Tottenham – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 28.
Tottenham
Teljesítmény:
N V V N N
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Október 30. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Manchester United
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Valamit nagyon tudhat Ole Gunnar Solskjaer… A norvég vasárnap este a Manchester United egyik legsúlyosabb vereségéhez asszisztált, a Liverpool valósággal kitömte őket, a vége 5-0 lett. Mindezt az Old Traffordon… Számtalan ikonikus fotó készült azon a meccsen, amikor egymás után mutatták Sir Alex Fergusont majd Kenny Dalglisht, vagy amikor tömegével kezdték elhagyni az Álmok Színházát a hazai szurkolók.

Azonnal beindultak a találgatások, hogy vajon mennyi ideig mondhatja még el magáról azt a mester, hogy a MU edzője. Egyesek már Antonio Contéval házasították össze a csapatot, erre mi történt? Semmi, még mindig Solskjaer a csapat edzője.

Aki azt nyilatkozta, hogy ez a meccs egy személyes mélypont volt, és hogy bár a Manchester United sokszor tért le a helyes útról, valahogy mindig visszatalált oda, és azon lesz, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.

Nuno Espirito Santo együttesén át vezet az út, a Tottenham – a MU szerencséjére – nincs jó formában. Öt meccsből hármat buktak, és amit megnyertek az sem volt épp sétagalopp. Tavaly, október elején a Spurs emlékezetes mérkőzésen 6-1-re verte őket szintén az Old Traffordon.

A Watford zakója után azt kérdeztem: Sikerülhet-e felállni egy ilyen vereség után? Akkor azt mondtam nem. Most nem teszek ilyen felelőtlen kijelentést. Kezdjük a Tottenham – Manchester United meccs beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham – Tottenham: 1-0

G.: Antonio

Bár a bajnokság eddig eltelt szakaszában nem volt gond a gólszerzéssel egyik csapatnál sem, most nem sikerült annyit szerezni, amennyit mi akartunk. A két és fél gól feletti tipp álom maradt, egyetlen találat döntötte el a londoni rangadót, ahol a kalapácsosoknál maradt a három pont.

A kezdők:

West Ham:

Fabianski – Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Benrahma, Fornals – Antonio

Tottenham:

Lloris – Emerson Royal, Romero, Dier, Reguilon – Höjbjerg, Skipp – Lucas, Ndombele, Szon – Kane

A meccset a West Ham kezdte jobban, azon belül is Pablo Fornals volt a legaktívabb. A hetedik percben egy gyönyörű lövéssel vétette észre magát, egy jobboldali beadást követően estében, félfordulattal lőtt, Hugo Lloris eszén azonban nem tudott túljárni. A 18. percben ismét a spanyol villant, ez most nem volt annyira jó próbálkozás, mint az első, ezúttal jócskán mellé durrantott.

Éledezett a Spurs is, Harry Kane hosszú labdájával Szon Hung-min lépett meg, még azelőtt tudott – a tizenhatoson belül – Lucas Mourához passzolni, hogy szerelték volna, várta vissza a labdát, de a brazil inkább kapura fordult, és kilőtte a stadionból a labdát… Nem lettünk volna Moura helyében, a dél-koreai féktelen haragra gerjedt, és ki is fejtette véleményét társának, valószínűleg nem szépirodalmi stílusban.

Szon a félidő közepén újra helyzetbe került, ekkor nem passzolt, hanem laposan lőtt, Fabianskinak nem okozott gondot védeni. Pedig ebben sokkal több volt.

Nem utoljára volt szükség a lengyel portásra, a 43. percben Sergio Reguilón baloldali beadását Harry Kane bólintotta rá, de a kapus fölé tornázta valahogy a fejest. Előtte egyébként Tomas Soucek a másik oldalon fejelhetett, az kapu mellé szállt.

A második félidőben tovább gyűrték egymást a felek, volt helyzete Skippnek (lett volna helyzete, így pontosabb, mert végül Reguilón beadása a középpályás mögé ment), majd Pablo Fornals újbóli próbálkozását kellett Llorisnak védenie.

A lövés után szöglettel jöhettek a kalapácsosok, amelyet Cresswell végzett el, átszállt a fejek fölött, majd Michail Antonio lábára érkezett. A támadó kapásból lőtt a jobb alsóba, Harry Kane nem figyelt rá eléggé, 1-0.

Több lehetősége már egyik csapatnak sem maradt, öldöklő küzdelem volt ez, ahol ugyanúgy a Tottenham is nyerhetett volna, ha jobbak és pontosabbak a kapu előtt. De hát nem voltak.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.11.Premier League
tottenham
1:3
man united
Premier League
2020.10.04.Premier League
man united
1:6
tottenham
Premier League
2020.06.19.Premier League
tottenham
1:1
man united
Premier League
2019.12.04.Premier League
man united
2:1
tottenham
Premier League
2019.07.25.ICC
tottenham
1:2
man united
ICC
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United – Liverpool: 0-5

G.: Keita, Jota, Szalah (3)

Elképesztő mérkőzést játszottak vasárnap az Old Traffordon, aki látja, egy darabig bizony nem fogja elfelejteni. Szabályosan felmosták a padlót a vörös ördögökkel. A meccs előtt azt mondtuk, hogy mindkét csapat be fog találni – ez sajnos nem jött be, mivel Cristiano Ronaldo gólját elvették -, de az over 2,5, valamint a Liverpool győzelem gyönyörűen jött. Összességében elégedettek lehetünk. Nem úgy a manchesteri drukkerek…

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, B. Fernándes, Rashford – C. Ronaldo

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson – Keita, Henderson, Milner – Szalah, Firmino, Jota

Jürgen Klopp megbontotta a szokásos támadó trióját, ezúttal azonban nem Bobby Firmino kárára, most Sadio Mané került a kispadra.

A másik oldalon egy kifejezetten támadó, és kifejezetten erősnek tűnő Manchestert rakott össze Ole Gunnar Solskjaer, ám a látszat sokszor csal, ez most is így volt. Hiszen nem túlzás, hogy felmosták velük a padlót, Naby Keita gólja ehhez adta meg az alaphangot. Ezúttal nem egy bombagólt rúgott a középpályás, mint amilyeneket szokott, ezúttal egy szépen kijátszott akció végén gurított de Gea kapujába. A hazaiak védekezése nagyon elcsúszott, három fehérmezes is teljesen szabadon volt, így nem lehet védekezni…

A kapott gól még jobban összezavarta Maguire-éket, nyolc perccel később Diogo Jota is betalált, Alexander-Arnold centerezésére csúszott rá a portugál. A védelem ismét… Isten tudja, hol volt, vagy mire gondolt…

A két gyors gól után kicsit elcsendesedett a játék, de a félidő végére ismét belelendültek a vendégek. Naby Keita visszaadta a kölcsönt Mo Szalahnak, az egyiptomi góljával már 0-3 volt az eredmény, de a csatár ismét bizonyította, hogy mennyire jó formában van, még a hosszabbításban is betalált.

Itt megemlíteném azt, hogy Cristiano Ronaldo előtt is adódott egy lehetőség, amit kihagyott, majd aztán Curtis Jonest rúgta hasba, aki a földön feküdt. Ritka antipatikus mozdulat volt, amelynek semmi más értelme nem volt, mint a frusztrációját kiadni. A játékvezető megkegyelmezett neki, pedig ez „jobb helyeken” azonnali piros lap.

A Pool a második félidőt ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta, öt perccel a kezdés után Mo Szalah már a harmadik góljánál járt, a manchesteri szurkolók pedig szépen elindultak haza. Aki gyors volt az nem láthatta Cristiano Ronaldo lesgólját, valamint Paul Pogba kiállítását. A balhés francia a félidőben állt be, majd kegyetlenül rácsúszott a 60. percben Naby Keita bokájára. A játékvezető szerint az eset sárgát ért, videózás után ezt visszavonta, és felmutatta a piros lapot. Keitát pedig le kellett cserélni.

A hátralévő időben több gól nem született, még egy hazai kapufa borzolta a kedélyeket, majd a bíró – az ott maradt MU drukkerek legnagyobb örömére – véget vetett a hazaiak szenvedésének. Solskjaer előtt óriási feladat áll. Ezt a morálisan padlón levő csapatot kellene győzelemre vezetni a White Hart Lane-en, miközben Damoklész kardja a feje felett lebeg.

Összefoglalás

A fél keret győzködi arról a hírek szerint Contét, hogy vállalja el a MU-t, miközben házon belül nincs egyetértés abban, hogy a norvégot meneszteni kellene. Egyesek ott akarják tartani, mivel Sir Alex Ferguson támogatását élvezi, valamint azért is, mert egyéves fizut kellene adni neki. Sokáig az egykori legendával sem lehet takarózni, több ilyen eredményt a szurkolók nem fognak elviselni, a csapat a keret erősségéhez képest méltatlanul gyengén szerepel.

A Spursből ketten hiányoznak, Ryan Sessegnon és Bryan Gil. A MU-nál kicsit más a helyzet, az eltiltott Paul Pogba mellett továbbra sem százszázalékos Raphael Varane, Anthony Martial és Amad Diallo.

Az egy héttel ezelőtti kezdőkhöz képest sok változást nem várunk, mi nagyon szívesen látnánk Donny van de Beeket a kezdőben, aki egyébként a Liverpool elleni meccs után a stadionban maradt, levezényeltek neki egy plusz edzést. Le a kalappal előtte.

A tavalyi 1-6 után sokáig rémálmaik voltak a vörös ördögök szurkolóinak, most a Tottenham megismételheti ezt, földbe döngölhetik az ellenfelet. Nem feltétlenül egy kiadós verésre gondolok, szimplán csak arra, hogy ha megverik a MU-t (akár csak 1-0-ra is), akkor elérik a vörös ördögök a szakadék mélyét…

Ha lehet hinni a híreknek, akkor sokan nem akarják, hogy Solskjaer maradjon az edző, nem akarok vészmadárkodni, de láttunk már a legjobbak között is olyat, amikor az edzőt szimplán megbuktatták.

Semmi, de semmi nem szól a Manchester mellett. A Tottenham nincs csúcsformában, de egy gólra biztosan jók lesznek, ahogy szerintünk Ronaldoék is villannak. A BTTS mellett a hazai győzelemre fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső