Újpest – Diósgyőr: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 08.
Újpest
Teljesítmény:
N V V V V
  • Szusza Ferenc Stadion
  • Február 12. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Diósgyőr
Teljesítmény:
N V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kemény fába vágom a fejszém, amikor megpróbálok egy jó kis tippet adni az Újpest – Diósgyőr találkozóra. Ki hitte volna, hogy eljön a pillanat, amikor azt mondom: A két gárda kiesési rangadót fog vívni… Számomra ez még mindig felfoghatatlan, de leginkább a szurkolói bázist sajnálom. Már többször kifejtettem – és ismét nem akarok megsérteni senkit -, hogy rossz látni a nagy szurkolótáborokkal rendelkező csapatok kálváriáját, miközben olyan csapatok az NB1 részesei, akinek a meccseire alig jár ember. Az én gyermekkori kedvenc csapatom is a másodosztályban sínylődik, és egyszerűen nem lehet mit tenni…

Szóval, nézzük azt a meccset! Azért is lesz érdekes, mert az elmúlt fordulóban mindketten egy kvázi élcsapatot győztek le, az Újpest az MTK-t, míg a DVTK a Kisvárda csapatát. Egy fővárosi, meg egy keleti rangadó, ahol a – papíron – gyengébb csapatok tudtak felülkerekedni.

Hatpontos meccs, ezzel az unalomig ismételt (ám valóban helytálló) klisével zárom a bevezetőt, kezdjünk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

MTK – Újpest

Michael Oenning kinevezése óta kétségtelenül a legjobb meccsét játszotta a lila-fehér csapat. Mondjuk, ezzel nem árultam el nagy titkot, a német mesternek eddig három vereségben volt része, ezeken a találkozókon tizenkét gólt kapott a csapata.

És hamar, már a negyedik percben hátrányba kerültek az MTK ellen is, Mezei passzát vétette el Antonov (mivel egy leheletnyit beleért Mijovszki középen), a labda Varga Roland elé került, aki akkora erővel lőtt a kapuba, hogy a háló épségéért aggódni kellett.

Innentől viszont egy teljesen más MTK-t láthattunk, tele hibákkal. Az első hibát – Mezei adta el a labdát – még nem tudták kihasználni, Simon lövését Mijatovics védte, majd a szerb kapus Stieber próbálkozásánál is a helyén volt, de amit a 27. percben láthattunk, azt egy kapus sem tudta volna védeni. Simon Krisztián gondolt egyet, és távolról szétlőtte a bal ficakot. A labda elképesztő ívet írt le, egyértelműen a forduló legszebb találata volt.

Négy perccel később ismét labdát veszített az MTK, most Tallo volt szemfüles, Mitrovics pedig góllal fejezte be az akciót. Kapott volna a fejére a szerb, ha ez kimarad, ugyanis két társ is várta, hogy passzoljon a középpályás…

Még a félidő vége előtt kialakult a végeredmény, Pauljevics alapvonalról begurított labdájába Stieber tette bele a lábát.

A második félidő már kevesebb eseményt hozott, Mijatovicsnak egyszer sem kellett igazán játékba avatkozni, de Banai sem vitte túlzásba a védéseket, mivel nem volt rá szükség.

Talán ez a győzelem felrázza az Újpestet, az biztos, hogy elléptek a kiesőhelyről, de a mezőny vége baromi sűrű…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.06.OTP Bank Liga
diósgyőr
3:0
újpest
OTP Bank Liga
2020.03.07.OTP Bank Liga
diósgyőr
2:1
újpest
OTP Bank Liga
2019.11.23.OTP Bank Liga
újpest
0:2
diósgyőr
OTP Bank Liga
2019.08.10.OTP Bank Liga
diósgyőr
1:2
újpest
OTP Bank Liga
2019.07.19.Barátságos Mérkőzés
diósgyőr
0:3
újpest
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Diósgyőr – Kisvárda

Frissített kerettel, új tulajdonossal és új vezetőedzővel vágott neki a tavasznak a DVTK. Ráfér az erősítés a borsodiakra, hiszen ősszel elég gyatrán játszottak, és ez csak az utolsó helyre volt elég. Az első fordulóban a Fradit meglepték – ekkor mindenki azt gondolta, hogy Zekic simán benttartja majd az együttest -, de aztán jött a kijózanító pofon, vereség a Paks és a Puskás Akadémia ellen, iksz a Budafokkal…

És a Kisvárda ellen sem ők számítottak az esélyesnek, dacára, hogy Supka Attila csapata mostanság nem szerepel jól, nemrég még a dobogó legalsó fokán álltak.

Alaposan meglepték azonban a formációt váltó hazaiak Bumbáékat, és már a félidőben elhúztak két góllal. Mondjuk az első egy elég… Hogy is mondjam… Érdekes gól volt. Grgic előzte meg a tizenhatos sarkán Hejt, de – a lassításokat látva – Grgic lábát nem találta el a védő. Mindenesetre földre zuhant, a játékvezető meg a sípjába fújva elindult a tizenegyespont felé. Jó lesz már, ha bevezetik a VAR-t…

David Vaneceket ez a közjáték olyannyira nem érdekelte, hogy a jobbra dőlő kapus mellett a bal sarokba gurított.

Aztán egy ideig csend, eseménytelenség és mezőnyjáték. A 37. percben Hegedűs János tette próbára a Kisvárda kapusát – akkor még a hálóőr győzött -, de három perccel később ugyanezen felállást követően már két góllal mentek a hazaiak. Ha nem lett volna Simon bombája, akkor az egykori Haladás és Puskás Akadémia játékos lövését választották volna a forduló góljának.

A második félidőben már egy sokkal aktívabb Kisvárda volt a pályán, a gólszerzéssel azonban meggyűlt a bajuk, pedig akadt egy-két helyzet, amivel szorosabbá, vagy izgalmasabbá tehették volna a mérkőzést.

Nem tették, maradt a 2-0, a DVTK három pontra megközelítette a Budafokot, a bennmaradás viszont még mindig öt pontra van.

Összefoglalás

Ez bizony tényleg kemény dió… Ha az Újpest így tud játszani, akkor ezt eddig hol rejtegették? Valljuk be, az MTK hibáiból éltek, de azt nagyon jól csinálták. A DVTK sikerét meg két pontrúgás hozta, egyébként a Kisvárda a második félidőben legalább egyenlíthetett volna. Legalább…

A legutóbbi meccsükről nem tudok sokat elmondani, hiszen nem a pályán dőlt el a három pont sorsa. Emlékeztek, akkor volt, hogy a 25 fős újpesti keretből 23-an kapták el a koronavírust, ezért a lila-fehérek kérelmezték a találkozó elhalasztását. És amíg egy Budafok meg egy Zete ezekbe belement, addig a DVTK nem, megkapták a három pontot 3-0-s gólkülönbséggel.

Ezt talán az újpestiek sem felejtették el, így kettőzött erővel fognak nekimenni a vendégeiknek.

Simon Krisztián a szezon elején nagyot ment, majd jött egy visszaesés, de ha valami önbizalmat adhat, akkor az egy ilyen gól.

Régen örülhettek sikernek az újpestiek a Diósgyőr ellen. Egységesebbek, a játékerő pedig… Hát, talán azonos. Nüanszokon fog múlni, hogy ki nyer, ha nyer egyáltalán valaki. Én azt mondom, hogy igen, az Újpest megnyerheti ezt a találkozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső