Újpest – Budafok: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 20.
Újpest
Teljesítmény:
N N N V D
  • Szusza Ferenc Stadion
  • Augusztus 23. 17:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Budafok
Teljesítmény:
N N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem sokat pihenhettek a magyar játékosok, hiszen a júliusban lezárult idény után már elkezdődött a 2020/2021-es szezon, egy forduló után nem lettünk sokkal okosabbak, legalább 4-5 forduló kell majd ahhoz, hogy jobban átlássuk azt, melyikük lehet képes stabil, jó teljesítményre, ki lehet a Fradi és a Vidi kihívója illetve kik küzdenek majd a bennmaradásért. Utóbbira volt egy tippem, a vendég Budafok, akik 74 esztendő után kerültek vissza az élvonalba, nem is tudtak olyan nagy neveket igazolni, első mérkőzésüket mégis megnyerték az új edzővel és új érkezőkkel teletűzdelt Kisvárda ellen.

Az Újpest is nagy kérdőjel számomra, ott is voltak nagy változások, Predrag Rogan leginkább honfitársaival pótolta a távozókat, de érkeztek azért magyar játékosok is, illetve egy AS Roma nevelés. Ők is 2-1-es győzelemmel nyitották az idényt, így az Újpest – Budafok meccsen egyikük elhúzhat a másiktól. Már amennyire két forduló után el lehet húzni…

Paks – Újpest

Sok csapat eszközölt jelentős változásokat a keretében, ezek közé nyugodtan bevehetjük a Paksot is, akik tavaly épphogy megmenekültek a kieséstől (emlékezzünk a Debrecen elleni, mindent eldöntő meccsükre), így Osztermájer Gábor sok igazolással próbálta megerősíteni csapatát, hogy idén ilyen elő ne fordulhasson. Természetesen most is magyar játékosok érkeztek, ráadásul véleményem szerint igazán jó futballisták.

A meccsen a Paks állt közelebb az első gólhoz, Ádám Martin fejelhetett, de Banai elképesztően nagy védést mutatott be. Más kérdés, hogy Ádám lesen tartózkodott a beadás pillanatában, így a partjelzőnek emelnie kellett volna a zászlaját.

Öt perccel később Simon Krisztiánt ugratták ki, átemelte a kapust, azonban a labda a kapufán csattant. Az akciónak viszont még nem volt vége, a lecsorgó labda ismét Simon elé került (Bacsa Patrik jóvoltából), másodszor pedig már nem hibázott a csapatkapitány.

A következő lehetőségre a 32. percig kellett várni, ekkor a Zalaegerszegről igazolt Mitrovic találta el a jobboldali kapufát egy szabadrúgást követően.

Nem adták fel a hazaiak, előbb Bognár dolgoztatta meg Banait, majd Haraszti tévesztett célt, majd a túloldalon egy Bacsa lövés volt az utolsó feljegyzendő helyzet, de mivel Holczer védett, így a félidő 0-1-es eredménnyel zárult.

A fordulást követően újabb Simon gólnak örülhettek a lila-fehérek szurkolói: A 61. percben a tizenhatos előterében kapott labdát, de útközben elhagyta azt, oda lett a nagy ziccer. A kifutó Holczert azonban még így is ki tudta cselezni, a kapuban pedig két paksi védő is állt, de egyikük sem tudott menteni, 0-2.

A 76. minutum hozta meg a Paks szépítő gólját: Egy szép akciót követően a Kaposvárról érkező Ádám Martin talált be, visszahozva a reményeket a pontszerzésre.

Azonban ez már nem jött össze, bár még volt két lehetőség a maratoni mérkőzésen (a játékvezető 11 perc hosszabbítást rendelt el), amit Banai hárított. Az Újpest összességében megérdemelten nyert, de nem sokon múlt, hogy megégessék magukat.

Egymás elleni meccseik

Még nem játszott egymással a két együttes, legalábbis nem mostanság, az meg, hogy mi történt 70-80 éve minket annyira nem aggaszt, nem igaz?

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Budafok – Kisvárda

Csizmadia Csaba az első NB1-es mérkőzése után elmondta, hogy amikor ő a csapathoz érkezett, akkor a lelátókon körülbelül 40-50 ember lézengett, a Kisvárda elleni meccsen pedig teltház előtt játszottak. Jól mutatja, mennyire szomjaztak jó futballra a budafokiak.

Ezt meg is kapták, hiszen egy labdaszerzés után a csapatkapitány, Kovács Dániel már a 12. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat, de ezt a túloldalon Viana hamar kiegyenlítette, négy perccel később egy jó egyéni megmozdulás után már 1-1-et mutatott az eredményjelző.

A szakadó esőben lejátszott találkozó ezt követően nem hozott sok helyzetet, egy tizenegyes-gyanús szituáció volt a Kisvárdánál, de végül nem lett baj Supkáéknál, majd Viana lőhetett a túloldalon, ezt viszont Póser védte.

Kovácsrétinek két lehetősége is volt, hogy átvegye a Kisvárda a vezetést, de egyszer csúnyán fölé lőtt, másodszor pedig Póser tolta szögletre a lapos lövést.

Eljött a nyolcvanadik perc és Lőrinczy végezhetett el szögletet. A beadásra Vaszicsku érkezett és kissé szerencsés módon, de hálóba talált. Ekkor egyébként már rajta volt a csapatkapitányi karszalag, hiszen Kovácsot le kellett cserélni. Lehet, hogy csak a cséká tud gólt szerezni Budafokon?

Sokkal veszélyesebben futballoztak a vendégek, de a kínálkozó lehetőségeiket nem tudták kihasználni, így kénytelenek voltak üres kézzel távozni a Promontor utcai stadionból.

Összefoglalás

Mindkét csapat nyert az első fordulóban, mindkét csapatnál jó teljesítményt hozott a kapus, most pedig egymással néznek farkasszemet. Én a bajnokságot megelőzően egyértelmű kiesőnek tartottam a Budafokot, és továbbra is tartom, hogy hosszú és csalódásokkal teli szezon vár rájuk. Lehetséges, hogy nem lesz igazam, de a Kisvárda elleni mérkőzésen sem nyújtottak extrát, egyszerűen szerencséjük volt, ami természetesen lételeme a futballnak, de nem szólhattak volna egy szót sem, ha végül Kovácsrétiék elhozzák mind a három pontot.

Az Újpestnél is összetehetik a két kezüket Banai miatt, legalább 4 óriási ziccert fogott meg a magyar kapuvédő.

Ha csak a két keretet nézzük, egyértelműen a hazaiak számítanak esélyesnek, ezen nincs mit szépíteni. Azonban a Budafok győzelme akkora tartalékokat szabadíthatott fel a játékosokban, amelyek révén óriási önbizalmat szereztek. Biztosan kettőzött erővel mennek tovább, mert hajtja őket a drukk, még éhesebbek lettek.

Kérdés, hogy ez mire elég. Egyelőre az Újpest új igazolásai nem mutattak sokat, sem Gigics, sem pedig a helyére beálló Bjelosz nem tűnt ki a csapatból, Mitrovic viszont jó vétel volt, ez egyértelmű.

A találkozón hazai győzelmet várok, saját szurkolóik előtt abban bízom, hogy több góllal jobbnak bizonyulnak a lila-fehérek. Igaz, a Budafok – Kisvárdán is ugyanezt vártam, és tessék…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső