Tottenham – Fulham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 29.
Tottenham
Teljesítmény:
D N V V D
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • December 30. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Fulham
Teljesítmény:
D D D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hullámvölgyben a Spurs, ez most már kijelenthető, négy forduló eredménytelenségének következménye az lett, hogy a csapat a második helyről visszaesett a hetedik pozícióba. Megijedni nem kell, három pontra az ezüstöt jelentő második hely, annyira sűrű a mezőny eleje, mint a kefir. Elképesztő, hogy mennyire szoros a Premier League is az idén, ez viszont nekünk, semleges szurkolóknak tökéletes, mindig van miért izgulni, és egy forduló is átrajzolhatja a tabellán, méghozzá jelentősen.

Mai első meccsünk a Tottenham – Fulham lesz, ami a fogadóirodák szerint tuti hazai, de a Spurs mostani teljesítményét látva ez egyáltalán nem biztos. Utolsó öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, emellett két döntetlen és két vereség színesíti formájukat.

Az újonc Fulham kevésbé szerepel jól, náluk ez a mérleg a következőképp néz ki: Egy vereség és négy döntetlen. Tegyük hozzá, a négy döntetlent a Liverpool, Brighton, Newcastle és Southampton négyes ellen érték el, tehát a nagycsapatokat is alkalomadtán képesek megszorongatni.

Lássuk, mire számítsunk a találkozón!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fulham – Southampton

Négy stabil kezdőjátékossal nem számolhatott Ralph Hasenhuttl, a Southampton vezetőedzője, Danny Ings, Jannik Vestergaard és Nathan Redmond sérülés miatt, Oriol Romeu pedig eltiltás miatt nem játszhatott.

A Fulhamnél nem volt ilyesfajta problémája Scott Parkernek, az egykori remek középpályásnak, a legjobbjai ott lehettek a pályán.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, az év az egyik legszebb támadását vezetve Franck-André Zambo Anguissa került hatalmas helyzetbe, miután Lookman visszagurította neki lövésre a labdát, de a Spanyolországot is megjárt középpályás óriási lyukat rúgott, pedig ez bizony nagy lehetőség volt.

A másik oldalon James Ward-Prowse szabadrúgása okozott bonyodalmat, a középpályás ebben a szezonban már többször bizonyította, hogy nagyon ért a szabadrúgásokhoz, most centikkel tévedett és a kapufáról jött ki a lövése.

A második félidőben két gól is esett, habár egyiket sem adták végül meg, tegyük hozzá, hogy jogosan. Előbb a Danny Ings helyén játszó Shane Long lőtt kapásból Alphonse Areola kapujába, de lesen állt a passz pillanatában, majd a meccs hajrájában Theo Walcott passzolta be Che Adams beadását, és bár a zászló nem emelkedett, a VAR megállapította, hogy a gólpasszt adó Adams is lesről indult, így ez a találat is visszavonásra került.

A mérkőzés legvégén még Alekszandr Mitrovics lőhetett kapura, nem is volt rossz az a kapáslövés, de azért McCarthynak nem kellett sem védenie, sem izgulnia.

Maradt a 0-0, a Southampton ennek bizonyára nem örül, a Fulham viszont nagyjából elégedett lehet.

Előző 5 meccs eredménye
2019.01.20.Premier League
fulham
1:2
tottenham
Premier League
2018.08.18.Premier League
tottenham
3:1
fulham
Premier League
2017.02.19.FA Kupa
fulham
0:3
tottenham
FA Kupa
2014.04.19.Premier League
tottenham
3:1
fulham
Premier League
2013.12.04.Premier League
fulham
1:2
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves – Tottenham

Legutóbb, a Leicester ellen nagyon gyenge játékot mutatott be José Mourinho csapata, így mindenképp jó lett volna javítani, egyrészt, hogy feledtessék a szurkolóikkal ezt a fiaskót, másrészt azért, hogy újra dobogós helyen álljanak. Ez azonban annak ellenére nem sikerült, hogy Tanguy Ndombele már az első percben vezetést szerzett a Spursnek. A gól egy szöglet után született, miután Ben Davies lekészítését elsütötte Ndombele, Rui Patricio meg nem ért le a lapos, ámde nagyon erős lövésre.

A gólt megelőzően egyébként Szon Hun Ming is gólt rúghatott volna, de a portugál kapus az ő lövését szögletre ütötte. A többit meg már ismerjük…

Az első félidőben a sokszor előrehúzódó Sergio Reguilón veszélyeztetett még, egyszer fejjel (ez elkerülte a kaput), egyszer pedig lábbal (ezt meg Rui Patricio magabiztosan megfogta).

A másik oldalon csak Podence lövését jegyezhettük fel, ez könnyű zsákmány volt Hugo Llorisnak.

A szünet után egyre inkább átadta a területet a Spurs, és megpróbálták őrizni egygólos előnyüket. A Wolves pedig persze támadott, a csatároknak és szélsőknek viszont nem jutott gólból. A farkasok gólját végül nem is a támadó harmad tagjai, hanem egy belső védő szerezte, a 86. percben Pedro Neto szögletére nagyon üresen érkezett a röviden Romain Saiss és a hosszú sarokba csúsztatott.

Újra pontokat veszített a Spurs tehát, de nincs idő keseregni, mert holnap este már jön a következő mérkőzés, ahol muszáj bizonyítani.

Összefoglalás

Simán rámondanám, hogy hazai, ha nem láttam volna mostanában két Spurs-meccset is. A Leicester ellen esélyük sem volt, Szon és Kane is gyengén muzsikáltak, de Brendan Rodgers taktikája is tökéletesen működött, azaz, hogy hamar letámadtak a rókák és a legjobbakat nem hagyták szóhoz jutni.

A Wolves ellen véleményem szerint José Mourinho hibázott, amikor védekezésre késztette csapatát, így talán ebből tanul a Special One. Jól áll ennek a Tottenhamnek, ha dominál, ha támad, de a védekezés…

A Fulham szerintem most is kiegyezne egy döntetlennel, és bizonyára a védekezésre fognak összpontosítani a White Hart Lane-en, majd gyors kontrákból megpróbálják meglepni az ellenfelet.

Nagyon sok múlik azon, hogy a Tottenham legjobbjai (a már többször felemlegetett Kane és Szon) milyen napot fognak ki, mert, ha nekik nem megy, a csapat is szenved.

A hírek szerint Gareth Bale újra megsérült (ez most már tényleg nagyon aggasztó, hogy mi történik ezzel az emberrel), valamint Giovani Lo Celso játékára nem számíthat a mester, de azért aggodalomra semmi ok. Az biztos, hogy Dele Alli kikerült a mester kegyeiből, idén alig jut szóhoz, ha meg játszik, akkor Mou folyton kritizálja.

A másik oldalon nincs új sérülés, előfordulhat, hogy Parker majd szerkezetet vált és az egyik támadót egy védőre cseréli, de lehet, hogy Mitrovics kispadra kerül, és a Lookman – Cavaleiro kettőssel támad majd, kihasználva a két támadó gyorsaságát, ami egy-egy kontránál jól jöhet.

Talán kissé kockázatos lesz a tippem, de a Fulham eredményeit és a Tottenham formáját is figyelembe véve az volna a reális, ha kevés gól születne a találkozón, így ezúttal egy under 2,5 mellett teszem le a voksom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső