Ulsan Hyundai – Sangju Sangmu: Fogadási Tippek és K-League 1 Előzetes

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 06.
Ulsan Hyundai
Teljesítmény:
D V D N N
  • Ulsan Stadion
  • Május 09. 07:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sangju Sangmu
Teljesítmény:
N V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tavalyi címvédő után folytassuk a második helyezett meccsével új sorozatunkat. Kis bevezetőt olvashattok a két csapat történelméről, az átigazolásaikról és a csapat legjobbjairól, így ti is képbe kerülhettek a K-League 1 csapataival. Most az Ulsan Hyundai – Sangju Sangmu meccset vesszük górcső alá.

Ulsan Hyundai

Elképesztő izgalmakat hozott a tavalyi K-League 1 szezonja, hiszen a bajnoki cím sorsa az utolsó meccsig nyitott maradt. Az Ulsan várta kedvezőbb helyzetből a mérkőzést a Jeonbukkal szemben, mégis utóbbi örülhetett a bajnoki trófeának. Nézzük meg, mi is történt!

Január 12-én játszották a play-off kör utolsó mérkőzését. A Jeonbuk három pontos lemaradással állt a második helyen az Ulsan mögött, akár már egy döntetlen is elegendő lett volna ahhoz, hogy az Ulsan megnyerje a bajnokságot.

A Pohang elleni mérkőzés nem úgy kezdődött, ahogy azt a hazaiak megálmodták, hiszen Wanderson megszerezte a vezetést a Steelersnek. Érthető volt a lelkesedés, egy esetleges Pohang siker és Seoul vereség azt eredményezte volna, hogy a piros-feketét végeztek volna a harmadik helyen. Nem így lett, de ez legkevésbé sem rajtuk múlott.

Junior Negao egy fantasztikus góllal még egyenlített, így visszahozta a reményt az Ulsannak, majd jött a második félidő és a dráma. Előbb egy őrületes kavarodásból szereztek gólt a vendégek, Iljutcsenko volt a szemfüles, majd jött minden idők egyik leg… Szavak sincsenek rá, hogy milyen gól is volt ez.

A hazaiak kapusa végzett el egy bedobást, és saját társa helyett az ellenfélnek, pontosabban Heo Yong-Joonnak dobta a lasztit, akinek innentől kezdve csak bele kellett pöccinteni a labdába. Ez már a 87. percben történt, a másik találkozón 1-0-ra vezetett a Jeonbuk, közel állt a bukáshoz az Ulsan.

A Steelers pedig még egy utolsót rúgott a földön fekvő hazaiakba, a 97. percben még egy tizenegyest értékesített Palocsevics, ezzel pedig kialakult a meccs és a bajnokság végeredménye, az Ulsan a győzelem kapujában bukta el a bajnoki címet.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.24.K-League 1
ulsan hyundai
5:1
sangju
K-League 1
2019.07.24.K-League 1
ulsan hyundai
2:2
sangju
K-League 1
2019.04.06.K-League 1
sangju
0:1
ulsan hyundai
K-League 1
2018.08.22.K-League 1
ulsan hyundai
4:1
sangju
K-League 1
2018.07.08.K-League 1
sangju
2:3
ulsan hyundai
K-League 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A dél-koreai szabályokról azt kell tudni, hogy összesen öt külföldi játékos lehet a keretben, így nem lehet felduzzasztani az egész keretet külföldiekkel, ahogy azt például néhány magyar csapatnál láthatjuk.

A csapatba idén a hazai játékosok kívül egy külföldi érkezett, a norvég Björn Johnsen, aki az AZ Alkmaartól érkezett, de a legutóbbi szezonját a Rosenborgnál töltötte, ahol 11 meccsen 5 gólig jutott. Ez pedig nem rossz ajánlólevél.

A csapat edzője 2017 óta Kim Do-hoon, aki játékosként 72 alkalommal öltötte magára a címeres mezt.

Sangju Sangmu

Az igen dallamos nevű Sangju Sangmu az egyetlen olyan csapat Dél-Koreában, ahol egyetlen külföldi játékos sem játszik. Ennek az az egyszerű oka, hogy katonai csapatról van szó, akik például az AFC küzdelmeiben nem is vehetnek részt. Ráadásul a csapat indulási joga 2021-ben máshová vándorol, így a Sangju Sangmu már azelőtt kiesett a másodosztályba, hogy el sem kezdődött a szezon. Ez pedig azt jelenti, hogy (rajtuk kívül) csak az utolsó csapat esik ki.

Ez megint egy egyértelmű meccsnek tűnik, hiszen a Sangju kerete jelentősen átalakult, ráadásul az eredménytől függetlenül így is-úgy is kiesnek. Ezért és az Ulsan játékereje miatt is gondolom, hogy ez egy sima találkozó lesz, akár hendikeppel is rakhatjuk, úgy még jobb az odds. Tippem: 2-0; 3-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső