Union Berlin – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 16.
Union Berlin
Teljesítmény:
D D V D N
  • An der Alten Försterei
  • December 18. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A napot már elkezdtük egy olasz bajnokival, amit holnap játszanak, most pedig következzék egy Bundesliga találkozó, az Union Berlin – Borussia Dortmund, ami talán csak elsőre tűnik sima meccsnek, de akik követik a német első osztályú bajnokság küzdelmeit, azok tudják, hogy ez egyáltalán nincs így. Az Union Berlin ugyanis nagyot megy mostanság, pedig négy meccse nyeretlen. Akkor miért mondom mégis ezt? Lássuk csak: Döntetlen a Bayern München és a Frankfurt ellen, a tegnapi, Stuttgart elleni meccsen az utolsó pillanatokban bukták el a győzelmet.

A Dortmund pedig talán simán elintézné őket, ha a keret tagjai mindannyian egészségesek volnának, de ez nincs így. Haaland a legnagyobb hiányzó, de mellette is vannak sérültek bőséggel. Meg hát azt se feledjük, hogy a Stuttgart elleni 5-1-es vereséget követően menesztették az eddigi sikerkovácsot, Lucien Favre-t…

Ne késlekedjünk, sok tipp vár még ma ránk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

VfB Stuttgart – Union Berlin

Sok idő nem kellett a fővárosiak vezetéséhez, már a negyedik percben egy egyes állt az eredményjelzőn a nevük mellett. Trimmel végzett el egy szabadrúgást, ami megtalálta Friedrichet, ő meg távolról a jobb sarokba bólintott. Nagyon jól eltalált fejes volt, Kobel hiába vetődött, nem érte el a labdát.

Az újonc ugyan alárendelt szerepet nem játszott, a labda is többet volt náluk, de a kapu előtt kevésbé voltak éhesek, mint az Union, akik nagyon agilis futballt mutattak be az első játékrészben. Bár gól itt már nem születet, a másodikban is volt esemény.

Kezdjük a berliniek második góljával, amit a tavaly Mainzban szereplő Taiwo Awoniyi szerzett, szintén fejjel. A 76. percben jártunk, amikor Lenz adott be balról, a nigériai pedig a kapu bal oldalába csúsztatott. Ez sem volt csúnya gól…

A mérkőzés hajrája aztán tartogatott még meglepetést, annak ellenére, hogy az Union zsebében érezhette a három pontot. A főszereplő Kalajdzic, aki egymaga mentett pontot csapatának. És úgy tűnik, ez a fejesek meccse volt, mert az osztrák első találata is fejjel született, Klement szögletét a 85. percben, erőből fejelte kapuba a cserecsatár.

És a végére drámából sem volt hiány, bár a lényeget már elmondtam: Kalajdzic újra lecsapott, ezúttal a 90. percben. Didavi felívelését vette át a csatár, majd ballal a bal alsóba lőtt. A játékvezető először kezezés miatt nem adta meg a gólt, majd a VAR segítségével visszavonta saját ítéletét és a középkör felé mutatott.

Tényleg az utolsó percekben bukta a győzelmet az Union, de az biztató számukra, hogy Max Kruse hiányzott a csapatból.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.01.Bundesliga
dortmund
5:0
union berlin
Bundesliga
2019.08.31.Bundesliga
union berlin
3:1
dortmund
Bundesliga
2018.10.31.Német Kupa
dortmund
3:2
union berlin
Német Kupa
2016.10.26.Német Kupa
dortmund
3:0
union berlin
Német Kupa
2016.01.24.Barátságos Mérkőzés
union berlin
1:3
dortmund
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Werder Bremen – Borussia Dortmund

Nagy változások voltak Dortmundban, ugyanis a múltheti katasztrofális teljesítmény után a vezetőség eltávolította pozíciójából Lucien Favre vezetőedzőt. Helyére pillanatnyilag egykori segítője, Edin Terzic ülhetett le, de azt hiszem, az ideiglenesen megbízott vezetőedzőt hamarosan váltani fogják.

Mindenesetre, addig is tenni kell legjobb tudása szerint a feladatát, tegnap este a Werder Bremen csapatához látogattak, és ha nehezen is, de végül győzelemmel távozhattak Brémából.

A csapatban először kezdett Youssoufa Moukoko, de a fiatal német első felnőtt góljára továbbra is várni kell. Most nem járt messze tőle, de egy nagyon picivel lemaradt Gio Reyna átadásáról.

A 12. percben viszont sikerült gólt szerezni, nem Moukokonak, hanem Raphael Guerreionak. Jadon Sancho lövése még levágódott egy védőről, de így lett tökélete Guerreiro számára, aki nem erővel, hanem ésszel oldotta meg a feladatot. Ahelyett, hogy belebombázott volna a labdába inkább okosan átemelte a védőket és a kapust.

Negyedórával később viszont máris jött az egyenlítés: Eggestein forgolódott, majd lövésre tette le a labdát Möhwald számára, aki kapásból a bal alsóba tekert.

Az első játékrészben még volt egy dortmundi kapufa (a Werder védője felszabadítás helyett majdnem öngólt vétett), meg egy hazai kísérlet (ezt meg Bürki tolta szögletre).

A szünet után sokasodtak a vendégek helyzetei, Jadon Sancho a hálóba is talált, de lesről, Moukoko előtt is legalább két lehetőség adódott, végül a vezetést (és a győzelmet) Marco Reus szállította. Pavlenka ártalmatlan helyzetben borította fel Akanjit, emiatt pedig tizenegyes járt a vendégeknek. A csapatkapitány büntetőjét Pavlenka ugyan védte, de a kipattanó is Marco Reus elé került…

Nehezen, szenvedve, de nyert a Dortmund. A 16 esztendős Youssoufa Moukokon látszik, hogy nagyon ügyes gyerek, de egyelőre még nagyon izgul, amikor helyzetbe kerül… Az első gól talán átszakít nála valamit és sikerül beindulnia. Ideje lesz rá…

Összefoglalás

Mindkét csapatból rengetegen fognak hiányozni, a legfontosabb hazai oldalon Max Kruse, a vendégeknél pedig Erling Braut Haaland. A norvégon kívül Meunier és Delaney sem valószínű, hogy pályára léphet.

Így Terzicnek bőségesen a fiatalokhoz kell nyúlnia, akik egyébként egyáltalán nem vallanak szégyent. Moukokoról meséltem már, Sanchot ismerjük egy ideje, Bellingham egyelőre (szerintem) zseniális…

És mellett ott vannak a rutinos rókák, mint például Reus.

Látok esélyt arra, hogy a Dortmund megnyerje a találkozót, hiszen a történések ellenére ők a favoritok, de tény és való, hogy sokat számít Haaland jelenléte. Gyakorlatilag egy fél gólt.

Azt nagyon nehezen képzelem el, hogy a Dortmund ne lőjön legalább egy gólt, és ha megnézzük a statisztikát, akkor látható, hogy az Union eddig egy meccset leszámítva mindig betalált a Dortmundnak.

A hazai pálya előnyét is élvezhetik, a vendégeknek meg szokni kell még azt, hogy nem Favre dirigál nekik meccs előtt.

Ugyanúgy szenvedős meccsre számítok, ahol az is benne van, hogy a Dortmund ismét pontot hullajtson. De inkább arra fogadok, hogy mindkét fél szerez gólt, ezt biztosabbnak gondolom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső