Udinese – Salernitana: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 20.
Udinese
Teljesítmény:
N N D V D
  • Dacia Arena
  • December 21. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Salernitana
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még a karácsony előtti utolsó hetet meghúzzuk, szerencsénkre a hét közben is lesz jó pár mérkőzés, amiből tudunk szemezgetni. Teljes spanyol, francia és olasz fordulót rendeznek, mi a mai napra a Serie A és a La Liga mérkőzéseiből szemezgettünk. Első mérkőzésünk az Udinese – Salernitana lesz. Az újoncról egész sok szó esett, helyzetüket úgy írtuk le, hogy reménytelen. És ezt továbbra is tartjuk, az egyik biztos kiesővel van dolgunk, de korábban már mondtam: Ha esetleg tévednék, nyugodtan hánytorgassátok fel nekem a szezon végén. De akkor sem látom, hogy a salernói együttesnek bármi reális esélye volna arra, hogy három csapatot is megelőzzön. Merthogy ők a sereghajtók, és idén minden bizonnyal azok is maradnak, hacsak nem történik valami csoda, és nyernek a Dacia Arénában.

Az Udinese ellen azért sem látunk sok esélyt a sikerre, mert Betoék edzőváltáson vannak túl, az eddigi asszisztens, Gabriele Cioffi ült le Luca Gotti helyére, és azóta a csapat ikszelt az AC Milannal, valamint kiütötte idegenben a Cagliarit. Akik valamennyivel erősebbek, mint a Salernitana.

Tehát ezek után teljesen logikusnak találom, hogy a fogadóirodák szinte esélytelennek találják Franck Riberyéket. Mi is így vagyunk vele…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cagliari – Udinese: 0-4

G.: Deulofeu (2), Makengo, Molina

Első blikkre mondhatnánk, gondolhatnánk, hogy a Cagliari azért futott bele egy ekkora zakóba, mert a mérkőzésen kiállították Razvan Marint, a hazaiak középpályását, és tíz emberrel ennyire volt képes a hazai csapat. Csakhogy ez téves, a kiállításkor már három góllal mentek a vendégek, akiknek tehát bejött az edzőváltás, még akár az is lehet, hogy Cioffit megtartják, mint anno a Bayernnél Hansi Flicket. Ő is csak tűzoltóként ugrott be, aztán látjuk, hova juttatta a csapatát, később pedig saját magát…

A kezdők:

Cagliari:

Cragno – Ceppitelli, Godin, Carboni – Bellanova, Nández, Grassi, Marin, Dalbert – Pavoletti, Joao Pedro

Udinese:

Silvestri – Becao, Nuytinck, Samir – Molina, Arslan, Walace, Makengo, Udogie – Beto, Deulofeu

Az udinei együttestől azért kellett Luca Gottinak távoznia, mert sorozatosan rossz eredményeket ért el a gárda, holott láthatóan van bennük spiritusz. És ezt most meg is mutatták. Már a Milan ellen is remekül játszottak, de ott még Zlatan Ibrahimovic klasszis gólja megfosztotta őket a győzelemtől. Itt már semmi nem állhatott az útjukba…

Négy perc telt el a meccsből, amikor első góljukat rúgták meg a vendégek: A Cagliari hátul passzolgatott, az Udinese pedig letámadott. Ez meg is zavarta a rutinos Godint, aki elpasszolta a játékszert, Udogie begyűjtötte, majd Jean-Victor Makengo elé játszott, aki becsúszva lőtt a bal alsóba. Igazán bravúros gól volt ez, szép volt a labdaátvétel, illetve az, hogy még időben lőni tudott, ugyanis balról és jobbról is érkezett egy-egy becsúszó játékos. De elkéstek, 0-1.

A gól egy kicsit felrázta a hazaiakat, akik közel jártak az egyenlítő gól megszerzéséhez. Joao Pedro, valamint Leonardo Pavoletti magányos farkasként passzolgattak az ellenfél térfelén, de olyan ügyesen tették mindezt, hogy a végén utóbbi játékos a tizenhatoson belül lőhetett. A Veronától igazolt Silvestri kapus reflexből belekapott a labdába, és szögletre mentett.

Aztán a másik oldalon Beto veszélyezetett, egy Deulofeu-szöglet pattant elé a hosszún, a portugál csatár pedig belsővel próbálkozott, Alessio Cragno meg védett.

A pontrúgások elvégzésére Gerard Deulofeu volt kinevezve ezen az estén (is), és a spanyol támadó a 45. percben szabadrúgásból be is talált. Sikerrel ellőtte a játékszert a sorfal fölött, így Cragnonak esélye sem volt, de volt ebben egy kis szerencse is, pont ott suhant el a labda, ahol Bellanovának kellett volna felugrania. De a jobbszélső láthatóan félt a labdától, így egyhelyben, magát védve állt. Erre faragott rá a Cagliari…

Mazzarri mester a félidőben hármat cserélt, azonban az új arcok a pályán ki sem tudtak bontakozni, amikor jött a harmadik udinei gól. Ezt most Nahuel Molina szerezte, és a Cagliari védelme itt sem állt a helyzet magaslatán. Egy baloldali beadást fejelt ki röviden az egyik védőjük, ráadásul épp középre. Molina meg 18-ról, félfordulatból nyílegyenesen tüzelt a jobb alsóba. Nem csodálom, hogy Cragno kiakadt, már a harmadik gólnál hibázott valamelyik társa óriásit.

A harmadik találat után negyedórával történt Razvan Marin kiállítása, a román játékos Makengot hátulról rántotta vissza, amiért megkapta a második sárgáját, mehetett is az öltözőbe.

Három perccel később Gerard Deulofeu megszerezte saját maga második, csapatának a negyedik gólját, a tizenhatos sarkáról csavart a hosszúba, Cragno ezúttal is tehetetlen volt.

Könnyű meccs volt ez az Udinese számára, a Cagliari pedig hozta azt a teljesítményt, amit idén már lassan megszokunk tőlük…

Előző meccs eredménye
1999.02.07.Serie A
salernitana
0:0
udinese
Serie A
1998.09.26.Serie A
udinese
1:2
salernitana
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Salernitana – Inter: 0-5

G.: Perisic, Dumfries, Sánchez, Martinez, Gagliardini

Nem aggódtunk a tippünket illetően, azt fogadtuk meg, hogy csak az egyik csapat lesz képes kapuba találni. Olyan nagy kockázatot nem vállaltunk, a sereghajtó Salernitana az eddig letelt 17 fordulóban 11-szer rúgott gólt, most pedig az élen álló Inter vendégeskedett náluk. És hát nekik van az egyik legjobb védelmük a Serie A-ban, csak a Napoli kapott kevesebb gólt, mint a milánóiak. Katasztrofálisan alakult az újonc számára a mérkőzés, kivégzés lett a vége…

A kezdők:

Salernitana:

Fiorillo – Gyömbér, Bogdan, Gagliolo – Delli Carri, Kastanos, Coulibaly, Obi, Ranieri – Ribery, Simy

Inter:

Handanovic – D’Ambrosio, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Sánchez, Dzeko

Számítottunk egy kis rotációra Simone Inzaghi részéről, ezt nem igazán kaptuk meg, nagyjából a legjobb Inter állt ki Salernoban. Azért Alexis Sánchezt vagy Danilo D’Ambrosiót alapembernek nem lehet nevezni, de mindenki más ott volt a helyén.

És ennek megfelelően egy könnyed 90 percet élt át a címvédő. 11 perc után találtak be először, Hakan Calhanoglu rövidre tartó szögletét Ivan Perisic könnyedén bólintotta a bal felsőbe, pedig előtte három hazai védő is tornyosult. Mégsem tudtak mit kezdeni a szélsővel…

Ezt követően a Salernitana is veszélyeztetett, Franck Ribery kiugratásával Joel Obi lépett ki, majd Handanovicba lőtte a labdát.

Rendkívül türelmesen, szépen játszott a vendégcsapat, tényleg öröm volt nézni minden megmozdulásukat. A 33. percben kettőre növelték az előnyüket, Edin Dzeko centerezését a középren érkező Denzel Dumfries lőtte kapura. A labda a felsőlécről lepattant a földre, majd a hazaiak elmulasztották a veszélyt, de akkor már mindegy volt. A játékvezető mutatta az óráját, a labda a gólvonal mögött pattant le. A visszajátszásból kiderült, hogy a sípmester karján levő masina nem tévedett.

A második félidő elején Nicoló Barella sarkazása után Danilo D’Ambrosio lőhetett kapura, ám a védő csak a kapufát találta el. A milánói drukkereknek azonban nem kellett aggódnia, hamarosan egy gyönyörű játék végén Alexis Sánchez bombázott a jobb alsóba. Három Inter-játékos elegendő volt ahhoz, hogy a teljse hazai védelmet megbolondítsa…

Inzaghi aztán hármat cserélt, hogy mindenkinek jusson játékidő, és láthatóan az Inter már nem törte magát…

Lautaro Martinez azért lőtt még egy gólt a 77. percben, miután a védők szerelték Arturo Vidalt, de egyből el is adták a játékszert.

A salernóiaknak 0-4-nél volt egy hatalmas szépítési lehetőségük, ám Milan Djuric három méterről az üres kapu mellé fejelt.

A végeredményt Roberto Gagliardini állította be, aki csereként lépett pályára, okosan gurította el Fiorillo mellett a labdát.

A forduló után az Inter továbbra is vezet, a Salernitana pedig ugyanúgy maradt az utolsó…

Összefoglalás

Elvileg Gabriele Cioffinak csak egyetlen emberét kell nélkülöznie: Roberto Pereyrát, Rodrigo De Paul utódját – mondjuk így – november végén műtötték, a terv az, hogy feburár végén, vagy március elején már bevethető legyen.

A pályán levő játékosok közül Becaonak és Walace-nak kell vigyáznia a sárga lapokkal, még egy, és eltiltás jön.

Stefano Colantuono számára kissé nehezebb lesz összerakni a kezdőt, nála négy sérült van: Stefan Strandberg, Antonio Russo, Mamadou Coulibaly és Matteo Ruggeri.

Nadir Zortea sérülése viszont rendbe jött, a védő az Inter ellen már kapott szűk negyedórát.

Sejthetitek, hogy a bukmékerek mellett én is, mi is a hazai győzelmet pártoljuk. Az edzőváltás feldobta a csapatot, a Milan ellen is győzhettek volna, a Cagliari ellen pedig parádéztak. Emellett a Salernitana mutatott formája is csak megerősít abban, hogy ezt a mérkőzést csak a hazaiak nyerhetik.

Az Udinese győzelme mellett még egy tippünk is lesz: Méghozzá az, hogy csak az egyik csapat lesz képes gólt szerezni. A Salernitana az elmúlt öt mérkőzésén egyetlen gólt sem szerzett, de kapott cserébe 14-et… Ez elég meggyőző érv, nem igaz?

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső