Union Berlin – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 12.
Union Berlin
Teljesítmény:
D N V N D
  • An der Alten Försterei
  • Január 15. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
D V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azt érzem, hogy kisebb hullámvölgyben van a Bayer Leverkusen. Az őszt majdnem lehozták veretlenül, csak az utolsó fordulóban szenvedtek vereséget a címvédőtől, de 2021 nem indult jól számukra, és nem is folytatódott jól. Vereség az Eintracht Frankfurt otthonában, majd egy meglepetés-döntetlen a Werder Bremen ellen, hazai pályán.

Az Union Berlin pedig tavalyi önmagához képest repül, mint főnixmadár született újjá, és nehezíti meg a nagycsapatok életét is. Legutóbb például a Wolfsburgét, de előtte is szépen gyűjtögették a pontokat, ennek köszönhetően pedig az ötödik helyről várják a folytatást.

Kettejük találkozója tehát igazi rangadó, a harmadik az ötödik ellen. És egyáltalán nem biztos, hogy az erősebb kerettel rendelkező csapat fogja megnyerni ezt a meccset.

Vágjunk bele, hozzuk ki a legtöbbet az Union Berlin – Bayer Leverkusen mérkőzésből!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Wolfsburg

Elképesztően szürreális jelenettel indult a mérkőzés, ha nem látom, talán el sem hiszem, mi történt. Taiwo Awoniyi csúsztatott meg egy labdát, amelyre Sheraldo Becker sprintelt rá, csak úgy, mint a Wolfsburg kapusa, Koel Casteels is. Mindketten elvétették, ami így a csatárnak kedvezett. A tizenhatos sarkáról azonban nem sikerült betalálni az üres kapuba, maga Becker sem hitte, hogy ezt képes volt kihagyni.

A Wolfsburg már nem volt ennyire kedves az első helyzeténél: A tizedik percben Renato Steffen bólintotta a jobb alsóba Maximilian Arnold szögletét.

A 29. percben Sheraldo Becker aztán javított, irgalmatlan bombát küldött a bal felsőbe, a vendégek belga kapusának semmi esélye nem volt a hárításra.

A fordulás után nagyon jó helyzetbe kerültek a berliniek, Arnold ugyanis már az 50. percben a kiállítás sorsára jutott, miután a Wolfsburg játékosa utolsó emberként szabálytalankodott Awoniyivel szemben. Még pont kívül a tizenhatoson, így a büntetőt megúszták a farkasok, de a gólt nem. Robert Andrich ugyanis szépen kilőtte a jobb felsőt.

Mégsem örülhettek győzelemnek, mert a tíz emberrel futballozó Wolfsburg a 60. percben Wout Weghorst tizenegyesével egyenlíteni tudott.

Nagyon jó kis meccs volt, bár ennyire támadó focira én nem számítottam, sosem rossz, ha gólgazdag találkozót lát az ember.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.04.Német Kupa
bayer leverkusen
3:1
union berlin
Német Kupa
2020.02.15.Bundesliga
union berlin
2:3
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.09.21.Bundesliga
bayer leverkusen
2:0
union berlin
Bundesliga
2017.10.24.Német Kupa
bayer leverkusen
4:1
union berlin
Német Kupa
2003.10.29.Német Kupa
union berlin
0:5
bayer leverkusen
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen – Werder Bremen

Országos egyesnek hitte mindenki ezt a meccset – én is, mi is. Nem hiába szerepelt hazai győzelem a tippünkben, minden adott volt hozzá. A Werder gyenge formában volt/van, a Leverkusen hazai pályán veretlen, hát kell még valami? Igen, gólok. Meg az, hogy megadjanak a hosszabbításban egy tizenegyest.

Gólnélküli első félidőt láthattunk, ahol a vendégek teljesen veszélytelenek voltak Hradecky kapujára, míg a Leverkusen azért támadgatott, lőtt, de eredmény nélkül. A legközelebb a gólhoz Diaby és Amiri állt, de mindkettejük lövése elkerülte a kaput.

A Werder csak egy szabadrúgás után veszélyeztetett, de a beadásról lemaradt a vendégek játékosa, így ezt sem lehetett igazi veszélynek nevezni.

A fordulás viszont gólt hozott, méghozzá vendég gólt: Idestova négy éve nem rúgott gólt Ömer Toprak a Bundesligában, de most megtette, miután lemozgott védőjéről és Augustinsson szabadrúgását a hálóba passzolta. Tegyük még hozzá, hogy Toprak hat éven át szolgálta a Bayer Leverkusent.

Szűk húsz perccel később tudott egyenlíteni a hazai csapat, Alariot indította Diaby, de ő ott hagyta a labdát Patrick Schick előtt, aki fordulásból lőtt, és nagyon nagy szerencséje volt, a lövés két védőn is megpattant, mint egy flippergolyó, és így került a kapuba. Ha nem ér bele senki, szinte biztosan mellé ment volna a cseh lövése. Amúgy a játékvezető először nem akarta megadni a találatot, merthogy Alario kezét érintette a labda, de a visszajátszás után mégis a középkör felé mutatott.

A mérkőzés legvégén még a Werder játékosa kézzel ért labdába, de a VAR szerint ez nem számít kéznek, így nem kaptak tizenegyest a gyógyszergyáriak.

Csalódást keltő eredmény, ezzel a döntetlennel már négy pont a lemaradás a Bayern München mögött.

Összefoglalás

Itt az örökmérleg olyan egyszerű, mint a faék: Öt meccset játszottak összesen, mind az ötöt a Bayer Leverkusen nyerte. Ráadásul az ötből négy gólgazdag meccsre sikerült, volt itt 4-1 és 3-2, na meg egy 5-0-s diadal is. Előfordulhat, hogy most is sok gólt láthatunk? Elő, benne van a pakliban, az Awoniyi – Becker páros úgy tűnik, bevált a hazaiaknál, és a Diaby – Schick – Bailey hármas is tud pofás támadásokat vezetni. Még ha ebből mostanában nem is látunk sokat.

Az is ezt az elméletet támasztja alá, hogy az Union Berlin hazai meccsein összesen 30 gól esett, ebből 19-et lőttek ők.

A Leverkusen idegenbeli szereplésére sem lehet legyinteni, a Frankfurt elleni meccsig veretlenek voltak, öt győzelmük és két döntetlenjük van ezen kívül, 16-6-os gólaránnyal megfűszerezve.

Ezen találkozóra két tippel készültem, döntsetek belátásotok szerint: Az egyik az, hogy mindkét csapat szerez gólt. Jó formában az Union, a Leverkusen gyengélkedik, simán megeshet egy Awoniyi vagy egy Becker gól. Andrich legutóbbi szabadrúgását látva őt is komolyan kell venni, ha lőtávolból jöhet a Berlin. A Leverkusennél a gyors szélsőkre kell odafigyelni, illetve középen nagy örömmel fogadja a labdákat Schick, és lehetetlen helyzetekből is képes gólt szerezni.

A másik pedig az over 2,5, ami szintén jó lehet, nagyjából ugyanezen okokból.

Nekem szimpatikusabb ezúttal az első verzió, így hát azt mondom: Mindkét fél gólt szerez péntek este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső