (ahogy André Gomes esetében) a környezetváltozás jót tehet számára.

Az olasz edző egyébként inkább a középpályát erősítette meg, Jamesen kívül a Napoli brazilja, Allan érkezett illetve a Watford csapatából Abdoulaye Doucouré. Mindketten a középpálya közepén érzik legjobban magukat.

Elől szerintem rendben lesznek, Moise Kean, Gylfi Sigurdsson, Richarlison, Calvert-Lewin pofás kis csatársort lehet összehozni belőle. Természetesen azért itt is megvan a napi Edouard adag. Csoda lenne, ha valamelyik PL klub nem akarná leigazolni a franciát.

A hátsó alakzatra viszont véleményem szerint ráférne egy kis plusz. Fikayo Tomorit ki is nézték, valamint Pickfordnak is szeretnének egy vetélytársat, erre Sergio Romerot nézték ki, akinek nem áll jól a szénája a MU-nál.

Összefoglalás

Az első fordulóból én ezt a meccset várom a legjobban és bízom benne, hogy nem kell csalódnom. Az utóbbi két meccs ugyan nem bővelkedett gólókban (1-0 illetve 1-1), de azt megelőzően sokszor csaptak gólzáporos bulikat.

Ebben bízom most is, ugyanis mindkét fél olyan játékosokat szerzett, aki nagyban a támadásokat segítik elő.

Kérdés, hogy Moise Kean végre felnő-e a feladathoz vagy megmarad örök reménységként, hogy James mennyire tud beilleszkedni, a túloldal viszont ránézésre nagyon egyben van.

Ha a meccs kimenetelére kellene tippelnem, akkor a Spurs győzelmét tartanám a legvalószínűbbnek, azonban további jó opciók is vannak itt. Egyrészt, amit fent írtam: 2,5 gólnál több eshet a meccsen, másrészt ott a lehetőség, hogy mindkét gárda betalál. A védelmeken van még mit csiszolni, ezt pedig mi kihasználhatjuk.

A meccset a támadók fogják eldönteni, így én most az Over 2,5-re teszem a pénzem, de szerintem a másik két tippel is lehet majd nyerni. Ez viszont már a ti döntésetek!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső