Tottenham – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 26.
Tottenham
Teljesítmény:
N N D N N
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Január 28. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
V V D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön egy rangadó a Premier League-ből, csütörtökön Londonba látogatnak Roberto Firminoék, és este kilenctől Tottenham – Liverpool meccset rendeznek. A bajnokság két élcsapatáról beszélünk, mindketten álltak már az élen a 2020/2021-es bajnokságban, azonban egy-két váratlan vereségnek köszönhetően lecsúsztak onnan. A Pool jelenleg a negyedik helyen van (hat ponttal lemaradva az éllovas Manchester Unitedtől), míg a Tottenham egy pozícióval hátrébb helyezkedik el, 33 egységgel a nevük mellett.

Érdekes látni, hogy a MU ennyire összeszedte magát, és az is, hogy a City hátulról felkapaszkodva már a második helyen áll. Kakukktojás kicsit a Leicester, de ők már rég kinőtték a kiscsapat jelzőt.

Az idei Premier League szezon sok szempontból különleges, de az egyik legkülönlegesebb az, hogy rendkívül kiélezett az élmezőny. És ez jó. Emlékszem, tavaly már ősszel lehetett tudni, hogy a Liverpool bajnok lesz, és elveszítette a világ egyik legjobb bajnoksága a varázsát…

Most ilyenről nincs szó, minden forduló egy külön ütközet a bajnoki címért, és még egyszer: Ez jó.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sheffield United – Tottenham

A Blades becenévre hallgató hazaiak az ezt megelőző fordulóban szerezték meg az első győzelmüket, egy hosszú és rettenetesen szomorú időszak végére tettek pontot a Newcastle elleni sikernek köszönhetően. Páran úgy érezték – köztük én is -, hogy jöhet a következő meglepetés, hogy van esélyük meglepni a Spurst, de ez hiú ábránd maradt. Ettől függetlenül önmagukhoz képest sokkal jobban játszottak, de a nagyobb rutin, a jobb játékerő végül diadalmaskodott, a Tottenham 3-1-re nyert.

Meglehetősen rosszul kezdtek a hazaiak, teljesen magukra húzták ellenfelüket, és ennek már az ötödik percben meglett a gyümölcse. Szon szögletét a felhúzódó jobbhátvéd, Serge Aurier bólintotta a hálóba.

Ezt követően Szon Hung-min ziccerben a kapufát találta el, és egy időre megszűntek a vendég rohamok. Kijött a szorításból a Sheffield, és bár Hugo Llorist nem igazán dolgoztatták meg, de folyton ott sertepertéltek a kapuja előtt. Burke kétszer próbálkozott kapura lövéssel, mindkét alkalommal a francia világbajnok védett.

A félidő végén aztán megint magára talált a vendégcsapat, Harry Kane távoli lövésével 2-0-ra vezettek.

A fordulás után egy ideig a mezőnyben gyűrték egymást, aztán McGoldrick fejesével visszajött a remény, az 59. percben a támadó tar kobakjáról csusszant be Fleck beadása.

De a remény csak három percig tartott, mert jött Tanguy Ndombele, és kialakította az 1-3-as végeredményt egy parádés – bár nem biztos, hogy tudatos – emeléssel.

Mérföldekkel jobban játszott a Sheffield, mint a meccsei zömében, de a nagyobb tudású Tottenham ellen ez is kevés volt. Az tuti, hogy Kane-ék is könnyebb találkozóra számítottak…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Premier League
liverpool
2:1
tottenham
Premier League
2020.01.11.Premier League
tottenham
0:1
liverpool
Premier League
2019.10.27.Premier League
liverpool
2:1
tottenham
Premier League
2019.06.01.Bajnokok Ligája
tottenham
0:2
liverpool
Bajnokok Ligája
2019.03.31.Premier League
liverpool
2:1
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – Burnley

Mivel Jürgen Klopp tudatában volt annak, hogy a Burnley elleni mérkőzés után három nappal a Manchester United ellen kell megmérkőzni csapatának, így két sztárjának, Mohamed Szalahnak és Roberto Firminonak adott egy kis pihenőt, ők csak a cserepadon foglaltak helyet. Helyettük Divock Origi és Xerdan Shaqiri voltak a kezdőben, de ott volt még Alex Oxlade-Chamberlain is, aki hosszú sérülése óta másodszor kezdett a Poolban.

Nem túl eseménydús első félidőt játszottak a felek, a vendégek csak egy Barnes lövést mutattak, míg a túloldalon Shaqiri távoli bombája jelentett felüdülést. Na meg Divock Origi óriási helyzete: Ben Mee rövid és rossz és pontatlan hazaadási kísérletére csapott le a belga, és már csak Nick Pope-pal kellett megküzdenie a gólért, de a lövése a felsőlécen csattant.

A második félidőben Klopp pályára küldte a pihenő támadókat, de ők sem tudtak gólt szerezni. Mo Szalah lövésénél, ill. Trent Alexander-Arnold helyzeténél is helyén volt Pope, aztán jött a feketeleves. A meccs hajrájában, a 83. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek, miután Alisson elsodort egy vendég játékost. Konkrétan Ashley Barnes került a földre, később ő volt az, aki a büntetőt elvégezte, és be is talált.

A gól után továbbra is fölényben játszottak a hazaiak, de nem sikerült egyenlíteni, így a Burnley meglepetésre mindhárom pontot elhozta az Anfieldről.

Összefoglalás

A 2021-es naptári évben a Liverpool együttesének még nem sikerült bajnoki meccsen győznie, ez pedig egy nagyon durva adat. 2020-at még az élről búcsúztatták, most meg már hat pont a hátrányuk… Ebből így nem lesz címvédés, bár tegyük hozzá, hogy egész szezonban valami különösen abszurd és szürreális sérüléshullám sújtja őket.

Oxlade-Chamberlain és Thiago Alcantara visszatérhetett, de még mindig hosszú a sérültek listája: Virgil van Dijk, Joe Gomez, Diogo Jota és Naby Keita, Jordan Henderson játéka pedig kérdéses.

A Spursnél Giovani Lo Celso biztosan kimarad, míg Matt Doherty, és az idén nem sok vizet zavaró Dele Alli talán játszhat. Utóbbi akkor sem nagyon szokott, amikor egészséges, José Mourinho már egyáltalán nem bízik a támadó középpályásban, hamarosan meg fog tőle válni, ezt szinte biztosra veszem.

Nagyon sok múlik azon (és ez általában így van), hogy Kane-t és Szont mennyire tudják megfogni. A Pool védelme idén a leggyengébb láncszem, ez nem vitás, többször kellett a cserékhez, tartalékokhoz nyúlni, volt, hogy Jordan Hendersonnak kellett középső védőt játszania, Fabinho pedig már lényegében belső védőnek számít, noha eredeti posztja egyel feljebb van.

Ha van esély legyőzni a Liverpoolt, akkor ez az a pillanat. Igen, fel tudják szívni magukat a vörösök, de ez a Tottenham most elég jól szuperál, mintha Mourinho minden kis kirakóst a helyére tett volna. Talán botorság, talán nincs igazam, de most, pillanatnyilag esélyesebbnek látom a londoniakat, mint a címvédőt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső