Tottenham – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 20.
Tottenham
Teljesítmény:
D V D N V
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • április 21. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jók ezek a hétközi fordulók, szó se róla, csak ilyenkor akkora a választék, hogy nehéz kiválasztani azokat a meccseket, amelyekről az ember szeretne tippet készíteni. A Tottenham – Southampton meccs viszont egyértelműen rajta volt a listámon, és ezt csak tetézte, hogy tegnap este menesztették a Spurs menedzserét, José Mourinhot. Hogy miért? Hivatalosan a gyenge szezon, a gyenge eredmények miatt, de az angol sajtó – ahogy mindig – most is feldobott egy elég merész pletykát.

A Special One állítólag hétfőn nem tartott edzést, így tiltakozott az ellen, hogy a Tottenham is csatlakozott a Szuperligához. Tudjátok, ami darabokra szakítaná az UEFA égisze alatt működő sorozatokat. Később írni fogunk róla mi is.

Daniel Levy klubelnök kijelentette, nagyon sajnálja a történteket, de mivel a közös munka nem úgy sült el, ahogy szerették volna, a váltás mellett döntöttek. Azért is érdekes ez, mert semmi jel nem utalt Mou elküldésére, ráadásul a Spurs vasárnap Ligakupa döntőt játszik a Wembley-ben a Manchester City ellen. Nagyon furcsa időzítés.

Akinek viszont van félnivalója, az Ralph Hasenhüttl. Az osztrák szakember erős kezdést produkált a szentekkel, majd olyannyira visszaestek, hogy még az is félő volt, hogy a kiesés ellen kell majd megvívniuk a csatáikat. Ez valószínűtlen, de igencsak tűzközelben vannak Danny Ingsék.

Az FA Kupa elődöntőben hétfőn játszottak, és a Leicester egy góllal bizonyult jobbnak, tehát még a kupagyőzelemmel vagy kupadöntővel sem lehet megmenteni ezt az idényt számukra.

Érdekes meccs lesz…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – Tottenham

Múlt hét pénteken utazott Liverpoolba az akkor még José Mourinho által irányított Tottenham. Mi nem gondoltunk gólerős meccsre, épp ellenkezőleg, de a Gylfi Sigurdsson – Harry Kane páros ezt máshogy gondolta, különmeccsükön nem csak ők, csapataik is döntetlenre végeztek.

Nem várta jó formában az Everton a találkozót, az ezt megelőző meccsükön örülniük kellett az egy pontnak a Brighton otthonában, nagyon foghíjas is volt a csapat, és nem is ment nekik a játék. Összességében Carlo Ancelotti együttese már öt forduló óta nyeretlen… És most meglett a hatodik.

De itt legalább a játék – úgy, ahogy – rendben volt, és tényleg Harry Kane volt az, aki megakadályozta a hazaiakat a győzelemben.

Ő szerezte meg a vezetést a Tottenham számára, Ndombele baloldali beadása mindenki feje felett átszállt (Michael Keane egy kicsit belecsúsztatott, ezért nem tudta Godfrey kifejelni), Kane átvette a labdát, majd félfordulatból a jobb alsóba lőtt, esélyt nem hagyva Jordan Pickfordnak.

Hamarosan jött az egyenlítés, Sergio Reguilón hátulról öklelte fel James Rodriguezt a tizenhatoson belül, a két egykori csapattárs ütközetéből született tizenegyes. A csapatkapitány, Gylfi Sigurdsson ritka higgadt módon értékesítette azt, 1-1.

A második félidőre fordulunk, a 62. percben egy csodás támadást vezettek a hazaiak, Richarlison és Coleman kényszerítőjét követően utóbbi adta be a labdát, Gylfi Sigurdsson érkezett, és remekül helyezett a kapuba.

De hat perccel később ismét lecsapott a Spurs legértékesebb játékosa, Harry Kane használta ki, hogy Michael Keane ráfejelte a labdát Holgate hátára, a támadónak már nem volt nehéz dolga onnantól…

A Spurs a meccsen egyébként két kapufát is fejelt, amivel meg lehetett volna a meccs, a kékmezesek védelme ezúttal nagyon nem volt a helyzet magaslatán.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.20.Premier League
southampton
2:5
tottenham
Premier League
2020.02.05.FA Kupa
tottenham
3:2
southampton
FA Kupa
2020.01.25.FA Kupa
southampton
1:1
tottenham
FA Kupa
2020.01.01.Premier League
southampton
1:0
tottenham
Premier League
2019.09.28.Premier League
tottenham
2:1
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Brom – Southampton

Bár gyengélkedik – most már hosszú ideje – a Southampton, az elvárható feladat lett volna, hogy az utolsó előtti West Bromot elintézzék. De a WBA felfújta magát, és még egy utolsó rohamot indított a Premier League tagságukért.

Előzőleg a Chelsea ellen játszottak 5-2-t a Stamford Bridge-en (!), most pedig Walcottékat intézték el 3-0-ra.

Az 5. percben Phillips lövésével kezdünk, a támadó szépen fordult le védőjéről, majd a bombáját Fraser ütötte ki. A kipattanó is a hazaiakhoz került, egy lövés végén Mbaye Diagne kapott bele labdába, ami így a hálóban kötött ki, de les volt, maradt a 0-0.

Viszont a 32. és a 35. percben Sam Allerdyce együttese kétszer is betalált, és ezúttal a bíró sem szólt egy rossz szót sem. Tizenegyesből született az első gól, Matheus Pereira esett át a kapuson, majd az ítéletet is ő hajtotta végre, a kapu közepébe lőtt.

A második gól pedig Matt Phillips nevéhez fűződik, Mbaye Diagne remek centerezése után már 2-0 volt az állás.

A második félidő elején jött a harmadik, Callum Robinson a Chelsea elleni duplája után ismét betalált, így már három volt közte, és ez is maradt a végeredmény.

A krónikák része, hogy James Ward-Prowse a 94. percben tizenegyest hibázott.

Összefoglalás

A Spurs csapatát a szezon hátralévő részében egy 29 éves fiatalember, Ryan Mason fogja irányítani. Több változtatásra számíthatunk, egyrészt az adódó sérülés, másrészt a kupadöntő miatt. Harry Kane két gólja mellett egy kisebb sérülést is összeszedett, így biztosan nem fog játszani, nem akarják kockáztatni a játékát, hogy aztán a City ellen ne lépjen pályára. Matt Doherty és Ben Davies szintén partvonalon kívül ragad.

A másik oldalon Takumi Minamino játéka a nagy kérdés, a japán lendületet tudott vinni a szentek játékába. Oriol Romeu, William Smallbone és Michael Obafemi sérültek még.

Szeretik a felek a gólgazdag meccseket, szeptemberben például 5-2-re nyertek Szonék, előtte 3-2 az FA Kupában és még sorolhatnám. Most viszont egy tartalékos, erejével sáfárkodó, és nem mellesleg edzőjét elvesztő Spurs, valamint egy gyenge formát produkáló Southampton feszül egymásnak.

Kétlem, hogy most is záporozni fognak a gólok, még ha ez is az alap elképzelés sokaknál. A tippem az, hogy kevés gólt fogunk látni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső