Tottenham – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 18.
Tottenham
Teljesítmény:
D N V N V
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • November 21. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
D N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Antonio Conte első bajnoki meccsén csak döntetlent tudott kiharcolni a Spurs. Észak-Londonban nagyon kellene egy győzelem, a szurkolók kezdik elveszíteni a türelmüket, noha az olasz mester garancia a sikerre, a fanatikusok pedig várják már, hogy a változás szele őket is megérintse.

Most itt a remek alkalom, az idei Leeds United ugyanis nem tűnik egy legyőzhetetlen ellenfélnek. Marcelo Bielsa csapata a tabella hátsó harmadában szerénykedik, csak kétszer gyűjtötték be a három pontot a bajnokság kezdete óta. Azonban az elbizakodottságtól óva intenék minden Tottenham drukkert, a Leeds az utóbbi három fordulóban egyszer sem talált legyőzőre. Talán ott most kezdenek a dolgok összeállni.

A Tottenhamtől mindenki többet vár, ez egyértelmű, Nuno Espirito Santo azonban nem tudott az elvárásoknak megfelelően dolgozni, így nem is csoda, hogy az amúgy sem türelméről híres Daniel Levy klubelnök rövid úton megszabadult a portugáltól.

Vajon hasonló sors vár Marcelo Bielsára is? Az Őrült becenéven futó mester a legelismertebb edzők közé tartozik, nem csak Angliában, de az egész világon. Egy rosszabb szereplés nem szabad, hogy elfeledtesse azokat az eredményeket, amiket az argentin korábban elért, így nagyon bízom benne, hogy Bielsa ki tudja húzni a gödörből az övéit.

Londonban lehet erre esélye? Tavaly nem volt, Harry Kane-ék a White Hart Lane-en hármat gurítottak Illan Meslier kapusnak…

A Tottenham – Leeds United az utolsó PL meccsünk a hétvégére, folytassuk ezzel a napot!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – Tottenham: 0-0

Megfogyva bár, de törve nem. Valami ilyesmi járhatott a hazaiak fejében a meccs előtt. A győzelmek nem nagyon akarnak jönni, közben sorra esnek ki a játékosok, így Rafa Beniteznek lassan nehezére fog esni egy rendes kezdőt a pályára küldeni. A Tottenham ellen szerzett egy pont után talán mégis boldogok lehetnek, mert a Spurs gyengélkedése ellenére egy jó csapat, akiket egy fantasztikus edző vezet. Ez most még talán nem látszik, hetek múlva már fog, ez biztos.

A kezdők:

Everton:

Pickford – Coleman, Hodfrey, Keane, Digne – Gordon, Delph, Allan, Gray – Townsend – Richarlison

Tottenham:

Lloris – Romero, Dier, Davies – Emerson Roayl, Höjbjerg, Skipp, Reguilón – Lucas Moura, Szon – Kane

Nagyon kellene egy támadó, aki jeleskedik a gólszerzésben, de az Evertonnál az ilyen játékos most hiánycikk. Richarlison ugyan újra pályán lehet sérülését követően, de egyelőre még nem sikerült formába lendülnie, illetve egyedül kevés. A csapat még bízhat Andros Townsend megmozdulásaiban, benne mindig benne van a váratlan… Most nem volt.

Az első negyvenöt perc alatt egyetlen kaput eltaláló lövése volt a két csapatnak, 22 játékosnak. Az sem egy csatár nevéhez fűződött, hanem egy középső védőéhez. Hazai oldalról Ben Godfrey egy labdaszerzés után tűzte kapura a labdát. A játékos próbálkozása nem volt túl izmos, a labdát könnyedén, vetődve szorította magához Hugo Lloris.

A fordulás után a helyzet nem sokat változott, igazi gólhelyzetet nem láthattunk. Egyet igen, Richarlison kilépése után Lloris vágta fel a brazilt, de mint kiderült, először a labdát ütötte el, és csak utána a babát, így a hazaiak által remélt tizenegyesből nem lett semmi.

Sajnálatos módon sok helyzetet nem tudtunk kiragadni a mérkőzésből, a 90 perc alatt kettő olyan lövés volt, ahol a portásnak közbe kellett avatkoznia. A Spurs lehozta a meccset kaput eltaláló lövés nélkül…

Demarai Gray perdített ezután, akár lehetett volna nagyobb helyzet is, de a Leverkusentől igazolt támadó rosszul találta el a labdát.

A Tottenham egyébként kaput egyszer sem talált, csak kapufát. A félidő hajrájában Giovanni Lo Celso lövése csattant a jobboldali kapufán, valószínűleg – ha kapura megy – Pickford odaért volna, de így nem volt szükség a válogatott portásra.

A meccs utolsó jelenete egy vétlen szabálytalanság, ami piros lapot ért. Az Allant váltó Mason Holgate egy felszabadítás után talppal eltalálta ellenfele vádliját, amiért a játékvezető kiállította őt. Mivel ez már a 92. percben történt, így az emberelőnnyel sok mindent nem tudott kezdeni a Tottenham, maradt a 0-0.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.08.Premier League
leeds
3:1
tottenham
Premier League
2021.01.02.Premier League
tottenham
3:0
leeds
Premier League
2013.01.27.FA Kupa
leeds
2:1
tottenham
FA Kupa
2010.02.03.FA Kupa
leeds
1:3
tottenham
FA Kupa
2010.01.23.FA Kupa
tottenham
2:2
leeds
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Leicester: 1-1

G.: Raphinha ill. Barnes

Sajnos a Leeds idén visszaesett, pedig tavaly mindig nagyon jó volt nézni őket, remek focit játszottak. Idénre ez azért megváltozott, Bielsáék egyelőre szenvednek. A rókák ellen jobb meccset játszottak, akár nyerhettek is volna, a Leicester sem a legjobb napját fogta ki a válogatott szünet előtti utolsó meccsén.

A kezdők:

Leeds United:

Meslier – Dallas, Llorrente, Cooper, Struijk – Phillips, Forshaw – Raphinha, Rodrigo, Harrison – James

Leicester:

Schmeichel – Pereira, Söyüncü, Evans, Castagne – Tielemans, Ndidi, Soumaré – Lookman, Vardy, Barnes

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, Jack Harrison révén övék volt az első helyzet. Harrison már tavaly is a csapatot erősítette, de akkor még csak kölcsönben, idén viszont megvásárolták őt. Próbálta törleszteni az árát, a tizenhatos bal sarkáról eleresztett lövése jó is lett volna, ha a kapuban álló Kasper Schmeichel nem tudott volna védeni. Nem hiába dán válogatott a Leicester portása, gyönyörűen tolta ki a labdát.

Ezt követően a szögletből Kalvin Phillips lehetett volna eredményes, de Schmeichel jól zárta a rövidet, így maradt a 0-0.

Egészen a 26. percig, ekkor Raphinha végezhetett el szabadrúgást. A beívelt labda két hazai játékos előtt is elszállt, senki nem ért bele, ez pedig meglepte a rókák kapusát, a játékszer érintés nélkül hullott a gólvonal mögé.

A válasz azonnal jött a mindaddig vegetáló vendégektől. Nem is akármilyen válasz, Harvey Barnes szédületesen nagy góllal módosított 1-1-re, a tizenhatos sarkáról védhetetlenül tekert a bal felsőbe.

Az első játékrészben még egy kisebb lehetőség volt, egy Leicester játékos rúgott majdnem öngólt, de szerencséjére Kasper Schmeichel ismét észnél volt.

A folytatásban Ademola Lookman szerzett egy lesgólt, a támadó egy lépésről értékesített egy helyzetet, ám a partjelző intésére – a VAR segítségével – nem adták meg a találatot.

Bár mindkét csapat hajtott a győztes gólra, ez nem akart megszületni, maradt az 1-1, amely egy igazságosnak mondható eredmény… Bár lehet, hogy a Leeds szurkolói nem értenenk egyet velem. Sőt, biztosan nem értenek egyet…

Összefoglalás

A középpálya összeállításával lesznek gondjai Antonio Conténak. Oliver Skipp eltiltása után jött még egy csapás, Pierre-Emile Höjbjerg megsérült a válogatott szünet alatt. Bár egyesek szerint tudja vállalni a játékot, erről hivatalos információ, megerősítés vagy épp cáfolás nem jött.

Cristian Romero, Ryan Sessegnon és Bryan Gil szintén nem bevethető kisebb-nagyobb sérülés miatt. Sessegnon egyébként már edzésbe állt, de még nincs játékra kész állapotban.

Marcelo Bielsát szintén komolyabb sérüléshullám sújtja, Robin Koch, Luke Ayling, Patrick Bamford is sérült, Junior Firpo, Jamie Shackleton és Joe Gelhardt felépülőben, de még nem százszázalékosak.

Az Everton elleni meccset „sikerült” kaput eltaláló lövés nélkül zárni, ez legközelebbre már nem lesz elég a szurkolóknak. Igazából, akkor sem volt…

A tavalyi évben mindkétszer az a csapat nyert, amelyik hazai pályán játszott. Az Elland Roadon 3-1 lett a végeredmény, míg a White Hart Lane-en 3-0. Kane, Szon és Moura készen állnak a feladatra, le kell nyűgözni Contét, nem csak nekik, mindenkinek, aki pályára lép.

Mivel nagyjából a legjobb kerettel léphetnek pályára a hazaiak, így valószínűsíthető, hogy az idegenben nem túl acélos Leeds nem lesz nagy falat számukra. Nálunk megy a pénz a hazaiak győzelmére.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső