Újpest – Puskás Akadémia: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 31.
Újpest
Teljesítmény:
N N N V D
  • Szusza Ferenc Stadion
  • Augusztus 01. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Puskás Akadémia
Teljesítmény:
V V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A forduló zárómeccsén két olyan együttes néz farkasszemet egymással, akik a hét közepén a nemzetközi porondon szerepeltek. Talán kissé kemények voltunk tegnap a Puskás Akadémiával, de az RFS elleni 5-0-s összesített vereség után talán normális, ha az ember egy kissé kivetkőzik magából. Nekik tehát már elég a bajnokságra és majd a Magyar Kupára koncentrálni, az Újpest viszont kettős győzelemmel búcsúztatta a Vaduzt, így készülhet a jövő heti Basel elleni mérkőzésre. Hát, mi nagyon drukkolunk, de maradjunk a realitás talaján: Ez a Basel nem a Vaduz.

Így a lila-fehérek vélhetően azért mindent nem akarnak majd kiadni magukból, hiszen nekik pár nappal később fellépésük lesz. A Puskás Akadémia viszont… Utánpótlás szintjén most épp remekel, először nyerték meg a Puskás – Suzuki kupát, de a felnőttek között azért vannak problémák.

Rengetegszer jutottak el az RFS kapujáig, ám a befejezésekkel gond volt, míg a védelmük ezer sebből vérzett. Kis túlzással a lettek öt helyzetükből rúgtak öt gólt. Na jó, ez így túlzás, de a lényeg, hogy egyáltalán nem tűnik stabilnak az a hátsó alakzat.

Ezek után mit várjunk a tavalyi esztendő ezüstérmesétől? Visszasüllyed a középmezőnybe? Vagy össze fogják szedni magukat?

Egy meccs alapján ez nem fog kiderülni, de most nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy adjunk egy jó kis tippet az Újpest – Puskás Akadémia meccsre.

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Újpest

A kezdet nehéz volt Michael Oenning számára, három nagyon súlyos vereséggel vette át az együttest még a tavalyi szezon közepén, de aztán valahogy minden a helyére került, és az Újpest, ha nem is szedte szét a magyar mezőnyt, azért stabilizálták magukat, és nem mellesleg a Magyar Kupát is elhódították.

Jogot nyertek tehát arra, a nemzetközi porondon is megmérethessék magukat, amit egyelőre sikerrel tesznek. A Vaduz volt az ellenfél, azok, akik régebb óta követik az Újpestet tudhatják, hogy 2006-ban nagyon csúnyán verték el a lila-fehéreket a liechtensteiniek. Most viszont az Újpest volt a jobb, mindkét találkozót megnyerték, és igazából a futballal sem volt probléma, helyenként tetszetősen játszottak a törpeállam csapata ellen.

Oenning megtalálta a csapatát, alig érkezett új játékos: Abdoulaye Diaby a belga Lokerentől jött, és két meccs alapján azt mondhatjuk, hogy megérte őt megszerezni. Sztefan Jevtoszkiról sokat egyelőre nem tudunk, a Vaduz elleni visszavágón egy perc jutott neki. Korábbi csapatában viszont kulcsember volt a 23 éves középpályás, 27 bajnokin 4 gólt szerzett.

A harmadik érkező az NB1 szerelmeseinek ismerős lesz, ő Fernando Viana, aki a Kisvárdában keserítette meg a védők dolgát.

Viszont csatár-ügyileg most jól néz ki az Újpest, Junior Tallo és Giorgi Beridze láthatóan jól megférnek egymás mellett és jól ki is egészítik egymást.

A két EKL meccs mellett hat barátságos mérkőzést játszottak, egyedül a Dunaszerdahely ellen kaptak ki 2-1-re. A Voluntarit és a III. Kerületet megverték, valamint ikszeltek a Cluj-zsal, a St. Pöltennel és a Diósgyőrrel.

Ez az Újpest most jól néz ki, és talán nem tudják a Baselt kiejteni, de azt gondoljuk, hogy idén nem kell majd aggódni a kiesés miatt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.06.OTP Bank Liga
puskás akadémia
2:1
újpest
OTP Bank Liga
2021.02.24.Magyar Kupa
puskás akadémia
1:2
újpest
Magyar Kupa
2021.01.16.Barátságos Mérkőzés
puskás akadémia
5:0
újpest
Barátságos Mérkőzés
2020.12.11.OTP Bank Liga
újpest
1:2
puskás akadémia
OTP Bank Liga
2020.08.30.OTP Bank Liga
puskás akadémia
3:2
újpest
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Puskás Akadémia

Hornyák Zsolt együttesénél a gondok nem kicsik. Egy olyan csapat ejtette ki őket, akiknek értéke feleannyi, mint a PAFC-nak, valamint a költségvetés is töredéke annak, ami jut egy szezonra Felcsúton. Ez a pályán nem látszott, az első meccset 3-0-ra veszítették el, aztán hazai pályán sem sikerült javítani, 0-2 lett a vége.

Ennek oka az is lehet, hogy a csapat nincs megfelelően összeszokva, érkeztek és távoztak is a csapattól/csapathoz.

Például Libor Kozák, aki megjárta anno a Premier League-et is, és nagy dérrel-durral jelentették be az érkezését. Egyelőre még nem látjuk, hogy miért, de mi is tudjuk, hogy a támadó magyar szinten kiemelkedő képességekkel rendelkezik. Ugyancsak csatárként bevethető Jakov Puljic, aki a lengyel Jagiellonia csapatától érkezett, míg a védelem közepére Patrizio Stronatit sikerült megkaparintani. Ja, és ott van még Gera Dániel, akit az FTC adott kölcsön.

A tavalyi csapatból Josip Knezevic, Thomas Meissner. Liridon Latifi és Antonio Mance távozott, valamint a magyarok jó része (plusz a mongol Ganbold Ganbajar) ismét máshol próbál szerencsét.

Vannak jó focistái a PAFC-nak, mint például Kiss Tamás, Slagveer vagy van Nieff, de kétségeim vannak afelől, hogy sikerül-e megismételni a bravúrt és ismét dobogóra kerülni. Igaz, tavaly sem hittem, aztán tessék, rám cáfoltak a felcsútiak…

A kiesés előtt az Inter Turkut verték (1-1-es idegenbeli eredmény után hazai pályán 3-1-re nyertek), a felkészülési meccsek alkalmával pedig egyszer sem tudták megfogni őket.

Összefoglalás

Számunkra az lesz a mérkőzés legérdekesebb kérdése, hogy sikerült-e Hornyáknak felmosni a padlóról a legényeit. Egy ilyen vereséget követően – amikor még a miniszterelnök is megfedd) bizonyára mindenki maga alatt van, de ez átfordulhat a másik irányba is, és dacból megmutatják edzőjüknek, szurkolóiknak, meg azoknak, akik az interneten kinevették őket, hogy mit is tudnak valójában.

De pont az Újpest ellen? Nem gondolnánk, hogy ANNYIRA erős lenne az Újpest, de jelenleg számomra nagyon tetszetős futballt játszanak. A védelmet stabilizálták, a 3-5-2-es rendszer bejött, elől pedig Beridze és Tallo egymásra találtak.

Tavaly két meccset játszottak Felcsúton, egyet pedig a fővárosban, az Újpestnek „sikerült” nyeretlenül lehoznia a bajnokikat. Mindhárom alkalommal a Puskás Akadémia győzött, aztán a Magyar Kupában azért egyszer megverték Hornyákékat.

Az biztos, hogy a vendégek nagyon bizonyítani akarnak majd, az Újpest miatt viszont azért aggódunk, mert csütörtökön az Európa Konferencia-ligában kell pályára lépniük.

Épp ezért a meccs kimenetelére nem akarunk tippelni, inkább a gólok felé húz a szívünk. Az elmúlt meccseiket nézve számíthatunk arra, hogy mindkét csapat hálóba talál, de ha nem látjuk a korábbi eredményeiket, akkor is erre tippelnénk, dacára annak, hogy az RFS ellen mindent kihagytak.

A másik pedig a gólszám lenne, ritka, amikor nem 2,5 gól felett végeznek, erre utoljára 2019. februárjában került sor, azóta pedig lejátszottak kilenc meccset…

Egy mondatban összefoglalva: A szívünk mélyén inkább az Újpest sikerére számítunk, de ezt most ezúttal kihagynánk, a gólokban viszont reménykedünk, 2,5 feletti gólszámot várunk és azt, hogy mindkét fél kapuba találjon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső