Udinese – Venezia: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 26.
Udinese
Teljesítmény:
D N V V V
  • Dacia Arena
  • Augusztus 27. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Venezia
Teljesítmény:
V N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szokásos hétközi kupakavalkád után ismét a topbajnokságok felé vesszük az irányt, a pénteki meccsek lesznek többségben, de ha ügyesek vagyunk, akkor egy szombati meccs is belefér. Kezdjünk egy Udinese – Venezia találkozóval a Serie A második fordulójában. Udinében voltak kétségbeesett hangok, mivel a csapat legnagyobb értékét, az argentin irányítót, Rodrigo De Pault szinte potompénzért adták el az Atletico Madrid csapatának.

Úgy tűnik viszont – egy forduló után ilyet nem lehet azért nagyon biztosan állítani -, hogy nem lesz gond, a bianconeri ugyanis a nyitókörben 2-0-s hátrányból állt fel a Juventus ellen és megtartott egy pontot.

A Venezia ezzel szemben borzasztóan kezdett a Serie A-ban. A jubileumi 2001/2002-es szezonban jártak az első osztályban utoljára, most visszaverekedték magukat a legjobbak közé, a szurkolók bizakodók voltak. A Napoli vendégeként léptek pályára és senki nem adott sok esélyt nekik, ám a meccs elején emberelőnybe kerültek. A Napoli pedig még így is 2-0-ra meg tudta nyerni a találkozót.

Ezek alapján szerintem senki nem lepődik meg, ha a hazaiakat tartjuk inkább esélyesnek. De azért belevetjük magunkat az infótengerbe.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Udinese – Juventus: 2-2

G.: Pereyra, Deulofeu ill. Dybala, Cuadrado

Az első félidő közepén a kutya nem fogadott volna arra, hogy az Udinese pontot tud szerezni a Juventus ellen, ekkor már kétgólos előnyben voltak a Zebrák. A végeredmény ott van ezen mondat felett, a csoda megtörtént. De hogyan?

Nézzük a kezdőket:

Udinese:

Silvestri – Becao, Nuytinck, Samir – Molina, Arslan, Walace, Makengo, Udogie – Pereyra, Pussetto

Juventus:

Szczesny – Danilo, de Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Cuadrado, Bentancur, Ramsey, Bernardeschi – Dybala, Morata

Van azért ennél erősebb kezdője a Juventusnak, Cristiano Ronaldo csak a kispadon foglalt helyet Dejan Kulusevskivel egyetemben, míg az új igazolás, Manuel Locatelli még ott sem.

Ettől függetlenül nagy szó pontot szerezni a zebrák ellen, legyen szó bármilyen kezdőről. Viszont nem úgy indult a meccs, hogy az Udinesének lesz sikerélménye. Mindössze három perce tartott az összecsapás, amikor egy jobbon szervezett akciót Cuadrado indított útjára. Tőle Bentancurhoz került a labda, középen érkezett Paulo Dybala, és mintaszerűen rúgta ki a jobb sarkot. Az új kapusnak, Silvestrinek esélye sem volt a hárításra.

Húsz perccel később újra a hálóból kellett kiszedni a játékszert: Dybala saját térfeléről indította Juan Cuadradot, aki átvette a labdát, Nuytinck mellett elhúzta és simán a kapuba passzolt.

Kezdhettek aggódni a hazai drukkerek, hogy belefutnak már az első fordulóban egy nagy vereségbe. De ez nem így lett. A második félidő elején Wojciech Szczesny ejtett ki egy gyengécske Arslan lövést, a német rástartolt a kipattanóra, el is tolta a lengyel kapus mellett, aki szabálytalanul állította meg, tizenegyes. A büntetőt a csapatkapitány, Roberto Pereyra a bal alsóba helyezte, 2-1.

Az öreg hölgynek ezután két lehetősége is nyílt a kétgólos előny visszaállítására, Alvaro Morata fejjel, Rodrigo Bentancur pedig lábbal találta el a kapufát, maradt az 1-2.

Egészen a hajráig, amikor Wojciech Szczesny újabb gólt ajándékozott a hazaiaknak. Ezúttal utolsó emberként cselezgetett ahelyett, hogy kivágta volna a labdát, ketten támadtak rá, Stefano Okaka elvette, Gerard Deulofeu meg belőtte.

A slusszpoén a 94. percben jött. Vagyis jöhetett volna. Cristiano Ronaldo ugyanis fejjel megszerezte a Juve harmadik gólját, mezét levetve ünnepelt az udinei drukkerek legnagyobb „örömére”, ám a VAR jelzett, a portugál lesről indult, így a gólt nem adták meg. Az udinei drukkerek legnagyobb örömére. Idézőjel nélkül.

A 2-2-es eredménynek örülhetnek a hazaiak, Massimiliano Allegrinek pedig el kell beszélgetnie kapusával, akinek ezt Walace-ék köszönhetik…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.13.Barátságos Mérkőzés
udinese
0:1
venezia
Barátságos Mérkőzés
2019.10.12.Barátságos Mérkőzés
udinese
1:1
venezia
Barátságos Mérkőzés
2002.04.21.Serie A
udinese
1:0
venezia
Serie A
2001.12.16.Serie A
venezia
2:1
udinese
Serie A
2000.01.23.Serie A
udinese
5:2
venezia
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Napoli – Venezia: 2-0

G.: Insigne, Elmas

Kerek húsz év után sikerült visszakerülni a legjobbak közé a Veneziának, első mérkőzésük azonban nem sikerült túl jól. Pedig a Napoli ellen jó eredményt érhettek volna el, a dél-olaszok majdnem a teljes mérkőzést emberhátrányban töltötték. Lássuk a kezdőcsapatokat, majd vegyük végig, pontosan mi történt:

Napoli:

Meret – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui – Fabian Ruiz, Lobotka, Zielinski – Politano, Osimhen, Insigne

Venezia:

Maenpaa – Ebuehi, Caldara, Ceccaroni, Molinaro – Peretz, Fiordilino, Heymans – Johnsen, Forte, Di Mariano

Rögtön egy vendég hibával indult a meccs, a Venezia kapusa, Niki Maenpaa majdnem addig szórakozott, amíg Victor Osimhen elvette tőle a labdát. Végül a finn megúszta a nigériai erőszakosságát. Aki nem utoljára volt erőszakos a mérkőzésen, ami miatt a 24. percben a kiállítás sorsára jutott. Egy szögletből jött a baj, amikor Osimhen szimplán és egyszerűen fogta és irgalmatlan öklöst helyezett el Fiordilino arcán. A mókás ismét az volt a történetben, hogy a tettes szabályosan meg volt lepve, amiért piros lapot kap… Mondták korábban – még a Lille-es időszakban -, hogy forrófejű a támadó, hát, most megláthattuk, hogy mennyire.

Az újonc Venezia az emberelőnnyel nem igazán tudott mit kezdeni, gólnélküli félidő után vonultak frissítőre a csapatok.

Aztán tíz perccel a kezdés után tizenegyeshez jutottak a hazaiak: Rui beadásába Caldara kapott bele kézzel, a bíró egyből büntetőt fújt. A védő nem is vitatkozott…

Lorenzo Insigne szokta a büntetőket elvégezni, most is ez történt, ám nagyon csúnyán fölé emelt az Európa-bajnok játékos.

Pár perccel később ismételhetett, megint tizit kaptak a hazaiak, megint kezezés miatt, most Ceccaroni volt a bűnös.

Ismét Lorenzo Insigne állt oda, és most nem szórakozott a szélső, erőből lőtt a kapu jobb oldalába.

Innen még talán vissza lehetett volna jönni, de Elif Elmas hajrában szerzett gólja után már nem. Nagyon gyengén játszott a Venezia.

Összefoglalás

A hazaiktól ketten, Ilija Nestorovski és Jan Kubala fog hiányozni sérülés miatt, a vendégeknél Lauri Ala-Myllymaki, Mattia Aramu, David Okereke és Gianluca Busio.

Egy forduló alapján felesleges megítélni Paolo Zanetti együttesét, ha mégis meg kellene, akkor azt mondanánk, hogy megvan az egyik csapat, amely a kiesés elkerüléséért fog harcolni.

Talán majd az új igazolások segíthetnek, mert nem aprópénzért vásároltak be a nyáron. Gianluca Busio játékengedélyével vannak problémák, viszont semmi akadálya, hogy Thomas Henry, Tanner Tessmann vagy Arnór Sigurdsson pályára lépjen az Udinese ellen.

Korábban többször pályára lépett egymás ellen a két csapat, 2019-ben és 2020-ban barátságos mérkőzést játszottak, akkor egyszer a Venezia nyert, előtte pedig 1-1-es döntetlennel végződött a találkozó.

Az ezt megelőző meccseket szerintem nyugodtan hagyhatjuk figyelmen kívül…

Az Udinese és a Venezia is pályára lépett a kupában, mindketten győzelmet arattak alacsonyabb ligás ellenfelük ellen.

Rátérek a lényegre: Hazai győzelmet várunk, amelynek oddsa meglepően magas. Egyelőre a Venezia még nem vette fel a Serie A tempóját, és a Juventus elleni pontszerzés után duzzadnak az önbizalomtól az udineiek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső